Στη «μεταρρύθμιση του αυτονόητου» και στην έμπρακτη και συνεχή στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Αυγενάκης: «Εντός Φεβρουαρίου ανοίγει ξανά το Μητρώο για νέες εγγραφές ερασιτεχνικών σωματείων και διανέμονται περίπου 10 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων»

01/02/2022 - 20:35

Στην αθλητική μεταρρύθμιση, τη «μεταρρύθμιση του αυτονόητου» και στην έμπρακτη και συνεχή στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις των Βουλευτών, Χριστίνας Αλεξοπούλου και Νεοκλή Κρητικού, ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η αθλητική μας μεταρρύθμιση είναι η μεταρρύθμιση του αυτονόητου! Θεωρώ αυτονόητο να υπάρχει Μητρώο Αθλητικών Σωματείων! Θεωρώ αυτονόητο να γνωρίζουμε πόσα αθλητικά σωματεία υπάρχουν και ποια αγωνίσματα αναπτύσσουν!

Θεωρώ αυτονόητο αυτά τα σωματεία να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, πολλά από τα αυτονόητα θεωρούνταν εξωπραγματικά!

Εμείς Βάζουμε τάξη και νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας! Στηρίζουμε τα ερασιτεχνικά Σωματεία! Στηρίζουμε τους αθλητές μας! Κάνουμε πράξη την αθλητική μας μεταρρύθμιση! Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας! 

Η αθλητική μας μεταρρύθμιση εστιάζει στο κύτταρο της ανάπτυξης, στην έμπρακτη και συνεχή στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, των αθλητριών και των αθλητών. Κι ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο για αυτή τη δυνατότητα. 

Η πρόσφατη χρηματοδότηση των 31 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή από τη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, είναι αναπτυξιακή, καθώς το ήμισυ των καταβαλλομένων χρημάτων επενδύεται σε βελτίωση εγκαταστάσεων και ηλικιακές υποδομές. 

Και, βέβαια, η συγκεκριμένη καταβολή αθροίζει στο συνολικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για τον ελληνικό αθλητισμό τους τελευταίους 12 μήνες.

Κάναμε το αυτονόητο! Φροντίζουμε καθημερινά για τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τους αθλητές, τους υγιείς παράγοντες και τους εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα αθλητικά σωματεία».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση εγγραφών (864 περισσότερα σωματεία) στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για το 2021, καθώς

  • το 2020, 4.034 ερασιτεχνικά σωματεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή τους και ήταν απολύτως νόμιμα και τακτοποιημένα. 
  • το 2021, 4.880 ερασιτεχνικά σωματεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή τους και ήταν απολύτως νόμιμα και τακτοποιημένα
  • και εντός του Φεβρουαρίου ανοίγει εκ νέου το Μητρώο για εγγραφές και τις επικαιροποιήσεις στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων σωματείων.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε ότι άμεσα θα διανεμηθούν και τα περίπου 10 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων), καθώς σήμερα Δευτέρα, λήγει η προθεσμία που είχαν οι Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν την αποστολή των οικονομικών στοιχείων για τις Εθνικές Ομάδες του 2021, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey