Πού βρέθηκαν τα σπρέι; Με αφορμή την εξέγερση στον Καρά Τεπέ

17/06/2015 - 17:35

Πάντως στον Καρά Τεπέ σπρέι δεν πουλάνε. Στα σπρέι αναφερόμαστε με τα οποία οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαδήλωσαν προχθές το απόγευμα από τον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη έγραψαν στις χαρτόκουτες που ύψωσαν για πανό «WE ARE HUMAN».

Πάντως στον Καρά Τεπέ σπρέι δεν πουλάνε. Στα σπρέι αναφερόμαστε με τα οποία οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαδήλωσαν προχθές το απόγευμα από τον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη έγραψαν στις χαρτόκουτες που ύψωσαν για πανό «WE ARE HUMAN».

Γιατί τα προχθεσινά γεγονότα όσο κι αν υποτιμήθηκαν τελικά δεν ήρθαν ξαφνικά. Ούτε φυσικά τυχαία.
Ας δούμε τι προηγήθηκε.

Από το πρωί της ίδιας μέρας από συγκεκριμένα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε η «είδηση» της βεβήλωσης εικόνων παρεκκλησίου της Μυτιλήνης με περιττώματα από μετανάστες και πρόσφυγες που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο χώρο για… απόπατο.
Τα σχόλια κάτω από την «είδηση» και την αναδημοσίευσή της αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Εκατοντάδες προστίθενται επί εκατοντάδων κι όλα μιλάνε για «αράπηδες» που δεν έχουν ιερό και όσιο. Κάποιοι μιλάνε και για ανάγκη αντίδρασης… «Να μαζευτούμε να καθαρίσουμε την πόλη» λέει γνωστό στέλεχος της γνωστής εκτός δημοκρατικού τόξου οργάνωσης.
Ιδιαίτερα η είδηση μεταδίδεται μεταξύ στελεχών υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών.

Και ξαφνικά στον Καρά Τεπέ ξεκινούν οι συγκρούσεις των μεν με τους δε. Η φόρτιση ενός κινητού λέει ήταν η αφορμή. Οι πάσσαλοι όμως από τις σκηνές μετατρέπονται σε όπλο των μεν έναντι των δε.
Και ξαφνικά όλοι μαζί ξεπερνούν τις διαφορές τους και παρά τα όσα ανταλλάχτηκαν (μεταξύ των άλλων και κάποια σπασμένα κεφάλια) πορεύονται στη Μυτιλήνη. Πάνε στο λιμάνι… «Σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε» που λέει κι ο Νταλάρας.

Και φτάνουν στο λιμάνι. Εκεί με την παρέμβαση ενός Σύριου πρόσφυγα η κατάσταση εκτονώνεται κι όλοι συμφωνούν να μπουν σε λεωφορεία και να μεταφερθούν στη Μόρια για να προχωρήσει η διαδικασία που οδηγεί στην απελευθέρωσή τους. Πάνε στη Μόρια αλλά εκεί λένε πως δεν κατεβαίνουν «γιατί το μέρος δεν τους αρέσει».

Πριν το μάθουν οι επικεφαλής της Αστυνομίας… «το γράφει το Facebook». Θαρρείς και κάποιος πρόσφυγας γράφει στο Διαδίκτυο μέσα από το λεωφορείο.
Απίστευτες ιστορίες… Ιστορίες ανυπαρξίας θεσμών.

Ακολουθεί η εγκατάσταση όλων στο κολυμβητήριο και η σταδιακή διαδικασία απελευθέρωσής τους. Τα δημοσιεύματα και η δηλητηρίαση μιας ολόκληρης κοινωνίας συνεχής…
Χθες και πάλι το δηλητήριο σταλάζει στις ψυχές των ανθρώπων του τόπου μας.
Από τις 12 ακόμα λένε κάποιοι πως οι μετανάστες στον Καρά Τεπέ θα αρνηθούν να πάρουν φαγητό διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πραγματικά το μεσημέρι στον Καρά Τεπέ πολλοί διαμαρτυρόμενοι δε δέχτηκαν να πάρουν φαγητό.

Ο ήλιος κάθετος στον μαυρόλοφο, στον Καρά Τεπέ. Βράζει ο τόπος. Κι όχι μόνο από ζέστη… Και κάποιοι δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία αλλά και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους…
Αργά το απόγευμα κι ο Μιχάλης Μπάκας με άρθρο του στο Διαδίκτυο λύνει τις απορίες. «Η χαρά του ρατσιστή.

Από στόμα σε στόμα κυκλοφορούν διάφορες ευφάνταστες ιστορίες για το κακό που φέρουν οι μετανάστες, τις ασθένειες που κουβαλάνε, τα αχόρταγα βλέμματά τους στα κορίτσια μας, μέχρι και ουρές μεταναστών σε οίκο ανοχής ανακάλυψαν για να εντείνουν το αίσθημα τους φόβου της κοινωνίας.

Η αρμόδια υπουργός Μετανάστευσης κ. Χριστοδουλοπούλου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης επισκέπτονται το νησί αλλά λύση δεν δίνουν. Το πείραμα συνεχίζεται, οι εθελοντές εξαντλούνται από την παροχή βοήθειας τους πρόσφυγες, η κοινωνία διχάζεται και φτάνει στα όριά της.

Οι μεν κατηγορούν τους δε, και βλέπουμε ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες είχαν συνεργαστεί για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, να είναι έτοιμοι να σκοτωθούν μεταξύ τους. Την ίδια ώρα οι μετανάστες εξακολουθούν να έρχονται στο νησί, να κοιμούνται στους δρόμους, μωρά και γέροντες, έγκυες γυναίκες, ανάπηροι άνθρωποι να περνούν τα πάνδεινα στην προσπάθεια τους να σωθούν από τις διώξεις στις πατρίδες τους.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Το «πείραμα» αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και πριν σκοτωθούμε μεταξύ μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οφείλει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να καταλάβει ότι στη Λέσβο η κατάσταση έχει ξεφύγει και πριν θρηνήσουμε τραγικές καταστάσεις, να επέμβει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey