Εκλογικό βαρόμετρο

30/04/2014 - 13:44

Στον απόηχο των οριστικών ψηφοδελτίων και η σημερινή μέρα, αφού έστω και με το... τσιγκέλι, καταφέραμε να τα καταγράψουμε.

Στον απόηχο των οριστικών ψηφοδελτίων και η σημερινή μέρα, αφού έστω και με το... τσιγκέλι, καταφέραμε να τα καταγράψουμε.
Σίγουρα, όταν οριστικοποιούνται τα ψηφοδέλτια καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός και οι αποτιμήσεις για τη δυναμική των συνδυασμών είναι πιο νηφάλιες.

Ψάξτε σε όλους του δημοτικούς συνδυασμούς της Λέσβου και μετρήστε, πέρα από τους επικεφαλής, ποιος συνδυασμός φαίνεται να έχει επαρκή αριθμό στελεχών για τις προβλεπόμενες (αρκετές) θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων φορέων.
Έχουμε την εντύπωση ότι από ορισμένους υποψηφίους υπάρχει και μια υποβάθμιση των αναγκών για τη στελέχωση τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.
Σχεδόν όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί έχουν σε κάποια χωριά κενά, άλλος περισσότερα και άλλος λιγότερα.
Κατεβαίνουν δηλαδή στις εκλογές χωρίς τοπικό συμβούλιο. Μένει να αποδειχθεί αν αυτό θα επηρεάσει ριζικά την εκλογιμότητά τους στα συγκεκριμένα χωριά, ή μετρά η γενική εικόνα του συνδυασμού.

Πάντως, μια ματιά στα τοπικά ψηφοδέλτια είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι κάποιοι συνδυασμοί έψαχναν γενικώς ονόματα και όχι στελέχη άξια να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Και μια τελευταία και πιο δυσάρεστη παρατήρηση. Οι αριθμητικές ελλείψεις σε κάποιους συνδυασμούς δεν οφείλονται πάντα σε δυσχέρεια εξεύρεσης στελεχών, αλλά μάλλον σε υπερπροσφορά!
Ναι, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Βρίσκονται οι πρώτοι σε μια περιοχή που δηλώνουν πρόθυμοι και μετά αρχίζουν οι υπολογισμοί, τα παζάρια, ακόμα και οι εκβιασμοί προς τον επικεφαλής.
«Μη βάλεις αυτόν γιατί κόβει από εμένα, βάλε αυτόν που κόβει από τον άλλο» και πάει λέγοντας.

Σας φαινόμαστε υπερβολικοί; Καθόλου. Σε συνδυασμό που μόνο πρόβλημα στελέχωσης δεν αντιμετωπίζει, είδαμε με έκπληξη σε εκλογική περιφέρεια που μπορούσε να κατεβάσει μέχρι και πέντε υποψηφίους, μόλις δύο, αλλά... πανίσχυρους!
Μάλλον δεν εννοούσε αυτό η παροιμία «στους δύο, τρίτος δε χωρεί»! Τι λέτε κι εσείς;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey