Και τώρα τι; Στο βάθος δραχμή;

08/08/2012 - 16:14

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, έχοντας προεκλογικά πορευθεί με την αυταπάτη της επαναδιαπραγμάτευσης και βλέποντας τώρα να μη βγαίνουν οι λογαριασμοί, αποφάσισαν, αντί να λογαριαστούν με την τρόικα, να λογαριαστούν με την κοινωνία.

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, έχοντας προεκλογικά πορευθεί με την αυταπάτη της επαναδιαπραγμάτευσης και βλέποντας τώρα να μη βγαίνουν οι λογαριασμοί, αποφάσισαν, αντί να λογαριαστούν με την τρόικα, να λογαριαστούν με την κοινωνία. Μια κοινωνία ήδη γονατισμένη και ισοπεδωμένη από προηγούμενες μνημονιακές συνταγές. Τώρα, μη έχοντας Σχέδιο Β για να αναγκάσουν τους δανειστές μας σε διαπραγμάτευση, στριμώχθηκαν και εκτελούν κάθε εντολή τους. Απέδειξαν ότι είναι μια τρικομματική κυβέρνηση αδύναμη απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών μας.

Και να πεις ότι δεν ήξεραν; Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν γνωστή, όπως γνωστές ήταν και οι απαιτήσεις της τρόικας. Ο προϋπολογισμός τού 2012 προβλέπει ένα πρωτογενές πλιάτσικο μέσα από το οποίο θα έρθει, υποτίθεται, το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό φυσικά το ήξεραν οι τρεις της συγκυβέρνησης. Η δεύτερη αυταπάτη τους ήταν ότι στηρίχθηκαν στην εκδοχή της επιμήκυνσης, χωρίς να υπολογίσουν ότι η ίδια η επιμήκυνση προαπαιτεί νέα δάνεια τα οποία οι δανειστές μας δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να δώσουν. Ο ευρωπαϊκός Νότος «καίγεται» και η διαφαινόμενη ισπανική, αλλά και ιταλική κατάρρευση κάνουν το ελληνικό πρόβλημα δευτερεύον και μη υπολογίσιμο για περαιτέρω χρηματοδότηση. Παρ’ όλα αυτά, οι απαιτήσεις των δανειστών μας είναι κάτι παραπάνω από σαφείς.


1) Άμεση εφαρμογή μέτρων που να καλύπτουν τα 11,5 δισ..


2) Επιπλέον μέτρα το Σεπτέμβριο μετά από την έκθεση της τρόικας, που είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσει νέες δημοσιονομικές αποκλίσεις, αλλά και καθυστερήσεις. Το γνωστό παιχνίδι του εκβιασμού περί μη καταβολής της δόσης του Σεπτεμβρίου και εξόδου από το Ευρώ να είστε σίγουροι ότι θα το ξαναζήσουμε.


3) Επιπλέον μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.


4) Συντριβή κάθε αντίστασης για να «περάσουν» τα μέτρα. Η βίαιη είσοδος της αστυνομίας με ξύλο, χημικά και ΜΑΤ σε μια ιδιωτική εταιρεία, την «Ελληνική Χαλυβουργία», ήταν μόνο η αρχή. Τα μέτρα δεν περνούν εύκολα και η σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία είναι αναπόφευκτη. Ήδη διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση των τριών έχει αναλάβει το ρόλο του «μπάτσου» της τρόικας.


5) Ιδιωτικοποίηση και πώληση σε ό,τι έχει απομείνει από δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία.
Και όταν τα κάνουμε όλα αυτά, μετά τι;
Δεν έχει «τι». Μας το λένε ξεκάθαρα. «Κόψτε το λαιμό σας.» Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βενιζέλος μίλησε για θυσία της Ελλάδας σαν την Ιφιγένεια, λέγοντας στη συνέχεια ότι μπορεί να καταλήξει σε θυσία χωρίς νόημα. Έτσι και αλλιώς εμείς καιγόμαστε να μείνουμε στο Ευρώ. Για αυτούς το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι εδώ και πολύ καιρό απόλυτα διαχειρίσιμο.


Tweets από τα κεραμίδια
- Δεν πρόκειται να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος.
- Ένας όχι. 15.000 ναι.
*
- Ο Κουβέλης εισηγήθηκε περισσότερες δόσεις για το χαράτσι τής ΔΕΗ.
- Δόσεις θέλεις; Κουβέλης.
*
Τελικά το είπε και το έκανε η τρόικα εσωτερικού. Δεν κατάργησε τη διαιτησία μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων. Απλώς την ανέθεσε στα ΜΑΤ.
*
- Χορστ Ράιχενμπαχ: «Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους».
- Έλα, ρε μεγάλε, τι είπες τώρα, μας έστειλες.
*
- Συγκυβέρνηση κωμωδία.
- Την στηρίζουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Μαρία Ρεπούση.
*
Δεν το έκανες σωστά, ρε Τσοχατζόπουλε. Αν είχες βάλει τα υποβρύχια σε σακούλες και τα είχες πάει κατ’ ευθείαν στο ταμείο τού ΠΑΣΟΚ, τώρα δε θα σε είχε πειράξει κανείς.
*
Τι έγινε εκείνος ο Μιχελάκης; Τον κατάπιε ο ασβέστης;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey