Πλειοδοτικός διαγωνισμός, στη Βουλή!

20/07/2022 - 10:30

Βιάζονται για να γίνουν οι εκλογές, διότι έχουν ημερομηνία λήξης τα μαγικά σκευάσματα και οι κεραλοιφές που έχουν ετοιμάσει για την θεραπεία όλων των ενδημικών και πανδημικών νόσων που πλήττουν ολόκληρον τον κόσμο και την χώρα μας!

Ο άσπλαχνος Μητσοτάκης, όμως, αδιαφορεί, εάν οι μικρέμποροι της Πολιτικής πετάξουν στον κάδο της ανακύκλωσης την ληγμένη πραμάτεια τους! Οι εκλογές, τους είπε, για εκατοστή φορά, θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης!

Παρ΄ όλα αυτά, ο Τσίπρας επιμένει να παριστάνει τον μάντη Κάλχα. «Μέχρι πού θα πάει; Κάποια στιγμή, θα «δραπετεύσει»∙ κι εγώ- που ήμουν «κάθε λέξη του Συντάγματος» - έλεγα θα εξαντλήσω την τετραετία, αλλά έκανα πρόωρες εκλογές, το 2019, μέσα στον κατακαλόκαιρο, Ιούλιο μήνα»!

Άλλωστε, προβάλλοντας, συνεχώς, το φόβητρο των πρόωρων εκλογών ο Αρχηγός, κρατάει πειθαρχημένο και υπάκουο το ασκέρι του, διότι όσο διαρκεί η επιστράτευση, ποιος τολμά να αμφισβητήσει τον « στρατηγό»; Κατά κανόνα, του «ξηλώνουν τα γαλόνια», όταν δευτερώνει η ήττα!

Γι΄αυτό, σαν τον Ριχάρδο Γ΄του Σαίξπηρ, που φώναζε πεσμένος στο χώμα «ένα άλογο, ένα άλογο, το βασίλειό μου για ένα άλογο», παρακαλεί προκαλώντας τον Μητσοτάκη να «αποδράσει»∙ και, μάλιστα, σύμφωνα με την… υπόδειξή του, να εξαγγείλει, από τώρα(!), εάν θα κάνει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, διότι κινδυνεύει να χάσει το «βασίλειό του»!

Άκουγα, στην Βουλή - μικρούς, μεγάλους και μικρομέγαλους- να παραβγαίνουν ποιος θα δώσει τα περισσότερα, σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό λαϊκής εξαπάτησης και ψηφοθηρίας: κατάργησαν όλους τους φόρους, που συντηρούν το Δημόσιο Ταμείο ( Φ.Π.Α., φόρος στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα), έδωσαν, αφειδώς,αυξήσεις, διπλασίασαν τα επιδόματα ( να επανέλθει το Ε.Κ.Α.Σ, να αυξηθεί το Κατώτερο Εγγυημένο Εισόδημα, ο Κατώτερος Μισθός και οι Συντάξεις), μοίρασαν κατοικίες, χάρισαν δάνεια! (Τσάμπα, ό,τι πάρετε! Εκλογές έρχονται, αέρα κοπανιστό πουλάμε)!

Πλειοδότης, όπως πάντα ο ύπατος των…οικονομολόγων, ο Αλέξης. Με ένα νόμο θα… «ξεσκίσει» την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια! Και από κοντά, ο πάλαι «θαυματοποιός», της «Πρώτης Αριστερής Κυβέρνησης» Βαρουφάκης (και κατά τον Τσακαλώτο, μελλοντικός… συγκυβερνήτης, και πάλι, σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! ) επιμένει στην…«μακάβρια πλάκα» του: είναι πανέτοιμος, δηλώνει, για μια γενναία «ρήξη» με την «Ε.Ε. των ολιγαρχών»! Και ένα, ακόμα, δείγμα… «υπερεκχείλισης του πλεονάσματος της οικονομολογικής σοφίας του»: ενώ αποφαίνεται ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας έχει πάει στα ουράνια», κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δεν δίνει περισσότερα ( για να πάει το χρέος στον…έβδομο ουρανό και η χώρα στον…Παράδεισο)!

Στην τελευταία συζήτηση, μεταξύ των Αρχηγών, στην Βουλή, ακούστηκαν και πολλά άλλα… «ελαφρολαϊκά», τα οποία θα μπορούσε κανείς να τα αγνοήσει ή να τα δει και από την ευτράπελη όψη τους, κατά το γνωστό ανέκδοτο «του λαγού με το λιοντάρι»!

Παρ΄όλα αυτά, θα επιμείνω σε ένα βασικό ερώτημα που τίθεται, κατά τρόπο αμείλικτο, τόσο στην πλευρά της Αντιπολίτευσης, όσο και στην πλευρά της Συμπολίτευσης: όποιος αναδειχθεί νικητής από την επόμενη ( την πρώτη ή την δεύτερη) εκλογική αναμέτρηση, πού θα βρει τα λεφτά, προκειμένου να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από την μέγγενη της ενεργειακής κρίσης, του πληθωρισμού και της ακρίβειας- της παρούσας συγκυρίας που βιώνουμε, καθώς και της πιθανής επιδείνωσής της, στο μέλλον- τι διαφορετικό θα κάνει από την «πολιτική ισορροπίας» που κάνει η σημερινή κυβέρνηση (στα πλαίσια της Ε.Ε. και, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας), στην προσπάθειά της να ανακουφίσει, αφενός, τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και αφετέρου να μην υπερβεί την «κόκκινη γραμμή» της δημιουργίας υπερβολικού εξωτερικού χρέους, που εγκυμονεί τον κίνδυνο επιστροφής της χώρας, στο αλήστου μνήμης 2010 και 2014;

Ο « θεματοφύλακας των επιστολών του Ιησού», πιθανώς- με σχετική βοήθεια από το Υπερπέραν- να επαναλάβει το «θαύμα της Κανά», μετατρέποντας το νερό σε κρασί και το κρασί σε…λεφτά!

Και ο « θαυματοποιός» που απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την… νύχτα των «Capital controls» …«ΜΕΡΑ 25», και ο οποίος, αμετανόητος, φιλοδοξεί να ξανακάνει την μέρα νύχτα, μπορεί - και επωφελούμενος… του σκότους- να πάρει τα λεφτά των… « Ολιγαρχών»∙ οι άλλοι, όμως, που διεκδικούν- στα σοβαρά -πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας, έχουν ανακαλύψει την… κρυψώνα, όπου « λεφτά υπάρχουν» ή- σαν τον Ερντογάν- βρήκαν κάποια πλούσια φλέβα «μαύρου» ή «άσπρου χρυσού»;

Να, ένα ερώτημα, το οποίο, πέρα από τα εύκολα και παχιά « έπεα πτερόεντα», πρέπει να απαντηθεί- από τώρα ή, έστω, αμέσως, με την προκήρυξη των εκλογών, συγκεκριμένα, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς…γλυκαντικά και περικοκλάδες!Υ.Γ.Μνημείο ευήθειας ή ιστορικού θράσους!

Μετά από το παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, του 2015, και τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεξε η χώρα μας να βρεθεί από τον « πάτο» της οικονομικής κατάρρευσης, στον…«απόπατο» της Ιστορίας της, εάν πετύχαινε η « ρήξη» με την Ε.Ε. της «Συντροφίας» Τσίπρα- Βαρουφάκη, αυτοί- και οι δυο τους- παραμένουν , λένε, «υπερήφανοι» για το… «ένδοξο κατόρθωμά» τους!

Ας σκεφτούμε μόνο σε ποια τραγική θέση θα βρισκόμαστε σήμερα, μόνοι και έρημοι, ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, από την μια, να έχουμε τον « τσαμπουκαλή» σουλτάνο Ερντογάν και, από την άλλη, να προσπαθούμε να κατευνάσουμε με …δραχμές την οργή των αλλεπάλληλων κρίσεων!

Και μετά από το διεθνές ρεζιλίκι που υποστήκαμε, ως ελληνική πολιτική εκπροσώπηση, από την ανεκδιήγητη “colotumpa” της μετατροπής, εν μιά νυκτί, του… «γενναίου» ΟΧΙ στο…αξιολύπητο ΝΑΙ, αυτοί δηλώνουν γοητευμένοι από τον…εαυτό τους!

Γι αυτό, η Ιστορία, επάξια, τους έχει, ήδη, κατατάξει στο Πάνθεον των«Ηρώων για… κλάματα»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey