Νότια παράκαμψη και Γ. Πάλλης

29/03/2018 - 13:42

Όνειρο χρόνων των Μυτιληναίων ο οδικός άξονας της νότιας παράκαμψης της πόλης που θα συντομεύσει την μετάβαση των κατοίκων της ενδοχώρας προς το αεροδρόμιο κυρίως και θα αποσυμφορίσει, κυκλοφοριακά, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ένα έργο ώριμο με δέσμευση της ζώνης διέλευσης της οδού κινδυνεύει να χαθεί εάν μέχρι τις 7 Απριλίου του 2018 ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης δεν αποφασίσει να δώσει την αναγκαία παράταση. Και είναι πρωτίστως άξιον προσοχής η επιμονή και υπομονή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάλλη, όπου από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έβαλε σκοπό να τον εντάξει στον προϋπολογισμό για να υλοποιηθεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια του κυβερνητικού βουλευτή θα ενισχυθεί εάν τη συνδράμουν και οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού, το επιμελητήριο, η περιφέρεια, ο δήμος, τα τουριστικά γραφεία. Γιώργο Πάλλη ανεξάρτητα απ’ τις πολιτικές διαφορές μας, σε τέτοιες προσπάθειες θα μας έχεις συμμάχους και συμπαραστάτες. Αβάντι!

 

Κράτος και εκκλησία

 

«Στη σημερινή εποχή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την εκκλησία σε πνευματικά ζητήματα. Μπορεί μόνο να τη διαζευχθεί. Και πρέπει». Το είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ στη Βουλή των Κοινοτήτων στις Ιουνίου το 1928. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στηριζόμενο στο Σύνταγμα ακύρωσε αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, που αφορούσαν τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Έχουν το δίκαιο με το μέρος τους οι Συνοδικοί Ιεράρχες όταν αντιτίθενται στις αλλαγές - μερεμέτια, που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα Θρησκευτικά.

Δεν έχουν όμως τα κότσια να προχωρήσουν στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στη συνέχεια στο διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Για το καλό και των δυο.

 

Κράτος και εκκλησία (2)

 

Μέσα στο πρόγραμμα του Πασόκ ήταν και ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Δεν τόλμησε ο Παπανδρέου όταν ανέλαβε την εξουσία. Προτίμησε να καρατομήσει τον τότε υπουργό Παιδείας Τρίτση. Ο κ. Σημίτης απάλειψε το θρήσκευμα από τις αστυνομικές ταυτότητες, αλλά δεν προχώρησε παρακάτω. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει άθεος, δεν παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, ούτε βάφτισε τα παιδιά. Όταν επισκέφτηκε ως αντιπολίτευση το Άγιον Όρος ζήτησε να μείνει μόνος λίγα λεπτά με την Παναγία... Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου! Η συνέχεια την άλλη Πέμπτη.

 

Επιλέξτε το ποδήλατο για μετακίνηση

 

Προπονεί την καρδιά και τους πνεύμονες και ταυτόχρονα ενισχύει τις αρθρώσεις σας, σε ένα σταθερό ποδήλατο την ώρα που ακούτε ραδιόφωνο ή βλέπετε τηλεόραση. Καλύτερα όμως να επιλέξετε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας.

Πάρτε κράνος, γάντια και φωσφορίζοντα ρούχα και αφήστε το ποδήλατο να σας οδηγήσει...

Μια μελέτη σε ποδηλάτες ηλικίας 55 - 79 ετών έδειξε ότι ήταν σωματικά «νεότεροι» από τους συνομηλίκους τους. Περισσότερα στο βιβλίο της Susannah Marriot «Νέοι για πάντα με φυσικό τρόπο».

 

Βοτανολογία και πρωινό

Δεν είναι σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής και διαιτολογίας να χρησιμοποιούμε το ίδιο ρόφημα για πρωινό. Ενδεικτικά θα σας πω τι κάνω εγώ και εσείς αποφασίζετε κατά το δοκούν.

Μία εβδομάδα πίνω πράσινο τσάι πάντα με μέλι με ειδικές φρυγανιές λόγω κοιλιοκάκης και τυρί «αλοιφή». Την άλλη εβδομάδα κοκτέιλ βοτάνου (φασκόμηλο, τίλιο, χαμομήλι, ματζουράνα, δίκταμο, τσάι του βουνού) πάντα με μισή ή μια κουταλιά μέλι, φρυγανιές με ταχίνι, κανέλλα και λίγο μέλι.

Την τρίτη εβδομάδα σοκολάτα ή γάλα και πάλι από την αρχή.

Τρείς φορές την εβδομάδα παίρνω ασπιρίνη και αναβράζον μαγνήσιο.

Ολοχρονίς κάψουλες μουρουνέλαιο. Επισημαίνω, ότι το συγκεκριμένο πρωινό είναι δική μου «εφεύρεσις» και δεν αντικαθιστώ τους επιστήμονες διαιτολόγους.

 

Κίνημα αλλαγής

 

Η μεγαλύτερη συνιστώσα του νέου κόμματος ήταν το Πασόκ και εύλογο είναι ο αρχηγός να προέρχεται από αυτό. Θα προτιμούσα αντί της κ. Γεννηματά, το νεαρό Ανδρουλάκη που δεν βαρύνεται με τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αν το νέο κίνημα που πάει να δημιουργηθεί δεν απαλλαγεί απ’ τις παλιές καραβάνες της πολιτικής που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση, κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη.

Ο κόσμος περιμένει να δει νέα πρόσωπα, μορφωμένα και άφθαρτα για να εναποθέσει τις ελπίδες του. Όπως έχω γράψει, στον πρώτο γύρο ψήφισα τον Θεοδωράκη και στο δεύτερο τον Ανδρουλάκη. Και αναμένω...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey