Λίγα απ’ όλα

27/07/2017 - 15:50

Πολυκαταστήματα Λέσβου

Το σχόλιο απευθύνεται κυρίως στα πολυκαταστήματα τροφίμων κλπ., «Λιντλ», «Βασιλόπουλο», «Μασούτη», και άλλα.

Ως πάσχων από το 1999 από κοιλιοκάκη, τουτέστιν δυσανεξία στη γλουτένη, είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ τρόφιμα και ποτά χωρίς γλουτένη.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη τα χρησιμοποιούν και άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, για λόγους υγείας, λένε, και για άλλους λόγους. Για τους παραπάνω λόγους προτείνω στα παραπάνω τρία πολυκαταστήματα τουλάχιστον, να δημιουργήσουν ειδικό πάγκο με βιολογικά προϊόντα και προϊόντα χωρίς γλουτένη.

 

Βοτανολογία: Πέτρες στα νεφρά

Πρώτη θεραπεία είναι η κατανάλωση πολλών υγρών, κυρίως νερού.

Συνταγή: Παίρνουμε το χυμό ενός λεμονιού, προσθέτουμε μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό μαζί με μια κούπα ελαιόλαδο (325 γραμμ.) και τέλος μια κούπα σιρόπι από σφένδαμο (325 γραμμ.). Το μείγμα φυλάγεται σ’ ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι και πίνετε ένα «σφηνάκι» κάθε βράδυ.

Εκτός από αυτή την συνταγή, υπάρχουν και τυποποιημένα σκευάσματα στα φαρμακεία.

 

Γιάνης Βαρουφάκης

Ξεκίνησαν μαζί. Ο Αλέξης Τσίπρας τον έκανε υπουργό Οικονομικών αντί του κ. Προβόπουλου, και συμπορεύτηκαν μέχρι που τα έκαναν θάλασσα. Κατ’ απαίτηση της Τρόικας αντικαταστάθηκε ως υπουργός των Οικονομικών γιατί οι άνθρωποι απηύδησαν με τις παλαβομάρες, τα εξεζητημένα ντυσίματα και με τα σκέρτσα του. Όμως για όλα αυτά έγινε παγκοσμίως γνωστός. Με τις διαλέξεις στα διάφορα πανεπιστήμια, τα βιβλία, αυγάτισε τον μπεζαχτά του.

Ωστόσο απεδείχθη αχάριστος έναντι του ευεργέτη του. Έβγαλε όλη του τη χολή στις διαλέξεις και τα βιβλία του για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και πιστεύει, ο τάλας, ότι απαλλάχτηκε των ευθυνών του για το διάστημα που ήταν υπουργός. Όταν θα χάσουν την εξουσία οι «αριστεροί», τότε θα αντικρύσουν τη δικαιοσύνη που θα είναι αμείλικτη.

 

Εφημερίδα «Αυγή»

Η εφημερίδα «Αυγή» και ο ραδιοσταθμός «Στο κόκκινο» είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η «Αυγή» πουλά 1.500 φύλλα ημερησίως όταν το «Πρώτο Θέμα» έχει 61.500, «Τα Νέα» 14.508, η «Δημοκρατία» 9.505, η «Καθημερινή» 51.110, η «Εφημερίδα των Συντακτών» 8.977.

Το χειρότερο, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην «Αυγή», κάνουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν επειδή τα οικονομικά της εφημερίδας είναι μείον διότι λόγω ευθιξίας δεν παίρνει κρατικές διαφημίσεις.

Ακόμα από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 10% είναι συνδρομητές της «Αυγής», ενώ το 90% τη διαβάζουν λαθραία στο εντευκτήριο της Βουλής.

 

Αεροπλανοφόρο «Μπους»

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George Bush» βρίσκεται αυτό τον καιρό στη Μεσόγειο και προστατεύει τις γεωτρήσεις που γίνονται στο οικόπεδο 11 της Κύπρου. Πλήρωμα 6.000 άνδρες και γυναίκες. Είναι από τα πλέον σύγχρονα σε εξοπλισμό, διαβιβάσεις, τεχνολογική κατασκευή, ταχύτητα. Έχει μήκος 1.100 πόδια (366 μ.) και πλάτος 337 μ..

Πριν λίγες ημέρες μπλόκαρε τις επικοινωνίες μεταξύ των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και τα ανάγκασε να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Προφανώς ήταν το πρώτο μάθημα…

 

Το ελληνικό βαμβάκι

Η χώρα μας παράγει 250-300.000 τόνους ετησίως βαμβάκι από το οποίο το 10% απορροφάται στη χώρα μας και το υπόλοιπο 90% εκκοκκίζεται και εξάγεται στην Τουρκία και την Αίγυπτο ως επί το πλείστον.

Επιστρέφει στη χώρα μας σε σεντόνια, εσώρουχα, πετσέτες, μπλουζάκια κ.ά.. Αγοράζεται από τον Έλληνα παραγωγό 0,50 ευρώ το κιλό και πουλιέται εκκοκκισμένο 1,5 ευρώ αποφέροντας στη χώρα μας 500 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το ελληνικό βαμβάκι (2)

Αν το ελληνικό βαμβάκι γίνει νήμα στη χώρα μας, η τιμή του φτάνει στα 4,5 ευρώ, αν βαφεί και φινιριστεί, εκτοξεύεται στα 10 ευρώ το κιλό και αν γίνει εσώρουχο, μπλουζάκι, πετσέτα, κλπ., εκτοξεύεται στα 20 ευρώ. Αν εξαχθούν τα προϊόντα στο εξωτερικό, αυγατίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 8 δισ. ευρώ ετησίως.

Αυτές είναι σκέψεις ενός Έλληνα επιχειρηματία που δημοσιεύτηκαν στο «Βήμα της Κυριακής».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey