Ενημερωτικά για τους αναγνώστες

19/07/2022 - 10:30

Η στήλη εδώ και πολλά χρόνια σχολιάζει την επικαιρότητα σε πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά κλπ. δρώμενα. Το σχόλιο για να έχει εγκυρότητα πρέπει να απέχει λίγο χρόνο, από την ώρα που δημιουργήθηκε. Και πρέπει να είναι σύντομο για να διαβάζεται, σαν τηλεγράφημα να πούμε. Έχει βέβαια τη δυσκολία το συνοπτικό σχόλιο, γιατί πρέπει να αφαιρεθούν τα περιττά και να επικεντρωθείς στην ουσία. Κάτι παρόμοιο γίνεται στο διαδίκτυο με τις ειδήσεις. Τα απέραντα ολοσέλιδα άρθρα των παλιών εφημερίδων δεν διαβάζονται πια όπως τον καιρό εκείνο, τρομάζουν και κουράζουν, έχουν όμως την αξία τους. Ο σχολιογράφος αναλύει συγκεκριμένα γεγονότα της στιγμής και δεν κάνει ψυχογραφήματα ούτε κατατάσσει άτομα με κοινωνικό προφίλ για το όλο έργο τους. Θα παρατηρήσατε για ορισμένες αποφάσεις πολιτικών να είναι επικριτικός ο σχολιαστής και για άλλες του ίδιου προσώπου επαινετικός. Έχει βέβαια ο γράφων τις αγάπες και τις συμπάθειες, αλλά μέχρι σε ένα βαθμό. Κάνει λάθη από έλλειψη πληροφοριών, αλλά τα αναγνωρίζει και τα διορθώνει. Θέλω να πιστεύω ότι για όλα αυτά η στήλη διαβάζεται εδώ και 30 χρόνια στο "ΕΜΠΡΟΣ". Πάντα ανιδιοτελώς και χωρίς λογοκρισία.

«Το μουσικό κουτί»

Το παρακολουθούσα κάθε Τετάρτη το μουσικό πρόγραμμα του Πορτοκάλογλου και της Μόρφη γιατί είχε ποιότητα. Με θαυμάσια ορχήστρα και ποικιλία τραγουδιών για τους ακροατές που έχουν μουσικές απαιτήσεις. Το πρόγραμμα δεν ικανοποιούσε όλες τις προτιμήσεις γι' αυτό δεν είχε μεγάλο ακροατήριο. Το κρατικό κανάλι έχει υποχρέωση να προωθεί και να ενισχύει τέτοια προγράμματα που καλλιεργούν την ποιότητα στη μουσική, ασχέτως αν δεν κάνουν «νούμερα» που φέρνουν διαφημίσεις. Ευτυχώς για την πλειοψηφία των ακροατών υπάρχουν πολλοί λαϊκοί τραγουδοποιοί που ικανοποιούν όλα τα γούστα και ενισχύουν το εμπορικό τραγούδι. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι εμπορικές επιχειρήσεις που σκοπεύουν στο κέρδος, αδιαφορούν για την ποιότητα ενίοτε και προωθούν άσματα που τέρπουν το πλήθος. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των κρατικών ΜΜΕ και των ιδιωτικών. Ευελπιστώ ότι με την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων θα καλλιεργηθεί η ποιοτική μουσική στα παιδιά και αυτά τα παιδιά θα βελτιώσουν τα μουσικά ακούσματα του λαού μας. Ακόμα πιστεύω ότι ανάμεσα σ' αυτά τα παιδιά θα ξεπηδήσουν οι νέοι Χατζηδάκηδες, Θεοδωράκηδες, Λουίζοι, Ξαρχάκοι, Μαυρουδήδες κλπ. και θα ακουστεί ξανά η ελληνική μουσική στα πέρατα της οικουμένης.

Διόρθωση

Σε προηγούμενο σχόλιο έγραψα ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις προσεχείς εκλογές, θα εισέλθουν στη βουλή περισσότερα κόμματα γιατί δεν ισχύει η δέσμευση του 3%. Το σωστό είναι ότι και με την απλή αναλογική αν ένα κόμμα δεν πιάσει το 3% πανελλαδικά δεν εκλέγει βουλευτές και επομένως δεν εισέρχεται στη βουλή. Για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή θέση τους.

Τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών

Με τη δημοσίευση του "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" των πολιτικών θα ήθελα να κάνω ορισμένα σχόλια:

Πολίτες εισήλθαν στην πολιτική «έχοντες» από την οικογένεια τους και τερμάτισαν την καριέρα τους φτωχότεροι. Σε τοπικό επίπεδο έχουμε σ' αυτή την περίπτωση τους κ.κ. Γιαννέλλη και Βουνάτσο. Αμφότεροι έχουν αδικηθεί από τα κόμματα τους, διότι δεν αξιώθηκαν ούτε τον τίτλο του υφυπουργού. Έχουμε και μια άλλη κατηγορία πολιτών που εισήλθαν στην πολιτική πένητες και έφυγαν απ' αυτή ευκατάστατοι χωρίς να κατηγορηθούν για οικονομικές ατασθαλίες, απ' ότι ξέρω. Από τη δημοσίευση του «Πόθεν έσχες» πολιτικών και αυτοδιοικητικών προκύπτει ότι υπάρχουν αρκετοί ευκατάστατοι στην ελληνική βουλή. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα:

Τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλος διαθέτει σε τράπεζες 124.000 ευρώ και η σύζυγός του 434.000. Δεν αναφερόμαστε στα ακίνητα.

Η κ. Κεραμέως (ΝΔ) έχει καταθέσεις ένα εκατομμύριο μαζί με άλλους συνδικαιούχους.

Ο κ. Παπαδημούλης 985.000 ευρώ και πολλά ακίνητα.

Ο κ. Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) 523.000 ευρώ καταθέσεις.

Οικονομικά ισχυροί είναι Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) και άλλοι. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε 90.585 έσοδα και 97.297 καταθέσεις με τη σύζυγό του.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας δήλωσε 74.943 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και η σύζυγός του 14.824 από την εργασία της. Καταθέσεις Κουτσούμπα 2.207 και της συζύγου 3.264 ευρώ.

Βαρουφάκης 276.910 και 18.598 βουλευτική αποζημίωση και άλλα έσοδα και καταθέσεις σε τράπεζες. Μ' άλλα λόγια το επάγγελμα του πολιτικού είναι απ' τα καλά αμειβόμενα. Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί που αν ασκούσαν ιδιωτικό ή δημόσιο επάγγελμα δεν θα έβγαζαν ούτε το 1/5 της βουλευτικής αποζημίωσης.

Σοφία Σκορδά που Παναγιώτη και της Ανθίκλειας

Η μαθήτρια Σοφία Σκορδά του Παναγιώτη και της Ανθίκλειας Σκαλοχωρίτου είναι ένα χαρισματικό παιδί με λαμπρό μέλλον που το κέρδισε με το σπαθί του. Στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε 19.740 μόρια και έγραψε 20 υγιεινή, 20 ανατομία, 19,9 Μαθηματικά αι 18,8 έκθεση. Όταν στα μαθηματικά και στην έκθεση οι εφετινοί υποψήφιοι ακαδημαϊκοί πολίτες δεν τα πήγαν και τόσο καλά δυστυχώς. Βλέποντας το βαθμό που έλαβε στην έκθεση μπορώ να φανταστώ ότι και στη Νομική, τη μεγάλη μου αγάπη, θα μπορούσε να εισαχθεί αν είχε άλλη κατεύθυνση. Πέρα όμως απ' όλα τα παραπάνω τα ωραία αυτό το κορίτσι έχει δίπλωμα αρμονίας και παίζει και σαντούρι. Με τέτοια ευλογημένα παιδιά αισιοδοξώ ο γέροντας ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί στον πολύπαθό τόπο μας. Παναγιώτη, Ανθίκλεια, να τη χαίρεστε και να είστε περήφανοι. Σοφία, ο αγώνας επιβραβεύτηκε, αλλά έχεις μπροστά σου πολλές επιτυχίες ακόμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey