Λίγα απ’ όλα

19/01/2017 - 14:33

Καιρικές συνθήκες και σχολεία

Στη Ρωσία, με θερμοκρασία μείον 25 βαθμούς Κελσίου, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά γιατί στη χώρα αυτή, οι θερμοκρασίες σε όλη τη χειμωνιάτικη περίοδο, είναι πολύ χαμηλές. Το ίδιο συμβαίνει στις βόρειες χώρες Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία και άλλες.

Εμείς οι προνομιούχοι, που ζούμε στις εύκρατες ζώνες και από αυτές οι νότιοι και οι νησιώτες, ελάχιστα αντιμετωπίζουμε έντονες χιονοπτώσεις και κρύα, που να σημαδεύουν το μηδέν στο θερμόμετρο και πιο λίγο κάτω από το μηδέν.

 

Καιρικές συνθήκες και σχολεία (2)

Το χιόνι, η βροχή και το κρύο είναι ευεργετικά για τον κύκλο ζωής των έμβιων όντων και ιδιαίτερα για τη γεωργία. Για χίλιους λόγους. Με τον τρόπο όμως που αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες αρχές και από τα κανάλια των τηλεοράσεων, ενσταλάζονται στις ψυχές και τις συνειδήσεις των παιδιών όχι ως κάτι το χαρούμενο και το ευεργετικό αλλά ως απειλή για τη φύση και τον άνθρωπο.

Κυρία περιφερειάρχη δεν είναι απαραίτητο με τον πρώτο χιονιά να κλείνετε τα σχολεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων, ήταν απαραίτητο να κλείσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγιάσο, στα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου και σε ορισμένες άλλες περιοχές που εσείς ξέρετε. Όχι όμως στη Μυτιλήνη, τον Ευεργέτουλα, τη Γέρα, στα περίχωρα της πόλεως Μυτιλήνης.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι άλλη περίπτωση γιατί τα παιδιά είναι μεγάλα. Μη γενικεύουμε. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας μην μαθαίνουμε στα παιδιά εξ απαλών ονύχων, στη λούφα και στην αποφυγή κόπων. Γιατί και αυτοί χρειάζονται…

 

«Ακραία καιρικά φαινόμενα»

Τους χειμωνιάτικους μήνες είναι φυσικό να βρέχει, να κάνει κρύο, να χιονίζει. Ο λαός για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, προετοιμάζεται από το καλοκαίρι. Οι Δήμοι, η Περιφέρεια οφείλουν να συντηρούν τα μηχανήματα τους, να καθαρίζουν τα φρεάτια και τους χειμάρρους και η ΔΕΥΑΛ να ελέγχει το δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης, τομέας αρμοδιότητας της.

Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αλλά πανικοβάλλει τον κόσμο όταν ακούει απ’ τα μεγάφωνα των χωριών, το ανόητο «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ προειδοποιεί…», κλπ.. Τι παραπάνω περιμένει κανείς το χειμώνα και τι επιπλέον μέτρα να λάβει; Ο κόσμος παρακολουθεί από τα ΜΜΕ τον «καιρό» και ενημερώνεται. Σταματήστε τα λοιπόν, τα ανόητα ενημερωτικά σας από τα μεγάφωνα.

 

Η τιμή της βενζίνης εδώ και αλλού

Για να περιορίσεις το χρέος και να κάνεις οικονομία, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι:

α) Να περιορίσεις τις κρατικές δαπάνες οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπερβολικές και σπάταλες και β) να βάλεις φόρους.

Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι φόροι κατανέμονται ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των πολιτών. Δηλαδή οι κατέχοντες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα και οι ασθενέστεροι οικονομικώς, λιγότερα. Ο αριστερός κ. Τσίπρας προτίμησε αντί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, να επιβάλει φορολογία ίση επί δικαίων και αδίκων. Δεν τόλμησε να θίξει τους κατέχοντες.

Επειδή η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης, θα επηρεάσει την τιμή σειράς προϊόντων, θ’ αρχίσω με την τιμή της βενζίνης εδώ και άλλου.

Πριν την αύξηση, τα 500 λίτρα πετρέλαιο τα πλήρωσα 490 ευρώ, μετά την αύξηση 530!

 

Η τιμή της βενζίνης εδώ και αλλού (2)

Στην Ολλανδία, το λίτρο της βενζίνης πουλιέται 1,56 ευρώ, στην Ελλάδα 1,51, την Ιταλία 1,51, τη Δανία 1,49, τη Φιλανδία 1,44, την Εσθονία 1,12, τη Ρουμανία 1,15, την Ουγγαρία 1,15, το Λουξεμβούργο 1,16, την Αυστρία 1,17, την Πορτογαλία 1,43, τη Σουηδία 1,43, τη Γερμανία 1,38, την Αγγλία 1,37, τη Γαλλία 1,36, τη Βουλγαρία 1,02, την Πολωνία 1,08, τη Λιθουανία 1,10, την Τσεχία 1,11 και τη Λετονία 1,12. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Του Γενάρη μήνα

Από τις 24-12-2016 έχει αρχίσει να μεγαλώνει η μέρα «σπυρί-σπυρί», έλεγε η γιαγιά μου, λεπτό-λεπτό λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Αντίστοιχα μικραίνει η νύχτα ένα λεπτό. Σήμερα Πέμπτη, η διάρκεια της ημέρας είναι 9 ώρες και 56 πρώτα λεπτά και η διάρκεια της νύχτας 14 ώρες και 04 λεπτά. Οι παλαιοί έλεγαν «Γενάρη μήνα κλάδευε (αμπέλια) φεγγάρι μη κοιτάζεις». Το Γενάρη ραντίζουμε τα οπωροφόρα δέντρα με χαλκούχα φυτοφάρμακα και ενισχύουμε τους ελαιώνες με σύνθετα λιπάσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey