Σταράτες κουβέντες

03/03/2016 - 14:33

«Εφέτος άγρια μ’ έδειρε η βαρυχειμωνιά που μ’ έπιασε χωρίς φωτιά και μ’ εύρε χωρίς νιάτα κι ώρα την ώρα πρόσμενα να σωριαστώ βαριά στη χιονισμένη στράτα.

«Εφέτος άγρια μ’ έδειρε η βαρυχειμωνιά που μ’ έπιασε χωρίς φωτιά και μ’ εύρε χωρίς νιάτα κι ώρα την ώρα πρόσμενα να σωριαστώ βαριά στη χιονισμένη στράτα.

Μα χτες καθώς με θάρρεψε το γέλιο του Μαρτιού και τράβηξα να ξαναβρώ τ’ αρχαία μονοπάτια, στο πρώτο μοσχοβόλημα ενός ρόδου μακρινού μου δάκρυσαν τα μάτια».
Κωστής Παλαμάς

Ψίθυροι καρδιάς
Η. κ. Χριστίνα Χαλιλοπούλου είναι δικηγόρος με σπουδές στη Βρετανία. Η κ. Χαλιλοπούλου είναι κόρη του βασιλιά των τσιγγάνων. Μ’ άλλα λόγια, «πριγκίπισσα».
Το 2014 η εν λόγω κυρία ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ., αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Την κ. Χαλιλοπούλου διόρισε μετακλητή υπάλληλο ο κ. Κουρουμπλής για θέματα Ρομά. Χωρίς σχόλια.

Γκάλοπ Φεβρουαρίου 2016
Ένα γκάλοπ είναι πιο έγκυρο όταν το δείγμα του είναι μεγάλο. Άλλο να ρωτήσεις εκατό ανθρώπους και άλλο να ρωτήσεις 10.000! Το γκάλοπ είναι πιο έγκυρο όταν καλύπτει ευρεία γεωγραφική περιφέρεια. Όταν το γκάλοπ καλύπτει όλη την Ελλάδα, είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικό από εκείνο του λεκανοπεδίου Αττικής.
Τέλος, το γκάλοπ πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό ως προς το επάγγελμα των ερωτώμενων και τον τόπο κατοικίας τους. Μ’ άλλα λόγια δε μπορεί να ρωτάς μόνο δημόσιους υπαλλήλους ή μόνο αγρότες ή δικηγόρους. Και ο αστικός πληθυσμός πρέπει να είναι ισοδύναμος με τον αγροτικό.

Γκάλοπ Φεβρουαρίου 2016 (2)
Το γκάλοπ είναι της εταιρείας «MRB».
ΣΥΡΙΖΑ 23,2
ΝΔ 26,9
ΠΑΣΟΚ 5,7
ΚΚΕ 6,6
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5
ΠΟΤΑΜΙ (ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) 2,6
ΑΝΕΛ (ΚΑΜΜΕΝΟΥ) 3
Ε.Κ. (ΛΕΒΕΝΤΗΣ) 4,1
ΛΑΕ (ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ) 2,4
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,7
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ουρικού οξέως συνέπειες
Ξαφνικά άρχισα να νιώθω πόνο στο αριστερό πόδι, στο πέλμα. Ο πόνος επεκτάθηκε σ’ όλο το πέλμα και ήταν αφόρητος. Να φανταστείτε για ν’ ανέβω τη σκάλα για το δεύτερο όροφο χρησιμοποιούσα την όπισθεν! Οι Κινέζοι λένε ότι όταν φτάσεις τα πενήντα και δεν πονάει κανένα μέλος του σώματός σου, ν’ ανησυχείς... Προφανώς εννοούν ότι η μη προειδοποίηση οδηγεί σε ανεπανόρθωτες καταστάσεις... ουκ έστιν λύπη, ου πόνος, ου στεναγμός! Καταλαβαίνετε! Εγώ είμαι πολύ μεγάλος. Αποφεύγω τους γιατρούς όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Ουρικό οξέως συνέπειες (2)
Η Ελένη ειδοποίησε τα παιδιά. Το ένα στην Πάτρα, το άλλο στην Ελούντα της Κρήτης και το πρώτο, ευτυχώς, στη Μυτιλήνη. Τη δικηγορίνα τη λέω «κουμάντο»!
Αμέσως έφτασε μικροβιολόγος και μου πήρε αίμα και ούρα. Τα αποτελέσματα βγήκαν αυθημερόν και έδειξαν ότι το ουρικό από επτά το κανονικό είχε φτάσει στο 9,5!
Ήρθε γιατρός στο σπίτι, γιατί δε μπορούσα να περπατήσω. Εμπεριστατωμένη εξέταση. Μου είπε ποιες τροφές να αποφεύγω και μου έδωσε δύο ειδών φάρμακα. Έπεσα σε ύπνο βαθύ δέκα ωρών, αφού είχα πάρει δύο χαπάκια από τα φάρμακα. Όταν ξύπνησα, περπατούσα κάπως και δεν πονούσα. Κακόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον! Αλλά «κουμάντο» να έχεις την ευχή μου. Μόνον αυτή μπορώ να σου δώσω πια.

Βότανα για το ουρικό οξύ
Τα θαλασσινά (καλαμαράκια, σουπιές, μύδια, στρείδια, γαρίδες κ.λπ.) ανεβάζουν το ουρικό. Αλλά μ’ αρέσουν! Κατσικάκια, αρνάκια, μικρά ζώα -πλην κουνελιών- ομοίως. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα τα διαγράψουμε τελείως από το διαιτολόγιό μας. Εδώ θα ισχύσει το μέτρο.
Τώρα τα βότανα που βοηθούν στη μείωση του ουρικού οξέως είναι η τσουκνίδα, η ρίγανη, οι κορυφές βάτων. Για προσωρινή χρήση μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και χλωρά, αλλά για μακροχρόνια χρήση πρέπει να ξεραίνονται. Γενικά όλα τα βότανα ξεραίνονται στη σκιά. Προσωπικά πίνω αφέψημα και των τριών βοτάνων μαζί.

Του Προκόπη Παυλόπουλου
Ναι, πρόκειται για τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ως θεσμικός παράγοντας είναι απόλυτα σεβαστός. Ο κ. Παυλόπουλος όμως ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου υπήρξε βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ. και μεταξύ των ετών 2004-2009 προσέλαβε στο Δημόσιο 865.000 υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, μονίμους, συμβασιούχους, μισθωτούς, ωρομισθίους κ.λπ.
Ο λαϊκισμός στην πιο καλή του ώρα...
Τέλος, ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης δεν τον ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey