Καμπούρης: «Με την απογευματινή λειτουργία των ιατρείων είμαστε όλοι κερδισμένοι»

Ξεκίνησε η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στο «Βοστάνειο»

04/11/2023 - 11:30

Ξεκίνησε από τη 1 Νοεμβρίου η λειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης και αναμένεται το επόμενο διάστημα ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρξει σε αυτά να γίνουν τροποποιήσεις. 

Υπήρξε αίτημα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών του Βοστάνειου, οι οποίοι ήθελαν να εργαστούν για συμπληρωματικό εισόδημα. «Το αίτημα αυτό υπήρχε απ’ όταν ανέλαβα την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Ε» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης επισημαίνοντας ότι η περίοδος της πανδημίας που ακολούθησε είχε σαν αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι όποιες διαδικασίες. Τον Μάρτιο του 2022 επανήλθε το αίτημα και οι διαδικασίες ενεργοποιήθηκαν. Ειδικότερα κοινοποιήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα απογευματινά ιατρεία και διαγωνισμός για την ανάληψη της συγκεκριμένης οικονομικής διαχείρισης.  

Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην λειτουργία των απογευματινών ιατρείων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι 1) Αιματολογίας, 2)Νευρολογίας, 3) Γαστρεντερολογίας, 4) Μαιευτικής-Γυναικολογίας, 5) Οφθαλμολογίας, 6) Νευροχειρουργική, 7) Ιατρικής Βιοπαθολογίας και 8) Ακτινολογίας.  

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων υπήρξαν 3 ραντεβού ενώ την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί περί τα 12 ραντεβού, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη.  

Καμπούρης: «Είμαστε κερδισμένοι όλοι» 

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη με την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων επωφελούνται οικονομικά εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, εξυπηρετείται κόσμος που τα πρωί είναι απασχολημένος και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι για την απογευματινή λειτουργία επιλέξαμε Δευτέρα και Τετάρτη που είναι κλειστά τα μαγαζιά». Ακόμη ο κ. Καμπούρης πρόσθεσε ότι εξαιτίας της σχέσης εμπιστοσύνης που καλλιεργείται μεταξύ ασθενούς και ιατρού κάποιοι θέλουν να επισκεφτούν συγκεκριμένους γιατρούς και αυτό διευκολύνεται με την λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και αποσυμπιέζει τα πρωινά τακτικά ιατρεία.  

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις, αξονικές, μικροβιολογικές αυτές πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό που πληρώνει ο ασθενής είναι η συμμετοχή στον γιατρό και εξηγεί «Αν κρίνει ο γιατρός του απογευματινού ιατρείου ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αξονικές ή μικροβιολογικές εξετάσεις προκειμένου να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αυτές γίνονται -εντός του απογευματινού 3ωρου- στο Νοσοκομείο και είναι δωρεάν καθώς πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».  

Σε ότι έχει να κάνει με το αίτημα της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου για την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων ο κ. Καμπούρης είπε ότι Ένωση έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της, ωστόσο υπενθύμισε ότι εκείνοι που δουλεύουν στα απογευματινά ιατρεία είναι μέλη της Ενωσης, δηλ. γιατροί. «Αν το μέτρο αυτό το αγκαλιάσει ή όχι ο κόσμος θα φανεί το επόμενο διάστημα».  

4 ειδικότητες παρουσιάζουν πρόβλημα  

Ο κ. Καμπούρης χαρακτήρισε το επίπεδο στελέχωσης του Νοσοκομείου ικανοποιητικό, τονίζοντας ότι 4 ειδικότητες παρουσιάζουν πρόβλημα, κάνοντας αναφορά συγκεκριμένα σε ενδοκρινολόγο, νεφρολόγο, επεμβατικό καρδιολόγο και ψυχίατρο που όπως υποστηρίζει έχουν προκηρυχθεί αλλά υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης.  

Με μάσκες στο Νοσοκομείο  

Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις και τα εμπύρετα νοσήματα και έχει παρθεί απόφαση από την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου ότι οι συνοδοί των ασθενών πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.  

 

Από την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου  

Απαιτείται η ανάκληση της απόφασης για τα απογευματινά ιατρεία  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Λέσβου με ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης για την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και απαιτεί την ανάκληση της.  

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και το διεκδικητικό πλαίσιο περιελάμβανε μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα πόστα και ειδικότητες, ενίσχυση του εξοπλισμού και των υποδομών , ενίσχυση της ΠΦΥ στο νησί, καμία εφαρμογή - ανατροπή του νόμου Γκάγκα και δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία για όλους.  

Οι γιατροί κάνουν λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας και στην Λέσβο επικαλούμενοι τα δύο περιστατικά που καταγράφηκαν φέτος όπου σε Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την μεταφορά ασθενούς που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. «Όσον αφορά το νοσοκομείο η κατάσταση παραμένει η γνωστή με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές (όπως πχ στην Ψυχιατρική κλινική με ένα ετοιμόρροπο κτήριο). Το νέο δεδομένο αφορά την απόφαση της διοίκησης για την λειτουργία απογευματινών ιατρείων ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Προβλέπεται δηλαδή ότι θα υπάρχουν απογευματινά ιατρεία κάποιων ειδικοτήτων που θα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν ή που θα ζοριστούν για να βρουν ενώ η «πλέμπα» μπορεί να προσβλέπει για την εξυπηρέτηση της στο χάος της (ύπο)λειτουργίας του πρωινού προγράμματος του νοσοκομείου». Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey