Όχι άλλο… Κάρβουνο!

Ο ΔΥΠΕάρχης εξακολουθεί και παίζει με τις εφημερίες του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, διακινδυνεύοντας το 24ωρο και την ομαλή λειτουργία του...

23/02/2016 - 15:57

Με νέα απόφασή του, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου θέτει έξι γιατρούς του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης να εφημερεύουν «ισομερώς» και σε άλλα Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας εμπόδια στην 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ.

Με νέα απόφασή του, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου θέτει έξι γιατρούς του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης να εφημερεύουν «ισομερώς» και σε άλλα Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας εμπόδια στην 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ. Είναι η δεύτερη απόφαση, μετά αυτής του Δεκεμβρίου, όπου απομάκρυνε τη μαία για να βουλωθούν τρύπες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διακινδυνεύοντας και τότε το 24ωρο. Έχουν υπάρξει δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του, έχουν δοθεί συγχαρητήρια στον προϊστάμενο και το προσωπικό του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης που υπερέβη τις δυνατότητές του για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές και για κάποιο λόγο… ανεξήγητο ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νικόλαος Καρβούνης βρίσκει βολική δεξαμενή άντλησης προσωπικού τη μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας, της οποίας η επιβίωση κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.


Η έκτακτη συνάντηση στον Πειραιά την Πέμπτη του γιατρού Επιμελητή Α' Αχιλλέα Γεωργίου με το διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνη δεν πήγε καθόλου καλά, εν αντιθέσει με τη συνάντηση που είχε ο κ. Αχιλλέας με την υποδιοικήτρια Ιωάννα Τσιαπαρίκου (υπεύθυνη για τη λειτουργία των ΠΕΔΥ), η οποία κατάλαβε πολύ καλά τα προβλήματα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη λειτουργία της μονάδας (όχι μόνο την 24ωρη, αλλά και την πρωινή).


Μάλιστα, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μιχάλης Χατζηγιάννης την ευχαρίστησε για την κατανόηση. Ο ίδιος, όμως, μετά την εν λόγω συνάντηση που έγινε από το συνάδελφό του με τον κ. Καρβούνη, δε βλέπει… φως, ενώ επισημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΠΕΔΥ: «Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αναμένονται πολύ δυσάρεστες εξελίξεις... Είναι πολύ κρίμα, μετά από τόσο κόπο και θυσίες όλων μας, κάποιες μονομερείς αποφάσεις να βάζουν τέρμα σε ένα στολίδι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τούτες τις μέρες θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΠΕΔΥ - Μυτιλήνης για να παρθούν αποφάσεις. Ό,τι και να συμβεί, να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι δε θα οφείλεται στους γιατρούς που εμπιστευθήκανε τόσο καιρό και που απέδειξαν σε όλη την κοινωνία την ευαισθησία τους για το συνάνθρωπο. Άλλοι θα έχουν την ευθύνη!».

Έως τον Εισαγγελέα

Ο κ. Χατζηγιάννης δε δίστασε να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι, αν δε βρεθεί λύση, το θέμα θα απασχολήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης: «Πάντως για να αισθάνονται ασφαλείς οι συμπολίτες μας, απευθύνω προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: Παιχνιδάκια και εκπτώσεις με τις εφημερίες δε γίνονται, τουλάχιστον όχι εδώ. Το πρόγραμμα που κατατίθεται αποστέλλεται στη Διοίκηση μόνο αν είμαι βέβαιος ότι είναι ασφαλές και με γιατρούς που κρίνω ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αλλιώς, το λόγο έχει ο εισαγγελέας. Τελεία και παύλα!».

Στο μεταξύ, τα επείγοντα του ΠΕΔΥ γεμίζουν πάλι με ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και το προσωπικό του καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα, χωρίς να γνωρίσει τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα. Είναι φανερό ότι ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ μπορεί να δέχεται συγχαρητήρια εντός και εκτός συνόρων για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, εν τούτοις δε διασφαλίζει την απρόσκοπτη και 24ωρη λειτουργία του, ενώ -όπως όλα δείχνουν- δε δείχνει και κάποια διάθεση διαλόγου.

Πέραν της αποτυχημένης συνάντησης με τον κ. Γεωργίου, ουδέποτε ρώτησε το προσωπικό του ΠΕΔΥ αν οι αλλαγές στις εφημερίες είναι προς όφελος της μονάδας και εν τέλει των πολιτών. Χρειάστηκε η παρέμβαση Χατζηγιάννη για να ανακληθεί η απόσπαση της μαίας και μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου για εκ περιτροπής εφημερίες έως ότου καλυφθούν τα κενά στο Βοστάνειο μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παρ’ όλα αυτά η ίδια τακτική συνεχίζεται.

Ο Πολάκης απαντά σε Τάσσο και ΚΚΕ
Σε πρόγραμμα ο ψηφιακός μαστογράφος

Την επιδίωξη ένταξης της προμήθειας ψηφιακού μαστογράφου για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020 απάντησε σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου Σταύρου Τάσσου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Επίσηςμ ενημερωτικά αναφέρουν ότι το ΠΕΔΥ λόγω της προσφυγικής κρίσης έχει μπει σε 24ωρη λειτουργία και ότι θα υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτηση ακτινολόγου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey