«Δε θα επαναληφθεί», λέει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών, Απ. Βαλτάς

Συνταγές διά… «εκπροσώπων»

28/08/2014 - 14:48

Από τα ρούχα τους έχουν βγει ασθενείς και ασφαλισμένοι, που στήνονται στην ουρά επί ώρες και πολλάκις επί ματαίω, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς.

Από τα ρούχα τους έχουν βγει ασθενείς και ασφαλισμένοι, που στήνονται στην ουρά επί ώρες και πολλάκις επί ματαίω, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν, ενώ το γεγονός επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, που βλέπει αυτές τις μέρες την ουρά να εκτείνεται έως και έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, την ίδια ώρα που οι ήδη λίγοι γιατροί έχουν μειωθεί περισσότερο λόγω των θερινών αδειών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, κάνει λόγο για μεμονωμένα περιστατικά και επισημαίνει ότι δε θα επαναληφθούν.

«Για να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ασθενών, νούμερο προτεραιότητας για τους γιατρούς θα δίνεται μόνο στους ασφαλισμένους ή τους συγγενείς τους (όχι φαρμακεία για συνταγογράφηση)», λέει η ανακοίνωση που τοποθέτησε στην είσοδο του ΠΕΔΥ ο κ. Χατζηγιάννης.

«Γνωρίζετε ότι ο αριθμός των γιατρών που εξυπηρετούν τους ασθενείς, είναι συγκεκριμένος. Ειδικά με τις θερινές άδειες, έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δεν μπορούν λοιπόν να στήνονται από το πρωί κάποιοι φαρμακοποιοί που ζητούν συνταγογράφηση για πολλούς πελάτες τους και τελικά όλοι εκείνοι οι απλοί πολίτες που περιμένουν στη σειρά, να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν», ανέφερε στην εφημερίδα μας ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ.

«Μεμονωμένα περιστατικά»
Ο Απόστολος Βαλτάς ανέφερε στο «Ε» σχετικά: «Ενημερώθηκα και εγώ για το πρόβλημα και στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά και συγκεκριμένα τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις.

Μάλιστα πρόκειται για εκείνες όπου οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους. Κατ’ αρχήν επισημαίνω ότι δε θα επαναληφθεί.

Απλώς θέλω να ληφθεί υπόψη ότι και τα περιστατικά που συνέβησαν, έγιναν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου, που για τους φαρμακοποιούς αποτελεί προτεραιότητα. Ακόμα, η μεγάλη ουρά που έφτανε έως έξω, σε ένα βαθμό δικαιολογούνταν την περασμένη Δευτέρα, αφού εξυπηρετούσε μόνο ένας γιατρός και μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση, δε θα επαναληφθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey