Η διοίκηση του Νοσοκομείου

Ψάχνει γιατρούς για το… ΠΕΔΥ

03/04/2014 - 15:00

Κι ο κλήρος πέφτει στο διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προκειμένου να βρει λύση και γιατρούς που θα στελεχώσουν το ελλιπές Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Μυτιλήνη,

Κι ο κλήρος πέφτει στο διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προκειμένου να βρει λύση και γιατρούς που θα στελεχώσουν το ελλιπές Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Μυτιλήνη, το οποίο έχει… ξεμείνει με όλους τους νοσηλευτές τού πρώην ΙΚΑ, το διοικητικό προσωπικό, αλλά έναν πνευμονολόγο, ένα γυναικολόγο και μία οδοντίατρο.

Τυπικά πάντως, χτες, δημοσιεύτηκε η διαπιστωτική πράξη με την οποία επισήμως πλέον αναλαμβάνουν όλοι οι εναπομείναντες υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση για αυτές τις εξετάσεις μπορούν να γίνονται καθημερινά. Εξάλλου και ατύπως, όπως γράφαμε προχτές, οι γιατροί εξέταζαν όσους πολίτες επισκέπτονταν το πρώην ΙΚΑ.

Από τις αρχές της εβδομάδας, ο διευθυντής τού ΠΕΔΥ, Βασίλης Χατζηγιάννης, είχε ενημερώσει και το διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Μουζάλα, και το διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Βοστάνειου, Χρίστο Θεοδώρου, για το ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις ελλείψεις νευραλγικών ειδικοτήτων και για το ότι οι πολίτες αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες, είτε για εξετάσεις είτε για συνταγογράφηση. Ο κ. Μουζάλας είχε αναφέρει μάλιστα στο «Ε», ότι η διοίκηση πρέπει να αναμένει και την τυπική ανάληψη της υπηρεσίας των γιατρών στο ΠΕΔΥ προκειμένου να εξετάσει λύσεις, όπερ και εγένετο χτες το πρωί. Μέχρι χτες το απόγευμα, ωστόσο, δεν είχε «κλειδώσει» κάποια λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση που θα βρεθεί με τη μετακίνηση κάποιων γιατρών ή ενδεχομένως κάποιων ειδικευομένων, είναι προσωρινή. Κι αυτό γιατί από τα Υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έως το τέλος του τρέχοντος μήνα έχει εξαγγελθεί η πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών πανελλαδικώς, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στο ΠΕΔΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ προβλέπεται να λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή Β΄.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey