Καλά κρατούν τα προβλήματα με τους αγροτικούς

23/01/2014 - 15:56

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα αγροτικά ιατρεία του νησιού, με τους γιατρούς να πηγαινοέρχονται από μέρος σε μέρος στην προσπάθεια που γίνεται να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα αγροτικά ιατρεία του νησιού, με τους γιατρούς να πηγαινοέρχονται από μέρος σε μέρος στην προσπάθεια που γίνεται να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται. Οξύτατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή του Πολιχνίτου, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας αγροτικός γιατρός, με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Χριστίνα Χριστοπούλου, να υποστηρίζει ότι παρά τις εκκλήσεις της, η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί εδώ και καιρό.
 
Τα κενά του Πολιχνίτου και της Άντισσας καλύπτουν γιατροί από την Καλλονή. Μάλιστα σε γραπτή απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου που κοινοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, σημειώνεται ότι αυτή αποφασίζει τη μετακίνηση γιατρών του Κέντρου Υγείας Καλλονής προς τα Κ.Υ. Πολιχνίτου και Άντισσας για υπηρεσιακή υπόθεση (ιατρική εξέταση ασθενών) για το μήνα Φεβρουάριο του 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γιατροί Μακρή, Κομνηνού, Μόσχου, Καζαντζή, Κουρόγλου, Περιβολάρης θα κάνουν από μία εφημερία στο Κ.Υ. Πολιχνίτου και οι Νικολάου, Γεωργόπουλος, Σταθάκης και Πλωμαρίτης από δύο. Στο Κ.Υ. Άντισσας θα κάνει μία εφημερία ο κ. Περιβολάρης και από τρεις οι κ.κ. Σταθάκης και Κουρόγλου.

Τα χειρότερα
Στον Πολιχνίτο σύμφωνα με τη διευθύντρια του εκεί Κ.Υ., κ. Χριστοπούλου, υπάρχουν μόνο τρεις επιμελητές γιατροί που θα πρέπει να καλύψουν όλες τις ανάγκες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας αγροτικός. Στη Βρίσα οι δύο οργανικές είναι κενές, όπως και η μία που υπάρχει στα Βασιλικά, καθώς και οι υπόλοιπες δύο τού Κ.Υ.. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι γιατροί που θα καλύψουν τις θέσεις της Αγιάσου, αντί για το Πλωμάρι, θα εφημερεύουν στον Πολιχνίτο για να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν εκεί.

Το Κ.Υ. Άντισσας θα έπρεπε να έχει οκτώ αγροτικούς γιατρούς, ωστόσο υπάρχουν πέντε κενά σε Βατούσα, Σίγρι, Μεσότοπο και δύο στο Κ.Υ.. Σημειώνεται ότι οι γιατροί των Αγροτικών Ιατρείων της Φίλιας, του Σκαλοχωρίου και της Ανεμότιας, αντί να εφημερεύουν στο Κ.Υ. Καλλονής όπου υπάγονται, εφημερεύουν σε εκείνο της Άντισσας.

Σχετικά με αγροτικά ιατρεία που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει από ένα κενό σε Ίππειος, Παλαιοχώρι, Σκόπελο και Ακράσι, δύο στην Αγιάσο και τρεις στο Κ.Υ. Πλωμαρίου. Στα Λουτρά, όπου υπάρχουν δύο θέσεις, είναι καλυμμένη μόνο η μία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να καλυφθεί και η δεύτερη.

Τα καλύτερα
Η περιοχή της Καλλονής βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις. Σε Στύψη, Παράκοιλα, Ανεμότια, Φίλια, Σκαλοχώρι, Κάπη και Συκαμνιά οι θέσεις είναι καλυμμένες. Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο σε Πέτρα (δύο θέσεις κενές), Μόλυβο, Άγρα, Σκουτάρο και Αγία Παρασκευή (δύο θέσεις κενές), όπως και στο Κ.Υ., όπου υπάρχει μία κενή θέση. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο Μόλυβο υπάρχει ένας γενικός γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να πάνε στα Αγροτικά Ιατρεία Πέτρας και Σκουτάρου δύο αγροτικοί ιατροί που εκπαιδεύονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην Άγρα για να καλυφθεί το κενό, στέλνεται δύο φορές την εβδομάδα γιατρός από το Κ.Υ. Καλλονής. Σημειώνεται ότι και οι δύο θέσεις στα Πάμφιλα που αντιστοιχούν στους γιατρούς των πλοίων, είναι κενές.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι αρκετά από τα ιατρεία που έχουν δικό τους γιατρό, μπορεί να μη λειτουργούν σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι οι γιατροί πηγαίνουν να καλύψουν κενά στα υπόλοιπα χωριά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey