Δεν ενέκριναν από το Υπουργείο τη θέση του επικουρικού γιατρού!

Αρκετός ένας νευρολόγος για όλη τη Λέσβο!

14/11/2013 - 15:32

Με ένα νευρολόγο θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι ελπίδες των αρμοδίων ότι θα εγκριθεί η θέση επικουρικού γιατρού ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες, εξανεμίστηκαν αφού το αίτημα απορρίφθηκε.

Με ένα νευρολόγο θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι ελπίδες των αρμοδίων ότι θα εγκριθεί η θέση επικουρικού γιατρού ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες, εξανεμίστηκαν αφού το αίτημα απορρίφθηκε.

Στο Νοσοκομείο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ένας μόνο νευρολόγος, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες σημαντικού αριθμού ασφαλισμένων σε καθημερινή βάση. Εκτός από τα καθημερινά ραντεβού που κυμαίνονται στα 16 περίπου, υπάρχουν και τα έκτακτα περιστατικά που ενδέχεται να προκύψουν. Επίσης υπάρχουν κι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ίδρυμα και που εξετάζει ο ένας νευρολόγος γιατρός.

Να σημειωθεί ακόμη ότι νευρολόγος δεν υπάρχει στο παράρτημα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ούτε υπάρχει συμβεβλημένος γιατρός με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Οπότε όλοι οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ σπεύδουν στον ένα και μοναδικό νευρολόγο του Νοσοκομείου από τη στιγμή που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιον ιδιώτη.

Χωρίς επικουρικό…
Παρά τον αυξημένο φόρτο εργασιών, οι αρμόδιοι του Υπουργείου δεν έκριναν σκόπιμο να εγκριθεί η θέση του επικουρικού, στην οποία είχε βασιστεί η διοίκηση του Νοσοκομείου για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που παρουσιάστηκε τέλη καλοκαιριού. Ο ρόλος του επικουρικού θα ήταν να βοηθήσει για 12 μήνες, όσο διαρκεί η σύμβασή του, στην αντιμετώπιση των αναγκών που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι ειδικότητες των επικουρικών γιατρών που ζήτησε η διοίκηση του Βοστάνειου από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο ίδρυμα, ήταν του αναισθησιολόγου, του ιατροδικαστή, δύο νευροχειρουργών και του νευρολόγου. Από αυτές δεν εγκρίθηκε ο νευροχειρουργός και ο δεύτερος νευρολόγος. Βέβαια για το δεύτερο νευροχειρουργό παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκριθεί η θέση του το Δεκέμβριο, ωστόσο για το νευρολόγο έχει αποκλειστεί κάθε πιθανότητα.

Η ταλαιπωρία…
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών στη λίστα αναμονής αυξάνεται και το χρονικό διάστημα που αυτά θα πρέπει να περιμένουν έως ότου δουν το γιατρό, επιμηκύνεται. Για να γράψουν, δηλαδή, ένα φάρμακο, θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον 40 ημέρες. Βέβαια δε λείπουν και οι ουρές έξω από το ιατρείο του νευρολόγου, με τους ασθενείς να έχουν την ελπίδα ότι θα ξεκλέψουν λίγο χρόνο ούτως ώστε ο γιατρός να μπορέσει να τους γράψει φάρμακα. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποιοι θα αναγκαστούν να απευθυνθούν σε ιδιώτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν.

«Δύο χέρια τι να σου κάνουν;», είπε μία από τις ασθενείς που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της. Τόνισε ότι αν υπήρχε δεύτερος νευρολόγος, θα υπήρχε λιγότερο άγχος από πλευράς γιατρού, που πολλές φορές αποτελεί και αιτία λαθών, ενώ οι ασθενείς δε θα ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν ώρες ολόκληρες έξω από το ιατρείο.

Από τις 7:30 το πρωί βρίσκονται οι ασθενείς έξω από την πόρτα του νευρολόγου για να πιάσουν «καλή σειρά», όπως λένε, και να εξεταστούν όσο γίνεται γρηγορότερα. Όσοι ήταν χθες εκεί, είπαν τα καλύτερα λόγια για το νευρολόγο Δαμιανό Πέτρου, που όπως υποστήριξαν τρέχει για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλους τους ασθενείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey