Ελλείψεις στο Κ.Υ. Καλλονής

Ξέμειναν από σωληνάρια αιμοληψίας

16/10/2013 - 14:47

Χωρίς σωληνάρια έμεινε το Κέντρο Υγείας Καλλονής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι αιμοληψίες ασθενών. Για να διευθετηθεί μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα, οι υπεύθυνοι του Κ.Υ. Καλλονής αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος χάρισε τα σωληνάρια.

Χωρίς σωληνάρια έμεινε το Κέντρο Υγείας Καλλονής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι αιμοληψίες ασθενών. Για να διευθετηθεί μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα, οι υπεύθυνοι του Κ.Υ. Καλλονής αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος χάρισε τα σωληνάρια.

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι ελλείψεις υλικών στα Κ.Υ. του νησιού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, δεν μπορούσαν να γίνουν αιμοληψίες στην Καλλονή, αφού δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωληνάρια. Αποτέλεσμα, 20 ασθενείς που είχαν κλείσει ραντεβού, να περιμένουν στην ουρά έξω από την πόρτα του εργαστηρίου. Τελικά λύση στο πρόβλημα δόθηκε από ιδιώτη γιατρό, ο οποίος μετά την έκκληση που του απηύθυναν οι υπεύθυνοι του Κ.Υ., παραχώρησε το απαραίτητο υλικό.

Σύμφωνα με το διευθυντή τού Κ.Υ. Καλλονής, Μάγιεφ Αλτζαϊούσι, ο οποίος απευθύνθηκε και στο Νοσοκομείο, οι υπεύθυνοι με τους οποίους επικοινώνησε είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να ελέγξουν την εξέλιξη της παραγγελίας.

Βέβαια το συγκεκριμένο περιστατικό μόνο πρωτοφανές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ελλείψεις παρουσιάζονται αρκετά συχνά σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ειδικά στα Κ.Υ., που τους τελευταίους μήνες δέχονται μεγαλύτερο όγκο ασφαλισμένων δεδομένου ότι δε λειτουργούν τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία του νησιού.

Γάζες, εξαρτήματα που συνδέουν τον ορό με το χέρι του ασθενή, χαρτιά απαραίτητα για τη συνταγογράφηση, ειδικά συνταγολόγια όπου αναγράφονται ηρεμιστικά φάρμακα κ.ά., είναι μόνο μερικά από τα είδη από τα οποία ξεμένουν συχνά - πυκνά τα Κέντρα Υγείας.

Ο κ. Αλτζαϊούσι, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη στα υπόλοιπα Κ.Υ. του νησιού, όπου εκτός από υλικά, δεν υπάρχουν και γιατροί, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «ακρωτηριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας». «Υπό τέτοιες συνθήκες δε γίνεται να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς που έρχονται στο Κ.Υ. και δεν μπορούμε ούτε εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει», σημειώνει ο ίδιος. Παράλληλα τόνισε ότι οι ελλείψεις υλικού και προσωπικού μπορεί να τους φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, παρουσιάζοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας μη λειτουργικές και οδηγώντας τες στο κλείσιμο, όπως σχεδιάζεται στο καινούργιο σχέδιο δράσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey