Δεν υπάρχουν λεφτά για «το σπίτι των καρκινοπαθών» στην Αθήνα

«Στη ζητιανιά» ο Σύλλογος καρκινοπαθών

02/10/2013 - 14:31

Χωρίς λεφτά, δύσκολο να γίνουν οι εργασίες στο ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα και παραχωρήθηκε πριν από καιρό από τη δημοτική αρχή στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Χωρίς λεφτά, δύσκολο να γίνουν οι εργασίες στο ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα και παραχωρήθηκε πριν από καιρό από τη δημοτική αρχή στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονται σε αδιέξοδο και απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί, να τους συνδράμει για να υλοποιηθεί ένα έργο που θα βοηθήσει οικονομικά τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαριάνθη Χατζηκυριάκου, εκφράζει τις επιφυλάξεις της ως προς την ολοκλήρωση του έργου, καθώς, όπως είπε σε δήλωσή της στο «Ε», τα χρήματα που έχει ο Σύλλογος στο ταμείο του είναι ελάχιστα. Παράλληλα, προσέθεσε ότι οι καρκινοπαθείς έχουν αυξημένα έξοδα και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, είναι δύσκολο να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο.

«Τα μοναδικά έσοδα που έχει ο Σύλλογός μας, είναι από δωρεές που δίνονται “έναντι στεφάνου”. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο με αυτό τον τρόπο να συγκεντρωθούν χρήματα για την επισκευή ενός σπιτιού», είπε η κ. Χατζηκυριάκου.

Το ακίνητο στην Αθήνα προορίζεται να στεγάζει τους καρκινοπαθείς με τους συνοδούς τους, που πηγαίνουν στην πρωτεύουσα για τις ακτινοβολίες στο πλαίσιο της θεραπείας τους.

«Αδιέξοδο…»
Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει μπροστά σε αυτό το πρόβλημα, είναι να βγει ο Σύλλογος στη «ζητιανιά», όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρός του, η οποία με τα λεγόμενά της δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί. Βέβαια, ακόμη κι αν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης, θα ακολουθήσει η επίπλωση του χώρου, που συνεπάγεται άλλα έξοδα για το Σύλλογο.

Η κ. Χατζηκυριάκου επεσήμανε την αξία του έργου, τώρα, που λόγω κρίσης τα έξοδα των καρκινοπαθών έχουν αυξηθεί. «Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους και συγκεκριμένα εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα μπορέσουν να απαλλαγούν από ένα πρόσθετο βάρος, εκείνο των εξόδων διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο», είπε η κ. Χατζηκυριάκου.

Αυξάνονται τα έξοδα…
Η κ. Χατζηκυριάκου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν καλύπτει πλέον τα μεταφορικά έξοδα των καρκινοπαθών για τα ταξίδια τους από Μυτιλήνη προς Αθήνα και αντίστροφα, ταξίδια που κάνουν στο πλαίσιο της θεραπείας τους.

Η αιτιολογία αυτής της περικοπής έγκειται στο γεγονός ότι από τη στιγμή που υπάρχει Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, οι ασθενείς μπορούν να νοσηλεύονται σε αυτό. Σημειώνεται, βέβαια, ότι όσον αφορά στα μεταφορικά έξοδα ασθενών που θέλουν να υποβληθούν σε ακτινοβολίες οι οποίες δε γίνονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αυτά καλύπτονται από τα περισσότερα ταμεία.

Ωστόσο, η κ. Χατζηκυριάκου, εκφράζοντας την άποψή της αλλά και τα παράπονα καρκινοπαθών που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο, τόνισε ότι μπορεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης να υπάρχει Ογκολογικό Τμήμα, εν τούτοις είναι λογικό και ανθρώπινο κάποιοι ασθενείς για διάφορους λόγους να θέλουν να καταφύγουν σε κρατικό ή ιδιωτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας για τη θεραπεία τους.

Απαριθμώντας τις αιτίες αυτές, έκανε αναφορά στις ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζονται τώρα τελευταία και στο περιορισμένο προσωπικό στο Βοστάνειο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey