ΕΟΠΥΥ

Έρχονται αντιδραστήρια

29/08/2012 - 15:29

Σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του διοικητή του Οργανισμού, Γεράσιμου Βουδούρη, με τους διευθυντές των υγειονομικών μονάδων όλης της χώρας, παρουσία του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου.

Σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του διοικητή του Οργανισμού, Γεράσιμου Βουδούρη, με τους διευθυντές των υγειονομικών μονάδων όλης της χώρας, παρουσία του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού στη Λέσβου, Στρατής Κύτελης, ο οποίος έθεσε επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη μονάδα και τους ασφαλισμένους του νησιού.

Μεταξύ των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Κύτελης, ήταν και αυτό του εξοπλισμού του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Οργανισμού με αντιδραστήρια που θα μπορούν να εκτελούν εξειδικευμένες εξετάσεις. Όπως είχε αναδείξει ο ΣΕΥΠΙΚΑ Λέσβου, το μικροβιολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ασθενείς να καταφεύγουν πολλές φορές σε εξωτερικά ιατρεία για να κάνουν τις εξετάσεις τους. Στα εργαστήρια της υπηρεσίας εκτελούνται μόνο οι απλές εξετάσεις, όπως καλλιέργεια ούρων και γενική αίματος, με τους ασθενείς να μην μπορούν να εξεταστούν ούτε καν για ζάχαρο, χοληστερίνη κ.λπ., και όλα αυτά γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή των αναλυτών, χωρίς όμως να υπάρχουν τα αντιδραστήρια.

Όπως σημείωσε ο κ. Κύτελης στο «Ε», στη συνάντηση δόθηκε η έγκριση για την προμήθεια αντιδραστηρίων, τα οποία εξοπλίζοντας τα εργαστήρια θα δώσουν τη δυνατότητα στους γιατρούς, από την επόμενη εβδομάδα, να εκτελούν εξειδικευμένες εξετάσεις όπως ορμονικές, ή ακόμα και να ελέγχουν τους καρκινικούς δείκτες των ασθενών. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το βιοχημικό αναλυτή που θα εξοπλίσει πλήρως το εργαστήριο, χωρίς να αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο ή σε εξωτερικούς γιατρούς. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, που θα λύσει τα χέρια των γιατρών του Οργανισμού.

Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του φαρμακείου τού ΕΟΠΥΥ της Λέσβου και όπως ο κ. Κύτελης αναφέρει, το εν λόγω τμήμα κατατάχθηκε μέσα στα 13 μεγαλύτερα πανελλαδικώς φαρμακεία τα οποία θα εξοπλιστούν πολλαπλώς με εκτυπωτές, ψυγεία, συναγερμούς, γεννήτριες, ενώ θα εξυπηρετούν τους πολίτες της Λέσβου με απευθείας παραγγελίες υπ’ ευθύνη του φαρμακοποιού. Θα προμηθεύονται δηλαδή φάρμακα υψηλού κόστους (για νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, ασθενείς με μεσογειακή αναιμία κ.λπ.) άμεσα και χωρίς προβλήματα ελλείψεων, αφού θα υπάρχει στοκ.

Σύμβαση και με οδοντοτεχνίτη
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο θέμα της έλλειψης οδοντοτεχνίτη από τις υπηρεσίες του Οργανισμού στη Λέσβο, πρόκειται να λυθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού ο υφυπουργός, άναψε το πράσινο φως ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης με σύμβαση ενός ιδιώτη οδοντοτεχνικού, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι.

«Μέσα στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε, θα πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι στο οικονομικό πρόβλημα των ασφαλισμένων τού ΕΟΠΥΥ, ειδικότερα στις ευαίσθητες ομάδες και τους αναξιοπαθούντες», τονίζει στο «Ε» ο κ. Κύτελης και συνεχίζει: «Θα είμαστε κοντά στους πολίτες της Λέσβου, κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, δείχνοντας την ευαισθησία μας σα λειτουργοί της υγείας και βοηθώντας μέσα από τις μονάδες, κατανοώντας πάντα τη δυσκολία τού να πληρώσει ο ασφαλισμένος τους ιδιωτικούς γιατρούς.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey