Παραμένουν τα προβλήματα

23/06/2012 - 14:18

Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, είχαν και πάλι φορείς της Άντισσας πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της περιοχής, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων που θα ανακουφίσουν το ιατρικό προσωπικό και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων

Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, είχαν και πάλι φορείς της Άντισσας πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της περιοχής, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων που θα ανακουφίσουν το ιατρικό προσωπικό και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Αντώνης Κουμαράς, ο διευθυντής τού Κ.Υ. Άντισσας, Στρατής Παυλής, και ο τοπικός σύμβουλος Άντισσας, Κυριάκος Αμπατζής. «Είχαμε αυτήν τη συνάντηση, συζητήσαμε και πάλι τα θέματα που υπάρχουν, τα λάβαμε υπόψη μας από την πλευρά μας και εφόσον με καλέσουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, θα πάω ο ίδιος με μεγάλη ευχαρίστηση να δω τους χώρους τού Κ.Υ. Άντισσας και να καταθέσω και κάποιες σκέψεις που έχω», τόνισε το «Ε» ο κ. Κατσιφαράκης.

Με φειδώ τα υλικά
Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, τα προβλήματα στο Κ.Υ. Άντισσας είναι αρκετά και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, γιατρών και ανθρώπων της περιοχής, δεν έχει δοθεί καμμία λύση. Μια και ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και παραμένουν χωριά δίχως αγροτικό γιατρό, οι απαιτήσεις αναμένεται να αυξηθούν με την έλευση τουριστών. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως στην έλλειψη γιατρών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η δουλειά να βγαίνει με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία, αφού καθημερινά στο Κέντρο Υγείας εξυπηρετούνται περίπου 60 με 70 ασθενείς, όπως τονίζει στο «Ε» ο διευθυντής της μονάδας, Στρατής Παυλής. «Εξυπηρετούμε πολύ κόσμο κάθε μέρα, που έρχεται και από τα γύρω χωριά, με αποτέλεσμα και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται, και εμείς να μην προλαβαίνουμε», τονίζει ο κ. Παυλής. Η έλλειψη γιατρών είναι ένα γεγονός που δεν επιτρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα εφημεριών, αφού από τους οκτώ συνολικά γιατρούς που θα έπρεπε να εργάζονται για να καλύπτουν τις απαιτήσεις τού Κ.Υ., έχουν προσληφθεί μόνο οι τέσσερις.

Τουλάχιστον προβλήματα για την ώρα δεν έχουν υπάρξει με τις προμήθειες των υλικών, όμως όπως τονίζει ο κ. Παυλής, γίνεται από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας πολύ συντηρητική χρήση, λέγοντας: «Για να εξοικονομήσουμε υλικά, κάνουμε περικοπές. Δεν έχουμε έλλειψη για την ώρα, όμως προσπαθούμε να κάνουμε πολύ μεγάλη οικονομία και ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε, το αποφεύγουμε. Είτε αυτό είναι μια γάζα, είτε οτιδήποτε.»

Παράλληλα, πρόβλημα έχει προκύψει και με την υπεύθυνη καθαριότητας του Κέντρου Υγείας, μια και δήλωσε ήδη την παραίτησή της και θα σταματήσει να εκτελεί τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα, με ό,τι αυτό σημαίνει έως ότου βρεθεί τρόπος αντικατάστασής της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey