Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου

Φάρμακα στους ασφαλισμένους

16/06/2012 - 14:04

Τα φάρμακά τους επί πιστώσει μπορούν και πάλι να παίρνουν από χθες οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ της Λέσβου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νησιού. Μετά την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει η κινητοποίηση σε περίπτωση που ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των οφειλών του Απριλίου.

Τα φάρμακά τους επί πιστώσει μπορούν και πάλι να παίρνουν από χθες οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ της Λέσβου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νησιού. Μετά την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει η κινητοποίηση σε περίπτωση που ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των οφειλών του Απριλίου, την Πέμπτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του τοπικού Συλλόγου, όπου οι φαρμακοποιοί του νησιού αποφάσισαν να αναστείλουν τις κοινοποιήσεις που ήταν σε ισχύ από τις 23 Μαΐου.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε, καθώς μετά από 21 ημέρες οι οφειλές του Μαρτίου από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς καταβλήθηκαν τελικώς, ενώ δρομολογήθηκε και η πληρωμή των οφειλών του Απριλίου. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» το επιτροπικό ένταλμα, σύμφωνα με το οποίο με απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αποδεσμεύτηκαν 122 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν περίπου στο 50% των οφειλών για το μήνα Απρίλιο, ενώ η διεύθυνση του Οργανισμού δεσμεύθηκε ότι θα εξοφλήσει και την υπόλοιπη οφειλή στους φαρμακοποιούς της χώρας μέσα στα πλαίσια των συμβατικών της υποχρεώσεων, δηλαδή έως τις 22 του τρέχοντος μήνα.

Νέες κινητοποιήσεις εάν…
Σε νέες κινητοποιήσεις, όμως, τονίζει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, θα προχωρήσουν άμεσα και χωρίς νέα συνέλευση οι Φαρμακοποιοί του νησιού, σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 22 Ιουνίου, τελευταία μέρα της συμβατικής του υποχρέωσης, δεν έχει πληρώσει το υπόλοιπο των οφειλών του για τον Απρίλιο, οπότε και από τις 25/6 θα ανασταλεί εκ νέου η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

«Αισθάνθηκα δυσπιστία»
Όπως τόνισε στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, ήταν μια δυναμική κινητοποίηση 23 ημερών, στην οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπήρξε μαζικότατη συμμετοχή των φαρμακοποιών, πράγμα που αντικατοπτρίζει την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση και φαρμακεία χωριών, που συντηρούνται αποκλειστικά από συνταγές. Και όμως, η απελπισία που διέπει το φαρμακευτικό κλάδο, είναι κάτι που μας οδήγησε όλους εκεί και μην εκπλαγείτε αν δείτε ανάλογες κινητοποιήσεις στο μέλλον, από τη στιγμή που η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει τις ενέργειες που πρέπει ώστε να πληρώνει τις οφειλές της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς και συνεχίζει: «Αυτό που αισθάνθηκα πρώτη φορά, ήταν ότι και τα λεφτά στο χέρι να μου βάλουνε, δε θα το πιστέψω. Αισθάνθηκα δυσπιστία.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey