Χωρίς τα απαραίτητα υλικά για τη λειτουργία του, κινδυνεύει να μείνει μέσα στον Ιούνιο το Βοστάνειο

Χωρίς… γάζες;

12/05/2012 - 13:21

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι θα προκύψει στο άμεσο μέλλον με τις προμήθειες των υλικών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αν δε δοθεί κάποια λύση. Όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, το Βοστάνειο κινδυνεύει να φτάσει στο σημείο να μην έχει ούτε τα απαραίτητα που χρειάζονται για μια αλλαγή ενός τραύματος.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι θα προκύψει στο άμεσο μέλλον με τις προμήθειες των υλικών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αν δε δοθεί κάποια λύση. Όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, το Βοστάνειο κινδυνεύει να φτάσει στο σημείο να μην έχει ούτε τα απαραίτητα που χρειάζονται για μια αλλαγή ενός τραύματος.

Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και το πολιτικό σκηνικό έχουν φτάσει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στα οικονομικά του όρια, καθώς με την υποχρηματοδότησή του και την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης, το ίδρυμα θα φτάσει σε σημείο να αδυνατεί να λειτουργήσει ομαλά.

Όπως τονίζει στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κλεάνθης, το πρόβλημα προϋπήρχε, όπως και σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, έτσι και στο Βοστάνειο. Τον τελευταίο καιρό, όμως, η κατάσταση αρχίζει και φτάνει στο απροχώρητο, αφού τα αποθέματα υλικών στις αποθήκες του Νοσοκομείου μειώνονται, χωρίς όμως να γίνεται η ανανέωσή τους.

«Αυτήν τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε φοβερό πρόβλημα, όπως αντιμετωπίζουν άλλα ιδρύματα στη χώρα. Έχουμε κάποιο απόθεμα, όμως αν αυτό δεν ανανεώνεται, πολύ σύντομα θα βρεθούμε σε άσχημη κατάσταση», τονίζει στο «Ε» ο κ. Κλεάνθης.

«Απληρωσιά…»
Εδώ και καιρό, όπως έχουμε γράψει ξανά, οι εφημερίες και οι υπερωρίες του προσωπικού είναι απλήρωτες, το ίδιο και οι προμηθευτές υλικών, οι οποίοι αρκετό καιρό τώρα προσπαθούν να εξυπηρετούν τα ιδρύματα της χώρας αν και επί της ουσίας έχουν να πληρωθούν μήνες ολόκληρους.
«Πιστεύουμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη υλικών, αφού δε θα μπορούμε να παρέχουμε ούτε τις απλές βοήθειες στους ασθενείς.

Ζητήσαμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου τη συνδρομή της και θεωρούμε ότι την έχουμε», τονίζει ο κ. Κλεάνθης.

Όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, σε περίπτωση που κινδυνεύσει η λειτουργία του ιδρύματος και η παροχή υπηρεσιών, οι Εργαζόμενοι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον «εγκαταλελειμμένο ακριτικό τόπο», όπως χαρακτηρίζουν το νησί. Καταλήγουν, δε, πως για την ώρα οι ασθενείς πρέπει να νιώθουν ασφάλεια, όμως «τα χειρότερα έρχονται…»

Υπάρχει δυσκολία
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Δημήτρης Κατσιφαράκης, από τη πλευρά του, τόνισε στο «Ε» πως όντως το πρόβλημα υπάρχει και παρατηρείται μια δυσκολία στην προμήθεια των υλικών και των φαρμάκων, ενώ η δυσκολία πηγάζει από την αδυναμία του Νοσοκομείου να καταβάλει τα οφειλόμενα στους προμηθευτές, καθώς το ταμείο του δεν έχει χρήματα. Έτσι, οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι και με τη σειρά τους και αυτοί δεν μπορούν να παραγγείλουν υλικά και φάρμακα από το εξωτερικό.

«Έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση αυτή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και την Τετάρτη που μας πέρασε ενημερώσαμε και το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι συμμερίζονται την κατάσταση και κάνουν όσο μπορούν κι αυτοί ορθολογική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση αυτή θα επιλυθεί, αν και το πολιτικό κλίμα των ημερών δε συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Κατσιφαράκης.

 

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις

Νέος αξονικός επιτέλους

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά απορρίφθηκαν οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί κατά του διαγωνισμού προμήθειας του αξονικού τομογράφου από εταιρείες.

Δεδομένου τούτου, το Νοσοκομείο μπορεί πλέον ελεύθερα να υπογράψει σύμβαση προμήθειας του αξονικού τομογράφου από τη μειοδότρια εταιρεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey