×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Με την ελπίδα να καλυφθούν θέσεις στη Μυτιλήνη

5.000 γιατροί προσλαμβάνονται στον ΕΟΠΥΥ πανελλαδικώς

14/04/2012 - 04:29

Έλλειψη γιατρών υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται με δυσκολία τον τελευταίο καιρό, καθώς ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται για εξέταση, ολοένα και αυξάνεται.

Έλλειψη γιατρών υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται με δυσκολία τον τελευταίο καιρό, καθώς ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται για εξέταση, ολοένα και αυξάνεται.

Στην προκήρυξη που αφορούσε στην πρόσληψη γιατρών με σύμβαση για ένα χρόνο με τον ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης, από τις εννέα ειδικότητες που προκηρύχτηκαν, καλύφθηκαν οι έξι. Κενές έμειναν οι θέσεις των παιδιάτρων, της Ψυχιατρικής και της Νευρολογίας, για τις οποίες μέχρι τις 31/03/12 που έληξε και η προθεσμία, δεν υπήρξε καμμία αίτηση.

Από την περασμένη Δευτέρα, «τρέχει» μια νέα προκήρυξη από τον ΕΟΠΥΥ για σύμβαση μίσθωσης έργου με 5.000 γιατρούς, για δυο χρόνια, σε πανελλαδικό επίπεδο. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσες θέσεις θα υπάρξουν, αν και από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, Στρατής Κύτελης, όπως τόνισε στο «Ε», δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

«Χρειαζόμαστε γιατρούς, γιατί η επισκεψιμότητα στον ΕΟΠΥΥ είναι πολύ μεγάλη. Δε νομίζω όμως ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές. Κρίνοντας πάντα από την προηγούμενη προκήρυξη που δεν καλύφθηκαν τρεις διαφορετικές ειδικότητες, θεωρώ ότι δε θα έχουμε και πάλι πολλές συμμετοχές σε σχέση με τις ανάγκες των ασφαλισμένων στον Οργανισμό.»

Η εν λόγω προκήρυξη αφορά σε 2.000 παθολόγους, 1.000 παιδιάτρους, ενώ οι υπόλοιποι από τους 5.000 είναι καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, γυναικολόγοι, ορθοπαιδικοί, πνευμονολόγοι, Ω.Ρ.Λ., δερματολόγοι-αφροδισιολόγοι, ουρολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ρευματολόγοι, νευρολόγοι, γενικοί χειρουργοί, ψυχίατροι, ενδοκρινολόγοι, αλλεργιολόγοι, νεφρολόγοι, νευροχειρουργοί, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, χειρουργοί παίδων, αγγειοχειρουργοί, αιματολόγοι, ογκολόγοι, φυσίατροι, και θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των κατά τόπους Οργανισμών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey