Με δυσκολία οι εξετάσεις των ασφαλισμένων τού ΕΟΠΥΥ

«Αγκάθι» οι μαγνητικές

12/04/2012 - 17:42

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών τού ΕΟΠΥΥ από τους 22 εργαστηριακούς γιατρούς της Λέσβου, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους ασφαλισμένους. Οι γιατροί, που είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 18 με 24 μήνες, εξήγγειλαν ότι από τη Δευτέρα που μας πέρασε και έως ότου πληρωθούν από το Δημόσιο, δε θα δέχονται τα παραπεμπτικά τού ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών τού ΕΟΠΥΥ από τους 22 εργαστηριακούς γιατρούς της Λέσβου, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους ασφαλισμένους. Οι γιατροί, που είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 18 με 24 μήνες, εξήγγειλαν ότι από τη Δευτέρα που μας πέρασε και έως ότου πληρωθούν από το Δημόσιο, δε θα δέχονται τα παραπεμπτικά τού ΕΟΠΥΥ. Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας τού ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη, Στρατή Κύτελη, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γίνονται προσπάθειες να εξομαλυνθεί. «Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο και από την πλευρά μας, προσπαθούμε να εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς. Τις αιματολογικές εξετάσεις τις κάνουμε στον ΕΟΠΥΥ, οπότε κάποιες τις στέλνουμε στο Νοσοκομείο και κάποιες που δεν υπάρχει εδώ δυνατότητα, στην Αθήνα. Το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε με τις μαγνητικές, οι οποίες κοστίζουν ακριβά. Ένας μικροσυνταξιούχος δυσκολεύεται να διαθέσει τα ελάχιστα χρήματα που παίρνει από τη σύνταξή του, για μια τέτοια εξέταση. Από την άλλη, και οι γιατροί έχουν το δίκιο τους, γιατί είναι απλήρωτοι τόσους μήνες και αναγκάζονται να βάζουν τα υλικά από την τσέπη τους και πολλές φορές δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδά τους. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για το θέμα, γιατί θα αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Κύτελης.

Δεν κάνουν πίσω…
Οι γιατροί, από την πλευρά τους, δε φαίνεται να κάνουν πίσω, καθώς παρά τις συνεχείς υποσχέσεις, η Πολιτεία δεν έχει κάνει κάποια κίνηση ώστε να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα. «Ξεκινήσαμε από τη Δευτέρα και δε δεχόμαστε τα παραπεμπτικά τού ΕΟΠΥΥ, ενώ για να διευκολύνουμε τους ασφαλισμένους γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, τους χρεώνουμε σε πολύ χαμηλότερη τιμή τις εξετάσεις, από κάποιον που είναι ανασφάλιστος. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, ενώ δουλεύουμε χωρίς να έχουμε υπογράψει κάποια σύμβαση. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα υπόκειται στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε χωρίς προγραμματισμό, γι’ αυτό και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει», τονίζει στο «Ε» ο Πολύδωρος Αμπατζής, ακτινοδιαγνώστης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey