Τέσσερα απαγορευμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε με κάθε κόστος, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος

06/12/2019 - 12:00

Η απώλεια βάρους είναι δυνατή, αλλά ορισμένα προϊόντα είναι πραγματικά παγίδες, αφού δεν γνωρίζουμε την επίδραση που προκαλούν στο σώμα μας. Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, η θεωρία είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής: να τρώτε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι πάντα τόσο απλή: δεν φτάνει να τρώει κανείς λιγότερο φαγητό και να κινείται περισσότερο. Αυτό που τρώμε και πότε το τρώμε θα είναι καθοριστικό για την επιτυχία ή την αποτυχία της προσπάθειας.

 Γνωρίζουμε όλο και περισσότερο τη σημασία της υγιεινής διατροφής και του τρόπου με τον οποίο τόσο το υπερβολικό βάρος όσο και άλλα προβλήματα που προέρχονται από την περίσσεια κιλών μπορούν να μας επηρεάσουν στη ζωή: διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα, καρκίνος κ.λπ.

Αυτά τα δεδομένα καθιστούν την απώλεια βάρους όχι μόνο ένα καλό μέτρο από την άποψη της σωματικής, αλλά και της ψυχικής υγείας. Για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή και να αποφύγουμε κάποιες παγίδες που δεν γνωρίζουμε πάντα πώς να διακρίνουμε. Αυτά είναι τα τέσσερα απαγορευμένα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφύγουμε αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

  • Το ρύζι, τα ζυμαρικά ή και το ψωμί είναι γνωστά «απαγορευμένα» τρόφιμα όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Οι επεξεργασμένοι κόκκοι δεν έχουν φυτικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, οπότε θα πρέπει πάντα να επιλέγετε προϊόντα ολικής αλέσεως. Στην πραγματικότητα, μια ισπανική μελέτη συνδέει την παχυσαρκία με την τακτική κατανάλωση προϊόντων από επεξεργασμένα σιτηρά.
  • Η ζάχαρη είναι συνήθως παρούσα σε πολλά τρόφιμα που τρώμε με την ψευδαίσθηση της κατανάλωσης υγιεινών προϊόντων. Η ζάχαρη είναι μια από τις μεγάλες διατροφικές παγίδες του 21ου αιώνα. Η ουσία αυτή απαντάται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, όπως τα φρούτα, αλλά υπάρχουν πολλά προϊόντα στα οποία έχουν προσθέσει ζάχαρη για να γίνουν πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές. Αυτά είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τενεσί έδειξε ότι η αύξηση της παχυσαρκίας σε ενήλικες σχετίζεται με διατροφές συνήθειας όπου ξεχωρίζουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτές είναι κενές θερμίδες που δεν παράγουν μόνο περισσότερο λίπος, αλλά αναγκάζουν την καρδιά να εργάζεται σκληρότερα για να αντλεί αίμα εξαιτίας της ινσουλίνης. Αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, προτιμήστε ένα φρούτο ή ακόμη καλύτερα, φρουτάκια που είναι διασκεδαστικά και δεν έχουν και θερμίδες!
  • Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα άλλο φαγητό που πρέπει αποφεύγεται με κάθε κόστος. Η πατάτα, από μόνη της, δεν είναι μια τροφή που πρέπει να αποκλειστεί καθώς είναι απαραίτητη στη διατροφή μας. Ωστόσο, όταν είναι τηγανισμένη σε λάδι και φορτωμένη με αλάτι προσφέρει πλήθος περιττών θερμίδων.
  • Η τελευταία ομάδα απαγορευμένων τροφίμων για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι αυτή των επεξεργασμένων τροφίμων. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν ήδη προετοιμαστεί, ώστε οι άνθρωποι να μην χάνουν χρόνο στο μαγείρεμα, κάτι που αναζητούν πολλοί καταναλωτές στη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά σε αντάλλαγμα για την εξοικονόμηση χρόνου, χάνουμε πόντους στην υγεία.

Αυτά τα τέσσερα προϊόντα που πρέπει να αποφύγετε μπορούν να αντικατασταθούν από άπειρα άλλα πιο υγιεινά τρόφιμα, όπως οι ξηροί καρποί, τα όσπρια κτλ. Δεν χρειάζονται στερήσεις, αλλά καλύτερες επιλογές!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey