FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΟΚ…

Κυριακή και το μίνι μάρκετ του χωριού λειτουργούσε. Στα τυριά η μάνα, ο πατέρας στον γενικό έλεγχο, ο γιός στο ταμείο. Πιτσιρικάς, ήταν δεν ήταν οκτώ χρόνων, μπροστά στην μηχανή του ταμείου με αυτοπεποίθηση, περνούσε τα προϊόντα, χτυπούσε τις τιμές, έπαιρνε χρήματα, μέχρι και POS διαχειριζόταν! Αυτός σε λίγα χρόνια σίγουρα θα μας αγοράζει και θα μας πουλάει χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι. Το βράδυ στην παραλία του χωριού, τρείς ταβερνούλες. Στην γεμάτη, όπου βάλαμε …μέσον για να βρούμε ένα τραπεζάκι, εξυπηρετούσαν η μάνα και η κόρη. Στην κουζίνα ο πατέρας με τον γιό, σημεία των καιρών βλέπετε για μας τους άνδρες… Η μάνα έπαιρνε τις παραγγελίες και μαζί με την κόρη, που ήταν δεν ήταν δεκατεσσάρων χρόνων, τις εκτελούσαν. Η κόρη της με απαράμιλλη ταχύτητα, προθυμία και διάθεση, όχι μόνο εκτελούσε άψογα τις παραγγελίες, αλλά συμπλήρωνε τις όποιες επιθυμίες των πελατών, ενώ έλυνε και διάφορα μικροπροβλήματα. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ναι μεν θεωρούμε τα παιδιά μας που είναι στο εξωτερικό, που είτε σπουδάζουν, είτε εργάζονται προσωρινά. Τούτα δω όμως είναι που κουβαλούν μέσα τους τον πολυμήχανο, καπάτσο αλλά και γοητευτικό Έλληνα. Αυτόν τον Έλληνα που σε καιρούς ειρήνης, ελεύθερου ανταγωνισμού, μεγαλούργησε, έκανε πλούτο. Τι δίκαιες αναπτύξεις, τι σχέδια, τι ρυθμίσεις και άλλα τέτοια που τσαμπουνάνε οι βολεμένοι κρατικοδίαιτοι… Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Αρκεί να στηριχθούν από το κράτος. Όχι με ρουσφέτια, διορισμούς και πεντάμηνα. Με κίνητρα και κυρίως με την ελευθερία του ανταγωνισμού. Δώστε τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν, ν’ αναπτύξουν τις ικανότητες τους εδώ στην χώρα. Ας μην τους διώξουμε κι αυτούς στα ξένα όπου εκεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε πεδίο σκληρού, ανελέητου ανταγωνισμού, είναι σίγουρο ότι θα δρέψουν δάφνες επιτυχιών. Ν’ αφήσει η κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα, τον ελεύθερο ανταγωνισμό να δράσει δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και πλούτο στην χώρα. Να μειώσει δραστικά τους επιχειρηματικούς φόρους, να μειώσει το κράτος - πατέρα, την γραφειοκρατία, ν’ απλοποιήσει (στην πράξη) όλες αυτές τις διαδικασίες για μια απλή επένδυση, για ένα απλό μαγαζί. Να δώσει στον Έλληνα την ευκαιρία να νοιώσει ξανά σαν τον Οδυσσέα, για να ανοιχθεί στους νέους διεθνείς ορίζοντες που θα βάλουν πάλι την χώρα και τους πολίτες της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γιατί μόνο ένα επιχειρηματικό σοκ μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από το τέλμα που έχει πέσει…

 


Ό,τι έχετε να κάνετε μέχρι 12 του Σεπτέμβρη. Μετά έρχεται η συντέλεια του κόσμου…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1969

Συγχώνευση τοπικών σωματείων

Μετά από συγχώνευση ποδοσφαιρικών ομάδων της Μυτιλήνης, δημιουργείται ο Α.Π.Σ. Απόλλων Μυτιλήνης, ο πρόγονος της σημερινής ομάδας Αιολικός. Στο πλαίσιο αυτό εκλέγεται και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους: Πρόεδρο Σπ. Παυλή, Α΄ αντιπρόεδρο Τιμολέοντα Παλαιολόγο, Β΄ αντιπρόεδρο Τάκη Χατζηδημητρίου, γεν. γραμματέα Γιώργο Κουκουμελίδη, ταμία Π. Εφεντάκη, έφορο Ποδοσφαίρου Ε. Κουρουβακάλη, έφορος Αθλοπαιδιών Δ. Καυλακώνη, έφορο Υλικού Δ. Τσιριγώτη και έφορο Κλασικού Αθλητισμού Θ. Πολυζώνη.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Οι παρακοιμώμενοι, οι σφουγγοκωλάριοι, οι μύκητες και οι σκώληκες εξαφανίστηκαν. Τι άλλο να έκαναν; Τι άλλο μπορούν να καρπωθούν από έναν “νεκρό” βασιλιά;»

Ταξιάρχης Βέρρος, σχολιάζοντας την κατάσταση στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

«Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα» στο «Cine Αρίων» στις 7:45 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Δουνκέρκη» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Το έργο «Το Ψέμα» με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 9:15 μ.μ..

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

«Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα» στο «Cine Αρίων» στις 7:45 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, συνδιοργανώνουν ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Λέσβου, Ιωάννης Τσιόπας, και o Όμιλος Αντισφαίρισης Μυτιλήνης στα γήπεδα τένις στην Νεάπολη στις 9 π.μ..

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία με τους Ορφέα Περίδη και Λιζέτα Καλημέρη στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

2ο Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης των συμπατριωτών μας, θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής, στα Τσαμάκια στις 11:30 π.μ..

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Διπλός Λίθινος Ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά», με ομιλητή τον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, στις 6:30 μ.μ..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top