Δεύτερη Ανάγνωση

30/11/2017 - 11:18

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ…

Μπορούμε ν’ αλλάξουμε; Μπορούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να πάει μπροστά τούτη δω η έρμη χώρα; Προφανώς όλοι τις θέλουν. Μόνο που τις θέλουμε για τους… άλλους! Η απογοήτευση για το μέλλον της Ελλάδας είναι διάχυτη μεταξύ μας. Λογικό. Κράτη, και μάλιστα του πρώην ανατολικού μπλοκ που ήταν πολύ πίσω από την Ελλάδα, εμφανίζουν σήμερα πολύ καλύτερα οικονομικά δεδομένα. Η Εσθονία, η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Πριν απ’ αυτές άλλες χώρες όπως Ν. Κορέα, Ν. Ζηλανδία, Σουηδία, Δανία, Καναδάς, οι οποίες ήταν ανάλογου επιπέδου με μας, μας έχουν ήδη προ πολλού ξεπεράσει. Καταντήσαμε να στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν σε χώρες (π.χ. Σλοβακία, Ρουμανία κ.λπ.) που πριν μερικά χρόνια μιλούσαμε υποτιμητικά γι’ αυτές. Πώς προέκυψε αυτό το χάσμα;

Οι μελέτες δείχνουν την ίδια «συνταγή» για τη σωστή και ουσιαστική ανάπτυξη, η οποία αποτελείται από τρεις βασικές προϋποθέσεις. ΠΡΩΤΗ. Ένα ισχυρό κράτος δικαίου με ανεξάρτητους θεσμούς. ΔΕΥΤΕΡΗ. Ελεύθερη αγορά, ελεύθερο εμπόριο. ΤΡΙΤΗ. Παιδεία που λειτουργεί απρόσκοπτα και είναι συνδεδεμένη με την αγορά. Ποια απ’ αυτές τις προϋποθέσεις έχει η Ελλάδα; Καμία! Αντίθετα η φιλοδοξία της σημερινής κυβέρνησης είναι η… δίκαιη ανάπτυξη, όπως αυτή βέβαια την αντιλαμβάνεται. Με βάση πάντα τα εργαλεία της μαρξιστικής θεωρίας περί τάξεων. Ακόμα και η Δημοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη, είναι εργαλείο επιβολής και όχι πολίτευμα. Γιατί το κακό δεν είναι ότι έχουν κάνει κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη. Το κακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει… κατάληψη στη νοημοσύνη μας. Μας… «μπαλαμουτιάζουν» με κατεβατά θεωρίες, οι οποίες μάλλον σε παραπέμπουν στα πρώην κουμμουνιστικά καθεστώτα παρά σε σύγχρονη Φιλελεύθερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Που υπό άλλες συνθήκες η Ελλάδα θα είχε τη φιλοδοξία να τοποθετηθεί δυναμικά στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Ναι, τρώμε κουτόχορτο. Ναι, είμαστε θυμωμένοι με το χτες και θάβουμε το σήμερα. Ναι, γουστάρουμε το πεντάμηνο και το μέρισμα της μιζέριας αντί τις κανονικές δουλειές. Ναι, κολακευόμαστε όταν μας μιλάνε για τη μεγάλη ιστορία της Ελλάδας. Αλλά αφήνουμε το σήμερα και το αύριο να το διαχειρίζονται αυτοί που μιλούν με όρους τού χτες. Αν δεν μπορέσουμε σαν κοινωνία να ξεφύγουμε από την… κατάληψη νοημοσύνης που μας έχουν κάνει οι γνωστές πλέον στρατιές, η χώρα μας δεν έχει καμιά τύχη. Και δεν θα φταίνε πια οι καταληψίες…

 


Την Ευρώπη μπορεί να μην τη γουστάρουμε, αλλά το παραδάκι το θέλουμε! Το 46% των ερωτηθέντων στην πρόσφατη δημοσκόπηση της «Metron Analysis» («ΝΕΑ» 25/11) έχουν αρνητική άποψη για την Ενωμένη Ευρώπη. Όμως την ίδια στιγμή το 74% τάσσεται υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ! Τζάμπα μάγκες…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1988 

Γεγονότα

 

 - Νέος υπουργός Αιγαίου τοποθετείται ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος αντικαθιστώντας τον Πέτρο Βάλβη. Ήταν συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ το 1974, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) από το 1976 ως το 1981 και στη συνέχεια βουλευτής Β΄ Αθηνών από το 1981 μέχρι τον θάνατό του το 2003. Είχε το δικό του εκφραστικό τρόπο ο οποίος αναδείχθηκε ιδιαίτερα την περίοδο 1989-1993 με τηλεοπτικές του εκπομπές στο κανάλι του Μάκη Κουρή. Αντικαταστάθηκε στο Υπουργείο Αιγαίου στις 2 Ιουλίου 1989 από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

- Απογοήτευση στους κατοίκους της Λέσβου από την ήττα του υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη. Ο Δουκάκης, ο οποίος είχε διατελέσει κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης την περίοδο 1975-1979 και κατάγεται από τη Λέσβο, διεκδίκησε την Προεδρία από τον Τζορτζ Μπους.

- Ξεκινάει ο θεσμός της συνάντησης των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη. Χαιρετισμούς απευθύνουν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης και ο Νομάρχης Λέσβου Κ. Κέντρος.

 

ΕΙΠΕ

«Η Λέσβος έχει εισέλθει σε καθεστώς απόλυτης αταξίας και ανομίας».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, βουλευτής Ν. Λέσβου της Ν.Δ.

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ημερίδα με θέμα: «Η συνεισφορά των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων στην Ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στο αμφιθέατρο του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Καζαντζάκης» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 Σεμινάριο από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου («Europe Direct Βορείου Αιγαίου») με θέμα: «Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην Έντυπη και Ηλεκτρονική δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια», στο ξενοδοχείο «Πύργος Μυτιλήνης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης με εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ στο ΦΟΜ στις 7 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey