Δεύτερη Ανάγνωση

28/11/2017 - 11:59

ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΙΖΕΡΙΑΣ…

Ενθουσιάστηκε ο πεθερός όταν άκουσε ότι θα πάρει μέρισμα. «Είδες ο Τσίπρας;» με κάρφωσε μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο! Ξέρετε τι είναι ένας συνταξιούχος του ΟΓΑ, και μάλιστα στο χωριό, να παίρνει πεντακόσια ευρώ; Άντε τώρα να του εξηγήσεις ότι έναν ολόκληρο χρόνο οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τσεκούρωσαν τα παιδιά του. Που δεν προλάβαιναν να πληρώνουν φόρους και ΕΦΚΑ για να πάρει εκείνος το μέρισμα. Κι ούτε θα σκεφθεί για ποιο λόγο ο εγγονός του δραπέτευσε στο εξωτερικό. Εκείνος ξέρει ότι θα έχει χρήμα στην τσέπη του. Κι όταν πάει στην κάλπη, μάλλον αυτά θα θυμάται. Σιγά τώρα μη θυμάται τους φόρους, τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας και τα Αγγλικά του Τσίπρα. Και γιατί όχι; Αυτή είναι η εν δυνάμει… πελατεία του Αλέξη. Ένα 20% με 25% το οποίο τι είχε, τι έχασε; Άλλωστε ταξική κυβέρνηση έχουμε, όπως ομολογούν οι ίδιοι, αυτούς θα… περιποιηθεί.

Και το κακό είναι ότι τέτοιοι… πελάτες σπάνια καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό και πολλές πέφτουν έξω, γι’ αυτό και δεν πρέπει να τις εμπιστευόμαστε απόλυτα. Όχι ότι υπάρχει αμφισβήτηση της πρωτιάς της Ν.Δ. Υπάρχει όμως κίνδυνος από την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την αντιπολίτευση η παρούσα κυβέρνηση. Η οποία έχει αποδείξει ότι είναι... μανούλα σε τακτισμούς και ξέρει πολύ καλά πώς να περιποιείται τους δικούς της. Το κακό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι το χρήμα, τον πλούτο, δεν το φέρνουν οι… πελάτες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το φέρνουν βασικά οι υπόλοιποι. Κυρίως αυτοί που τρώνε τα «παλούκια» της ιδιωτικής αγοράς.

Γιατί καλές είναι οι θεωρίες της… δίκαιης ανάπτυξης, αλλά το χρήμα το φέρνουν οι άλλοι, οι… κακοί. Και διερωτόμαστε. Οι εναπομείναντες επιχειρηματίες και επαγγελματίες Συριζαίοι έχουν άλλη άποψη; Γιατί δεν τους τα λένε; Και οι υπόλοιποι πέραν της πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι εύκολο λέτε να ταρακουνηθούν από την τελματώδη κατάσταση στην οποία μας έχουν… καλομάθει; Διότι δεν είναι ότι έχουμε φτωχοποιηθεί οικονομικά και συρόμαστε σε λογική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι ότι φτωχοποιηθήκαμε σε στόχους και φιλοδοξίες. Ο πατέρας του πτυχιούχου φιλοδοξεί πλέον για το παιδί του μερικά πεντάμηνα σε ΜΚΟ. Ο άλλος μια πρόχειρη σύμβαση για να έχει ένα μηνιάτικο χαρτζιλίκι. Ο άλλος το στέλνει εκτός Ελλάδας μήπως και προκόψει. Ο άλλος κρατάει το μαγαζί του ίσα ίσα για να πάρει τη σύνταξή του. Και να έχουμε την υγεία μας. Και να καταφέρουμε να πάρουμε κι εμείς μέρισμα μιζέριας…

 


Αριστερά η θεαματικότητα των καναλιών τις δύο εβδομάδες από 6/11 έως 19/11. Δεξιά οι εκπομπές που βρέθηκαν στην κορυφή του τηλεβαρόμετρου την εβδομάδα 15-21/11

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γεγονότα

 

1976: Ο Μίκης Θεοδωράκης έρχεται στη Μυτιλήνη και δίνει τέσσερις παραστάσεις. Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι γεννήθηκε στη Χίο, αλλά μεγάλωσε στη Βαρειά. Θυμάται ακόμη το βαπόρι «Αλμπέρτα» που περνούσε ανοικτά από την Κράτηγο, εκτελώντας τον δρομολόγιο Πειραιάς Μυτιλήνη.

1981: Πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Πρόεδρος αναδεικνύεται ο Βασίλης Σπυρέλλης, Αντιπρόεδρος ο Φιλ. Γιαννακόπουλος, Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Κουρτέλης και ταμίας ο Μ. Βαμβακίτης. Έφορος Κολύμβησης αναλαμβάνει ο Ζαχ. Πλέλλης, Έφορος υδατοσφαίρισης ο Στ. Χατζηανδρέας, Έφορος ιστιοπλοΐας ο Φιλ. Γιαννακόπουλος και Έφορος HANDBALL ο Μάριος Καρακωνσταντής.

 

 

ΕΙΠΕ

«Υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί για να εξασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της ευλογιάς».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ, αντιπεριφερειάρχης για την αγροτική οικονομία

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Άνοιξε το koinonikomerisma.gr για αιτήσεις και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα (00.00) της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Διάλεξη από τον ιστορικό γεωγράφο Γεώργιο Σιδηρόπουλο με τίτλο: «Επίσκεψη Ομπάμα: φόρος τιμής στο λίκνο της δημοκρατίας;» στην αίθουσα Β’, στο ισόγειο του κτιρίου Γεωγραφίας στις 7:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Μεγάλη Υπόσχεση» στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία «JUSTICE LEAGUE» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ημερίδα με θέμα: «Η συνεισφορά των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων στην Ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στο αμφιθέατρο του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σεμινάριο από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct Βορείου Αιγαίου), με θέμα: «Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην Έντυπη και Ηλεκτρονική δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια» στο ξενοδοχείο «Πύργος Μυτιλήνης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey