Δεύτερη Ανάγνωση

23/11/2017 - 10:44

BATTLES*…

Ξεκίνησαν τα battles στο «Voice». Έλα όμως που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει τα battles στη Λέσβο με τους πρόσφυγες, τα battles μεταξύ Αλέξη και Κυριάκου, τα battles στις λάσπες της Μάνδρας, τα battles μεταξύ Πολλάκη και Άδωνη. Τα battles στα ελληνικά γήπεδα μεταξύ Ολυμπιακών και αντιπάλων, τα επερχόμενα battles αύριο μεθαύριο που θα παίξουν μεταξύ τους Διαγόρας Αγ. Παρασκευής με τον Αιολικό. Battles ακόμα και για τους πολίτες με τους φόρους, τα κόκκινα δάνεια, την ανεργία, το μέλλον. Για να μην ξεχάσουμε τα καθημερινά battles στα Εξάρχεια, τα battles μεταξύ αστυνομικών και κλεφτών και όλα αυτά τα battles που προσφέρουν… αλάτι στην ξενέρωτη ζωή μας.

Γενικά εδώ στην Ελλάδα είμαστε μια ωραία οικογένεια των battles! Έχουμε γίνει ένα απέραντο «Voice», κινούμενοι ως «Nomads», με δυνατές παραστάσεις τύπου «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο». Πού όμως ταλέντο; Στο να ξεχαρβαλώνουμε… δημοκρατικά και… προοδευτικά μια χώρα στην οποία, εάν ζούσαν κάποιοι άλλοι λαοί, προφανώς θα κυριαρχούσαν όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στο ευρύτερο γεωγραφικό πλαίσιο. Αλλά και πάλι είμαστε μια πετυχημένη ράτσα Νεοελλήνων. Αλλά εκτός… Ελλάδας!

Οι Έλληνες πλέον προκόβουν και πλουτίζουν σε άλλες χώρες. Χώρες που οι εγχώριοι… προοδευτικοί δημοκράτες αφ’ υψηλού τις αποκαλούν καπιταλιστικές κάνοντας καμιά δεκαριά προσευχές στα άγια λείψανα του Μαρξ, Λένιν και λοιπών συντρόφων. Εξού και οι δεκάδες εκδόσεις, δημοσιεύματα και προσφορές των… προοδευτικών εφημερίδων για την Οκτωβριανή επανάσταση. Που παραμελούν όμως να εξηγήσουν πως, ενώ ήταν τόσο καλή, με τόσο καλούς και χαρισματικούς επαναστάτες, δεν κράτησε ούτε καν έναν αιώνα!

Επιστρέφουμε στα battles, τα οποία οι δανειστές μας παρακολουθούν με καρτερικότητα και κατανόηση, έτοιμοι να προστρέξουν στα δύσκολα αλλά και να μας επιπλήξουν όταν ξεφεύγουμε από τη δεοντολογία των battles. Οι οποίοι αδυνατούν να αφομοιώσουν αλλά και να κατανοήσουν τα ελληνικά battles. Διερωτώμενοι πώς είναι δυνατόν σε μια τέτοια μικρή χώρα να υπάρχουν τόσα battles. Αυτοί πάλι προτιμούν τα δικά τους καραδοκώντας να μας ρίξουν καμιά σφαλιάρα όταν πάμε να ξεφύγουμε. Αφήστε τα, δράμα η κατάσταση… Το μόνο αισιόδοξο σε όλα αυτά, ποιο είναι; Μα η σημερινή βράβευση του Αλέξη Τσίπρα με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους («Prix du Courage politique»). Έλληνες, κουράγιο…

*Battle = μάχη, διένεξη

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Με το ξύλο που έχει αρχίσει να πέφτει σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ακόμα συνεχίζουν να ονειρεύονται την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

 

 

Καινούρια αθηναϊκή εφημερίδα από τη Δευτέρα. Ονομάζεται «Φιλελεύθερος» και αυτοαποκαλείται ταξική, στηρίζοντας τη μεσαία τάξη! Ωραία, αρκεί να μπορέσει να στηριχτεί η ίδια! Το πρώτο της φύλλο είχε κυκλοφορία 7.000 φύλλα.

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1970 

Γεγονότα

 

- Πεθαίνει ο ιδρυτής του «Δημοκράτη» Τέρπανδος Αναστασιάδης ο οποίος είχε γεννηθεί το 1887. Αφού σπούδασε στη Μυτιλήνη, πήγε στην Πόλη όπου εκεί άρχισε να δραστηριοποιείται στη δημοσιογραφία. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε εφημερίδες της Λέσβου και το 1928 εξέδωσε τον «Δημοκράτη», με σκοπό να στηρίξει την πολιτική του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1936 εξέδωσε την «Πρωινή».

- Διενεργούνται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων στη Συμβουλευτική Επιτροπή που είχε συστήσει η Κυβέρνηση της Χούντας. Οι πρώτοι σε ψήφους είναι οι Π. Χατζηστεφανής 13 ψήφοι, Ν. Μαστραντωνάκης 11 ψήφοι, Ι. Κεφάλας 9 ψήφοι, Κ. Τομάρη 8 ψήφοι και Ε. Ατταλιώτης 4 ψήφοι.

 

 

ΕΙΠΕ

«Γνωρίζει μήπως ο Δήμαρχος Μυτιλήνης (όχι βέβαια της Λέσβου, γιατί τέτοιος δεν υπάρχει) τις προετοιμασίες για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή της Αχλαδερής;»

ΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, πρώην Δήμαρχος Καλλονής σε ανάρτησή του στο facebook

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Μεγάλη Υπόσχεση» στο Cine Αρίων.

- Η ταινία «JUSTICE LEAGUE» στο Cine Αρίων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο μουσικός Μπάμπης Τσέρτος, στο κτήμα «Οινοφόρος» με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα. Τηλ. κρατήσεων: 22510 44738 και 6974197399.

ΒΙΒΛΙΟ

Συζήτηση με την Χαρά Βαριάμη με θέμα: «Αν ήσουν βιβλίο ποιο βιβλίο θα ήσουν;» στο «Book & Art» στις 8 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Captain Phillips» με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στις 9:00 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ιππείου το απόγευμα 4:00 - 9:30.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Παρουσίαση του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου τα έτη 2016 και 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey