Δεύτερη Ανάγνωση

14/11/2017 - 11:16

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ευτυχώς πέσαμε έξω! Η παρουσία 210.000 περίπου πολιτών στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν τον αρχηγό του νέου Κεντροαριστερού φορέα σαφώς και είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το οποίο, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα, μας δίνει μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

ΠΡΩΤΟ. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την πολιτική. Όσο κι αν υπάρχουν δυσοίωνες εκτιμήσεις, ο Έλληνας παραμένει ένα πολιτικό ον. Και δεν πτοείται από απογοητεύσεις. Πάει και ψηφίζει. ΔΕΥΤΕΡΟ. Το όλο όμως εγχείρημα δεν αγγίζει τη νέα γενιά, στην οποία υποτίθεται ότι στοχεύει η δημιουργία του νέου πόλου. Ενδεικτικά η συμμετοχή των νέων μέχρι 24 ετών κυμάνθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόλις στο 3%, ενώ η συμμετοχή της επόμενης γενιάς, 25 έως 34 χρόνων, επίσης στο χαμηλό 8%. Άρα μπορεί από τη μια να υπάρχει αισιοδοξία από τη συμμετοχή, όμως η νέα γενιά δεν δείχνει να προσελκύεται. Ενδεχομένως εάν υπήρχε ηλεκτρονική ψηφοφορία να ήταν διαφορετικά τα ηλικιακά ποσοστά συμμετοχής.

ΤΡΙΤΟ. Για μια ακόμα φορά οι δημοσκοπήσεις και τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για μειωμένο ενδιαφέρον και μικρή συμμετοχή έπεσαν έξω! Αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια διάσταση κοινωνίας με τον Τύπο αλλά και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που δεν μπορούν πλέον να ιχνηλατήσουν την κοινωνία. Οι κοινωνίες δεν υποτάσσονται, δεν καθοδηγούνται και στις εκλογικές αναμετρήσεις δίνουν τις δικές τους απαντήσεις. Ως εκ τούτου, μαλώματα για έρευνες δημοσκοπήσεων μάλλον δεν προσφέρουν τίποτα. ΤΕΤΑΡΤΟ. Στέλνει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να αλωθεί από τους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα. Παραμένει μια υπόθεση της κλασικής Δημοκρατικής Παράταξης, όπως αρέσκεται να ονομάζεται. Και δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση! Αρκεί να υπάρξει συνέχεια τέτοια που να εκφράζει τη βούληση των απλών πολιτών της παράταξης.

ΠΕΜΠΤΟ. Με βάση τα αποτελέσματα, η υπόθεση του νέου Κεντροαριστερού φορέα παραμένει μια καθαρά Πασοκική υπόθεση. Το 75% των ψήφων πήγε στους υποψηφίους που προέρχονται από την κομματική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ. Άρα ο νέος αρχηγός καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση. Θα αναπαλαιώσει το ΠΑΣΟΚ ή μέσω πατροκτονιών θα δημιουργήσει ένα νέο σύγχρονο κόμμα χωρίς φθαρμένα υλικά αλλά και χωρίς τους νοσταλγούς τού χθες; Διότι είναι γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά στηρίχθηκε από το κόμμα και από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Εάν όμως αφεθεί στα χέρια τους, το όλο εγχείρημα θα ξεφτίσει, κάνοντας τον Τσίπρα να τρίβει από ικανοποίηση τα χέρια του. Άρα το ζητούμενο είναι να απεγκλωβιστεί από τα πράσινα στερεότυπα τού χθες.

 

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1980

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού στη Λέσβο 

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, Λένα, συνοδευόμενη από τον υπουργό Κοινωνικών Υπηρεσιών Σπύρο Δοξιάδη, έρχονται στη Μυτιλήνη. Τους υποδέχονται ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου, εκπρόσωποι φορέων, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πολύς κόσμος. Η Λένα Ράλλη επισκέπτεται ευαγή ιδρύματα, ενώ εγκαινιάζει το Β΄ Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, συναντάται και με κομματικά στελέχη.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Δεν επιτρέπεται με την ανοχή μας να γινόμαστε συνένοχοι της καταστροφικής ανεπάρκειας και της εξαιρετικά επικίνδυνης τακτικής που ακολουθεί η περιφερειακή αρχή».

Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7 μ.μ.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 5 μ.μ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ομιλία της Χριστιάνας Αμπατζή, διατροφολόγου, «Για την παιδική και εφηβική διατροφή» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο κέντρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δαφίων στις 6 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ομιλία της Έλλης Ράπτη, ψυχολόγου, με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός, ένα φαινόμενο των πόλεων;» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο κέντρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δαφίων στις 6 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Επέτειος του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Μυρογιάννη.

ΟΜΙΛΙΑ

Ομιλία του Κώστα Πατσαντζόπουλου, επίτιμου σχολικού σύμβουλου μουσικής, με θέμα «Η επίδραση της μουσικής στις επιδόσεις και τη συμπεριφορά των μαθητών» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στις 6 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Διαδραστική παραμυθο-αφήγηση βασισμένη στο νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey