Δεύτερη Ανάγνωση

02/12/2017 - 11:34

ΤΟ «ΠΑΛΙΟ» ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Τελικά ποιο είναι αυτό το «παλιό» πολιτικό σύστημα που τόσο πολύ «χτυπάει» το… νέο της κυβέρνησης Τσίπρα/Καμμένου; ΠΡΩΤΟ. Μια ματιά στη Μυτιλήνη μας. Σπιταρόνες μέσα στην πόλη, λίγο πιο έξω, στα γύρω χωριά. Και προφανώς δεν τις κατοικούν Βαρδινογιάννηδες. Απλοί πολίτες οι οποίοι είτε δούλεψαν σκληρά, είτε τους πήγαν καλά τα πράματα. Δεν είναι μόνο δεξιοί και Πασόκοι που κατοικούν. Είναι και κόκκινοι τιμητές των πάντων. ΔΕΥΤΕΡΟ. Δείτε τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Δυο και τρία έχει κατά μέσο όρο κάθε οικογένεια. Μια επίσκεψη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και διαπιστώνεις τα στοιχεία. ΤΡΙΤΟ. Πόσα παιδιά μεγάλωσαν, σπούδασαν, έπιασαν καρέκλες στο δημόσιο, ταξίδεψαν, έκαναν οικογένειες; Κάποιοι απ’ αυτούς πήραν συντάξεις και αράζουν στις καφετέριες κριτικάροντας το «παλιό» πολιτικό σύστημα! ΤΕΤΑΡΤΟ. Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης το «παλιό» πολιτικό σύστημα το πήρε και το έκανε ένα μεγάλο νοσηλευτικό Ίδρυμα στο οποίο νοσηλεύονται χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά εργάζονται και δεκάδες. Όπως επίσης και το «Θεομήτωρ», στο οποίο επί των σημερινών τιμητών… κάηκαν δύο νοσηλευόμενοι! ΠΕΜΠΤΟ. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι επίσης προϊόν του «παλιού» πολιτικού συστήματος. Χιλιάδες φοιτητές εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά συμπολιτών μας φοίτησαν και φοιτούν σ’ αυτό. Έδωσε οξυγόνο στο νησί και θέσεις εργασίας ακόμα και σ’ αυτούς που σήμερα εκ του ασφαλούς κριτικάρουν το «παλιό» πολιτικό σύστημα. ΕΚΤΟ. Η… κακιά Ευρώπη είναι που κάθε χρόνο μοιράζει χιλιάρικα ευρώ στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας. Και η είσοδός μας στην Ενωμένη Ευρώπη είναι προϊόν του «παλιού» πολιτικού συστήματος. Οι σημερινοί τιμητές με Γιάνη, Λαφαζάνη, Ζωή όταν ήταν στην ίδια παρέα, στη Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα έψαχναν τη… σωτηρία. Τώρα ο Αλέξης θεωρεί… κατάκτηση ότι συνεχίζουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο!

Ήταν όλα όμως τέλεια με το «παλιό» πολιτικό σύστημα; Όχι βέβαια. Αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας! Λάθη έγιναν, Τσοχατζόπουλοι υπήρξαν, φοροδιαφυγή και αρκετά άλλα λάθη. Σαράντα χρόνια ήταν άλλωστε! Όμως το ισοζύγιο του «παλιού» πολιτικού συστήματος είναι θετικό. Αρκεί κανείς να συλλογιστεί πού βρισκόταν η χώρα μας κι εμείς οι ίδιοι κι ας σκεφθούμε τι πρόοδος επιτελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν ο ελληνικός λαός δεν σαγηνευόταν από υποσχέσεις και ουτοπίες, σήμερα όχι μόνο θα είχαμε βγει από την κρίση όπως τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά θα είχαμε κάνει και σημαντικά βήματα ανάπτυξης. Πού μυαλό όμως! Τουλάχιστον τώρα βάλαμε;

 


Όταν το ψέμα γίνεται βιβλίο! Το νέο βιβλίο του βουλευτή και μέλους της κυβέρνησης Κώστα Ζουράρη: «ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟΝ ΨΕΥΔΟΣ. Μύηση στην Πολιτική Επιστήμη της ψευτιάς»! (Εκδόσεις «ΑΡΜΑΟΣ», σελίδες 287, τιμή 15 ευρώ). Κάτι ξέρουν εκεί…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1969 

Πρόσφυγες στην Αυστραλία

 

Κλιμάκιο του Μεταναστευτικού Τμήματος της Πρεσβείας της Αυστραλίας επισκέπτεται το νησί μας. Το κλιμάκιο απαρτίζουν Αυστραλοί ιατροί και υπάλληλοι της πρεσβείας, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι μετανάστες για την Αυστραλία. Η διαδικασία προέβλεπε ο υποψήφιος να υποβάλει στην πρεσβεία σχετική αίτηση με βιογραφικό. Εφόσον γινόταν δεκτό το αίτημα της μετανάστευσης, περίμενε το κλιμάκιο της πρεσβείας το οποίο μετά την εξέταζε και ενέκρινε το αίτημα. Το μεταπολεμικό μεταναστευτικό ρεύμα ήταν μαζικό· κάλυψε το 72% της συνολικής εξωτερικής μετανάστευσης μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, οι μετανάστες από το 1946 ως το 1977 ήταν περίπου 1.000.000!

 

 

ΕΙΠΕ

«Η Ευρώπη μάς έκανε αποθήκη μεταναστών και προσφύγων και εμείς οφείλουμε να μην κάνουμε το ίδιο στα νησιά μας».

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ανεξάρτητος βουλευτής

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σεμινάριο από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου («Europe Direct Βορείου Αιγαίου») με θέμα: «Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην Έντυπη και Ηλεκτρονική δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια», στο ξενοδοχείο «Πύργος Μυτιλήνης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης με εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ στο ΦΟΜ στις 7 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Ρεβιθοκοντούλης» στο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Γεωργία Νταγάκη θα τραγουδήσει live στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Καζαντζάκης» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία Saw: Legacy (Jigsaw) στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ για την Γ΄ Εθνική σο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής στις 3.30 μ.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο πεζοπορικός σύλλογος «Ορειάς» θα περπατήσει στην περιοχή του Αφάλωνα, συνάντηση στο «My Market» στις 10 π.μ.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Το έργο «Ο Καραγκιόζης και ο μάγος από την Ανατολή» στο Δημοτικό Θέατρο στις 6 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey