Αυτό είναι το νέο σήμα της ΝΔ

08/10/2018 - 14:39

Επτά τρίγωνα των οποίων οι γωνίες επιχειρούν να σηματοδοτήσουν την αρμονική σύζευξη ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς παράταξης στη χώρα μας απαρτίζουν το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 44η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 4 Οκτωβρίου 1974. Και ήδη προκαλεί συζητήσεις.

«Το νέο σήμα συμβολίζει όλα όσα πρέπει να χαρακτηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Μια Νέα Δημοκρατία ανοιχτή στην κοινωνία και τις νέες ιδέες με στόχο να ξαναπλησιάσουν οι νέοι την πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη ομιλία του που ήταν διανθισμένη με πολλές αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Εξηγώντας το σχεδιαστικό κομμάτι επεσήμανε ότι το σήμα εξακολουθεί να έχει στον πυρήνα του το παραδοσιακό μονόγραμμα της ΝΔ. Και συγκεκριμένα το «Ν» της διαρκούς νεότητας και το «Δ» που αναφέρεται στη σημασία που αποδίδει η παράταξη στη Δημοκρατία. Ανάμεσα στα δύο γράμματα, ωστόσο, κάνει την επανεμφάνισή του ο πυρσός που δέσποζε στο παραδοσιακό σήμα κατατεθέν του κόμματος, όπως είχε καθιερωθεί το 1974 και αντικαταστάθηκε το 2011.

Ο πυρσός στη νέα πιο αφαιρετική μορφή που έχει, όπως λένε από την Πειραιώς, συμβολίζει τον συνδυασμό της παράδοσης και της ανανέωσης. «Με αυτό το σήμα υπογραμμίζεται η ανάγκη προσαρμογής σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβλητο όσο και ο κόσμος», λένε γαλάζιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι θεωρούν θετικό γεγονός τις συζητήσεις που προκλήθηκαν κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την παρουσίασή του στη γενέθλια εκδήλωση.

«Το γεγονός ότι συζητήθηκε τόσο πολύ, δείχνει από μόνο του ότι μάλλον κάτι έγινε σωστά», υποστηρίζουν πηγές της Πειραιώς. «Και προφανώς δεν ενοχλεί το χιούμορ, κάθε άλλο», σημειώνουν. Εκείνο στο οποίο δίνουν οι ίδιοι ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το καινούργιο σήμα «είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο και, ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες».

«Είναι το σήμα ότι η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ότι είναι ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κόμμα. Ότι ανανεώνεται χωρίς όμως να αμφισβητεί τις θεμελιώδεις αξίες της. Η Ν.Δ. ενώνει. Ενώνει ιδέες και πρόσωπα. Και αυτό αντικατοπτρίζεται συνολικά στη νέα ταυτότητα του κόμματος».

Επισημαίνοντας τέλος ότι στις μέρες μας οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν, επικαλέστηκε σχετική αναφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία: «Η Νέα Δημοκρατία θα υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Ή αναφορά αυτή, τόνισε, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey