Δεύτερη Ανάγνωση

08/02/2017 - 13:54

Όλοι οι σκληροί παίκτες έχουν βγει στο παιχνίδι. Δ.Ν.Τ., ΣόιμπλεΝτράγκιΤραμπ και στη μέση εμείς. Πώς τα καταφέραμε και βρεθήκαμε πάλι σε τέτοια δίνη. Διότι, όταν ακούς τις χρονολογίες της (υποτιθέμενης) εξόδου από τη σημερινή κρίση, κάτι 2060, 2070 και βάλε, σε πιάνει ίλιγγος. Άσε που οι περισσότεροι από μας δεν θα ζούμε!

ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

Όλοι οι σκληροί παίκτες έχουν βγει στο παιχνίδι. Δ.Ν.Τ., Σόιμπλε, Ντράγκι, Τραμπ και στη μέση εμείς. Πώς τα καταφέραμε και βρεθήκαμε πάλι σε τέτοια δίνη. Διότι, όταν ακούς τις χρονολογίες της (υποτιθέμενης) εξόδου από τη σημερινή κρίση, κάτι 2060, 2070 και βάλε, σε πιάνει ίλιγγος. Άσε που οι περισσότεροι από μας δεν θα ζούμε!

Είναι αυτό που είπε ο Ζουράρις, άλλος λαμπρός υπουργός που είναι βέβαιο ότι δεν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και ποιος ο ρόλος του. Προφανώς θα νομίζει πως βρίσκεται σε κανένα αμφιθέατρο, γοητεύοντας τους νεαρούς μαθητές. Τέλος πάντων, δεν είναι και ο μοναδικός. Τι είπε λοιπόν το αστέρι μας; «Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μετά το 2019»! Όχι ότι θα βγούμε τότε από την κρίση, αλλά θα γίνουν οι εκλογές και άλλοι θα πάρουν το παλούκι του μνημονίου. Καταλάβατε τι τους προβληματίζει. Το παλούκι όμως θα το φάνε τα παιδιά μας, πληρώνοντας κατά βάση τις δικές μας αμαρτίες. Κι έχουμε από τη μια τα προβλήματα της χώρας να συσσωρεύονται και από την άλλη να μεγαλώνει η απελπισία και η απόγνωση των Ελλήνων. Τώρα αντιλαμβάνονται και οι τελευταίοι τα αδιέξοδα που έχουμε φτάσει, με αποτέλεσμα οι αλήθειες να βρίσκουν (θέλουμε να ελπίζουμε) πιο ευήκοα αφτιά.

Επτά χρόνια και είμαστε πάλι στην αρχή! Όταν π.χ. η Ισπανία και η Ιρλανδία που είχαν μπει σε μνημόνια όχι μόνο απεγκλωβίστηκαν, αλλά «μαρσάρουν» τα νούμερα της οικονομίας τους. Το χρέος της Ιρλανδίας έπεσε στο… ταπεινό 77% και η ανάπτυξη του τελευταίου τριμήνου ανέρχεται σε 7% παρακαλώ! Η Ισπανία του Ραχόι έχει χρέος 100%, αλλά με ανάπτυξη στο 3%. Δεν λύσανε τα προβλήματά τους, βλέπουν όμως φως. Τώρα το ότι και τα δύο κράτη έχουν κεντροδεξιές κυβερνήσεις προφανώς θα το θεωρήσουμε τυχαίο. Εν πάση περιπτώσει.

Επιστρέφουμε στη δική μας μιζέρια ευχόμενοι όχι μόνο να λέγονται και ν’ ακούγονται σκληρές αλήθειες, αλλά και εμείς οι πολίτες να τις απαιτούμε. Χώρια που έχουμε και τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα, Αιγαίο, Κυπριακό (για το οποίο δεν ακούγεται πλέον τίποτα), που πρέπει να είμαστε πάντα στην… τσίτα. Και στα δύσκολα τρέχουμε στους μεγάλους, στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. Για να μην ξεχνιόμαστε. Του ότι ανήκουμε στη Δύση, από την οποία προσδοκούμε τις όποιες λύσεις, είναι μια κατάκτηση της κεντροδεξιάς παράταξης. Και σήμερα ο Αλέξης μάς υπόσχεται (πάλι…) ότι θα βάλει τέρμα στην αβεβαιότητα! Για να δούμε πόσο θα τραβήξει τούτη η παλιοκατάσταση…

 


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1956. Ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων στη Λέσβο

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1956

Πρώτη εκλογική νίκη Καραμανλή

 

Είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα όπου ψήφισαν και οι γυναίκες. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση συνασπίστηκαν επτά κόμματα στη Δημοκρατική Ένωση, για να αντιμετωπίσουν την ΕΡΕ που είχε ιδρύσει το 1955 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος όμως κερδίζει με λιγότερες (!!!) ψήφους από το δεύτερο κόμμα λόγω εκλογικού νόμου.

Η ΕΡΕ έλαβε ποσοστό 47,38% και 165 έδρες, ενώ η Δημοκρατική Ένωση ποσοστό 48,15% και μόλις 132 έδρες! Στη Λέσβο πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Ένωση με ποσοστό 62,56% και πέντε έδρες, εκλέγοντας τους Ηλία Ηλιού, Παν. Γλιγλή, Μίμη Γαληνό, Ν. Μαλλιάκα και Περ. Ξενοδοχειάρη. Η ΕΡΕ έλαβε ποσοστό 36,12% και δύο έδρες με τον Γ. Βιτούλια και τον Χρ. Βαφέα.

 

ΕΙΠΕ

«Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, γεγονός που συντελεί στο να φτάνει εξασθενημένη η έντασή του στο νησιωτικό χώρο».

Νίκος Ζούρος, καθηγητής για τη σεισμική δραστηριότητα (ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ)

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

Εκδήλωση graffiti στο parking Μυτιλήνης με την επιμέλεια της Μέρσας Αναστασιάδου και τη συμμετοχή καλλιτεχνών και ντόπιων DJs στις 11 π.μ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Μουσικοθεατρικό δρώμενο με τους Μιχάλη Δουκάκη, Εύα Τσούρου, Αγάθη Κάλτσα, Παναγιώτη Τσετσώνη και Καλλιόπη Τακάκη στο θεατράκι των «Αστέγων» στις 9 μ.μ.

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Η μουσική παράσταση του ΦΟΜ «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, πληροφορίες για την παράσταση στο τηλ. 6972-210895.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

Έκθεση φωτογραφίας: «Φως το Ερωτικόν», στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

- Η ταινία «Jackie» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.

 

- Η ταινία «Resident evil: Το τελευταίο κεφάλαιο» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

Έκθεση φωτογραφίας: «Φως το Ερωτικόν», στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey