Δεύτερη Ανάγνωση

13/01/2017 - 13:25

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «NOVARTIS»…

«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι υπέρ… Πάρτης και Novartis» τιτλοφορούσε ο Χάρρυ Κλυνν το κείμενο του στην «Kontra News»! Το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis» μην το παίρνετε καθόλου αψήφιστα. Και καθόλου απίθανο να δημιουργήσει περισσότερες τεκτονικές αλλαγές στην πολιτική σκηνή της χώρας από το σκάνδαλο της «Siemens». Και ιδού για ποιους λόγους: Πρώτον. Διότι ενώ την υπόθεση «Siemens» τη χειρίστηκε το ίδιο το λεγόμενο παλαιό πολιτικό σύστημα, τούτο δω καλείται να το διαχειρισθεί ο αντίπαλος του.

Δηλαδή η ομάδα Αλέξη - Πάνου! Σιγά τώρα αυτοί μην αφήσουν τέτοιο λουκούμι. Και εδώ που τα λέμε, καλά θα κάνουν. Δεύτερον. Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στη διαχείριση μιας σειράς προβλημάτων, εσωτερικών και εξωτερικών, που δείχνουν να μην της βγαίνουν. Άρα ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους αλλαγής του επικοινωνιακού κλίματος.

Τρίτον. Ενώ στην υπόθεση «Siemens», ήταν μπλεγμένος σχετικά μικρός αριθμός, στη «Novartis» φαίνεται να εμπλέκονται αρκετά άτομα, ειδικά στο χώρο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Τέταρτον. Τα όποια ευρήματα της υπόθεσης θα ενισχύσουν την επιχειρηματολογία και τη στρατηγική που επιχειρεί η κυβέρνηση μεταξύ παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και νέου. Και πράγματι υπάρχει παλαιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Όχι βέβαια με τον τρόπο που μας το πλασάρει σήμερα η κυβέρνηση, για να κάνουμε τα …στραβά μάτια στις διαχειριστικές της αδυναμίες. Υπάρχει υπό την έννοια ότι ομάδες ανθρώπων οι οποίες στο παρελθόν μπλέχτηκαν στη διακυβέρνηση της χώρας, απομύζησαν παρανόμως πλούτο για τον οποίον δεν έχουν δώσει λόγο.

Κι εδώ είναι η ευθύνη του λεγόμενου παλαιού πολιτικού συστήματος, που ενώ στη Μεταπολίτευση προσέφερε μια άνευ προηγουμένου ευημερία στη χώρα, οδηγώντας την στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, απέτυχε στο αυτονόητο. Δηλαδή να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση με αποτέλεσμα το αίσθημα της έλλειψης βούλησης.

Δηλαδή διερωτάται ο λαός, όλο το κακό το έκανε μόνο ο Τσοχατζόπουλος και μόνο αυτός έπρεπε να μπει φυλακή; Με βάση αυτά και με δεδομένο το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση έχει συμφέρον να προχωρήσει το θέμα. Ήδη οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση αλλά και η ΕΡΤ, αναδεικνύουν εντέχνως το θέμα. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την προεκλογική της ατζέντα για παν ενδεχόμενο. Τώρα εμάς τους απλούς πολίτες τι μας συμφέρει; Το ευνόητο. Να ξεκαθαριστεί σε βάθος η υπόθεση, να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των εμπλεκομένων, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να καταδικαστούν. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και σ’ όποιο κόμμα ανήκουν…

 


Έχουμε …ξεφύγει για τα καλά! Αφήσαμε την ταπεινή Ελλάδα κι ασχολούμαστε πλέον με τους πλανητάρχες…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1964

Διαλέξεις στη Βιβλιοθήκη

Ελλείψει αιθουσών, οι διαλέξεις την εποχή αυτή γίνονταν στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης. Και δεδομένου ότι ακόμα δεν είχαν εμφανισθεί η τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης με τα οποία εμείς σήμερα ασχολούμαστε, οι διαλέξεις ήταν και μια κοινωνική εκδήλωση. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, διοργανώνεται διάλεξη στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης με θέμα: «Κατευθύνσεις στη ζωή των νέων» με ομιλητή τον Τ. Λαγουμίδη. Τη διάλεξη τιμούν ο πανοσιολογιότατος Νικόδημος, ο δήμαρχος Απ. Αποστόλου, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Γραφανάκης, ο ανώτερος διοικητής Χωροφυλακής, Τσιακάρας, ο λιμενάρχης Σωτηρόπουλος και εκπρόσωποι των αρχών. Πριν από τη διάλεξη μίλησαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης και ο πρόεδρος Πρωτοδικών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι νέοι της εποχής αυτής.

 

ΕΙΠΕ

«Η έννοια της Αριστεράς έτσι όπως καταγράφηκε από αγώνες και επαναστάσεις, τους προηγούμενους αιώνες, δεν είναι σφραγίδα την οποία κατέχουν λίγοι και εκλεκτοί.

Στράτος Γεωργούλας, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΦΟΡΙΑ

Λήξη παράτασης για πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2017.

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «Faith» (Intrigue with Faye) της KateRobin, με τη Ζέτα Δούκα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.. 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» στο «Cine Αρίων» (Αίθουσα 2) στις 6:45 μ.μ..

- Η ταινία «Το Σινικό Τείχος» στο «Cine Αρίων» (Αίθουσα 1) στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης, 3D» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Κοπή βασιλόπιτας Επιμελητηρίου Λέσβου στην αίθουσα Συνεδριάσεων στις 7 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «Αναφορά στον Γκρέκο» στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.. 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων.

ΠΑΙΔΙ

«Κάποτε στη Μελωδιούπολη». Μια ιστορία για τη μουσική, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, με τη Μαρία Βουλαλά στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κέντρο «Λασία» στις 5 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey