Δεύτερη Ανάγνωση

26/10/2016 - 13:57

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», λοιπόν. Έτσι δεν μας είχε πει ο πρωθυπουργός πριν καιρό; Τότε γελάσαμε, θαυμάσαμε τις γνώσεις για τις φιλοσοφίες του Μάο και το ξεχάσαμε… Έλα όμως που τελικά φαίνεται πως έχει γίνει το μόνιμο …μότο μιας χώρας που δεν λέει να ισορροπήσει.

Όχι μόνο δεν λέει να προχωρήσει, ούτε καν να ισορροπήσει. Όλα τα μέτωπα ανοικτά! Ακόμα κι αυτά που (υποτίθεται) έχουν κλείσει! Δηλαδή να έχεις φάει τόσες μειώσεις στις συντάξεις, τόσες αυξήσεις στα ασφάλιστρα και να συγκλονίζεσαι από τέτοιες ειδήσεις: «Συναγερμός στα ασφαλιστικά ταμεία: Έσκασε ο ΟΑΕΕ, στα κόκκινα και το ΙΚΑ»! Και να πηγαίνει η καρδιά σου «στην κούλουρη».

Γιατί συντάξεις είναι βρε παιδί μου. Μια ζωή δουλεύεις και φτάνεις στην κατάσταση που να μην ξέρεις τι σε περιμένει. Κι όλα αυτά προτού καν ξεκινήσει το μεγάλο ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο Κατρούγκαλου. Για το οποίο βέβαια έχει ήδη εξαγγελθεί ότι ξεκινάει με έλλειμμα 2 δις ευρώ! Και μετά μου λέτε ότι αυτά τα ταμεία θα δίνουν συντάξεις;

Ούτε τις μισές δεν θα μπορούν να δίνουν. Και με το ρυθμό που κλείνουν οι επιχειρήσεις ή που μεταφέρονται σε άλλες χώρες, ο ΟΑΕΕ θα τα «φτύσει» οσονούπω… Στην καλύτερη περίπτωση, πάμε φουλ για κόφτη! «Θαυμάσια κατάσταση»… Την ίδια στιγμή, η χώρα και το πολιτικό σύστημα έχουν εγκλωβιστεί στη λογική 2- 3 επιχειρηματιών που θέλουν να δραστηριοποιούνται στα τηλεοπτικά.

Ουδεμία αντίρρηση. Πλην όμως, εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς με τα τηλεοπτικά μας! Δεν ξέρω, αλλά δεν μεγαλώνει μόνο η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλώνει και η ψαλίδα μεταξύ πολιτικού συστήματος και πολιτών, οι οποίοι συνεχίζουν να αδρανοποιούνται, να παθητικοποιούνται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία…

 

Το κεντρικό άρθρο της χθεσινής «Εστίας»

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1973

Νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Λέσβου

Εκλογές πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο Λέσβου προκειμένου να αναδειχθούν οι διοικήσεις των δύο σωμάτων. Μετά τις εκλογές πραγματοποιήθηκε και η συγκρότηση των διοικήσεων ως εξής:

Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο εκλέγονται οι: Πρόεδρος ο Ελ. Γιαρλός, Α΄ αντιπρόεδρος ο Μ. Κρητικόπουλος, Β΄ αντιπρόεδρος οι Α. Ψαρέλλης, Γ.Γ. Ν. Χατζημαλής και ταμίας ο Γ. Χαλβατζέλλης.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό εκλέγονται οι: πρόεδρος ο Κ. Βοστάνης, Α΄ αντιπρόεδρος ο Κ. Λεοντής, Β΄ αντιπρόεδρος ο Γ. Φρυδάκης, ταμίας οι Ν. Παπαρίσβας και Γ.Γ. Π. Ρασβίτσος.

 

ΕΙΠΕ

 

«Οι Περιφέρειες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την κοινωνία και μετατρέπονται όλο και πιο πολύ σε ιμάντες μεταφοράς προς τα κάτω, των πολιτικών που θα επιβάλλονται από τους δανειστές και την Ε.Ε.».

Αγλαΐα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλος σε ομιλία της στο 4ο Συνέδριο της ΕΝΠΕ

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Μαρία Βούρου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Υποβολή βιογραφικών HELP «Ένας προς Έναν» για σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης ανηλίκων που βρίσκονται σε κρίση. Πληροφορίες στο e-mail help.mko@gmail.com μέχρι 31/10/2016.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική - φωτογραφία - κοσμήματα - ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Inferno» στο «Cine Αρίων» (Αίθ. 1) στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Το κορίτσι του τρένου» στο «Cine Αρίων» (Αίθ. 2) στις 9:30 μ.μ..

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η πρώτη πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2016.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μόλυβο, στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Υποβολή βιογραφικών HELP «Ένας προς Έναν» για σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης ανηλίκων που βρίσκονται σε κρίση. Πληροφορίες στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 31/10/2016.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική - φωτογραφία - κοσμήματα - ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey