Δεύτερη Ανάγνωση

03/06/2016 - 22:20

Να υποθέσουμε ότι εντελώς τυχαία μετά τη Μόρια, κάηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας της Σάμου; Να υποθέσουμε και πάλι ότι τυχαία σε κάθε επίσκεψη επισήμου στη Λέσβο, ξεσπούν ταραχές στη Μόρια; Προφανώς όχι. Και δυστυχώς, εδώ η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να σταθεί αρωγός σε αλληλέγγυους και εθελοντές αγνώστων λοιπών στοιχείων, που δρουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική επικράτεια.

Να υποθέσουμε ότι εντελώς τυχαία μετά τη Μόρια, κάηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας της Σάμου; Να υποθέσουμε και πάλι ότι τυχαία σε κάθε επίσκεψη επισήμου στη Λέσβο, ξεσπούν ταραχές στη Μόρια; Προφανώς όχι. Και δυστυχώς, εδώ η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να σταθεί αρωγός σε αλληλέγγυους και εθελοντές αγνώστων λοιπών στοιχείων, που δρουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική επικράτεια.

Με μια Αστυνομία που αμήχανα προσπαθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη κι ευαίσθητη. Να επιβάλλει το νόμο; Κινδυνεύει ακόμα και από το κυβερνητικό κόμμα να κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί μεθόδους …αντιδημοκρατικές!

Να παρακολουθεί απλώς; Θα κατηγορηθεί από την …κυβέρνηση για αδράνεια! @ Κι όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν ένα χρόνο από τότε που άρχισαν να έρχονται κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες και είναι νωπές οι μνήμες από το περσινό καλοκαίρι με τις δεκάδες σκηνές στα πάρκα της Μυτιλήνης. Και καλά να μείνουν μνήμες. Μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου και φέτος το καλοκαίρι, ιδιαίτερα μετά το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση ή …λιάζεται;

Αυτό είναι το ερώτημα και δεν θ’ αργήσει να απαντηθεί. Και εάν δεν απαντηθεί σωστά από την κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι μη τυχόν απαντηθεί στις επόμενες εκλογές και τραβάμε τα μαλλιά μας από το αποτέλεσμα… @ Ήταν ή δεν ήταν λάθος η αποχώρηση της Ν.Δ.; Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως λανθασμένη. Η οποία έδωσε μια κλωτσιά την καρδάρα και χύθηκε όσο γάλα είχε μαζέψει.

Ο κόσμος ψήφισε τη Ν.Δ. για να δίνει μάχες μέσα στη Βουλή. Άλλες να κερδίζει, άλλες να χάνει. Αλλά να τις δίνει.

Όχι να την κοπανάει και ν’ αφήνει το αντίπαλο της να παίζει μονότερμα… @ Όμως πάνω στο ζήτημα που προέκυψε με τις off-shore, άλλο είναι το βασικό θέμα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη; Εάν ανήκει, τότε προς τι η απαγόρευση της δραστηριοποίησης κάποιου προσώπου σε άλλη χώρα της Ενωμένης Ευρώπης; Διότι σε διαφορετική περίπτωση, προς τι η ελευθερία κινήσεως προσώπων και κεφαλαίων που θεωρείται η θεμελιώδης αρχή της Ε.Ε.; Και επί πλέον.

Χιλιάδες Έλληνες ζουν και δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης. Επιχειρηματίες, φοιτητές, καλλιτέχνες, αθλητές.

Τι ποιο λογικό να συστήνουν εταιρείες, να γίνονται μέλη οργανισμών, ν’ αγοράζουν μετοχές κλπ.. Γιατί ν’ αποκλείουμε σε μέλη των οικογενειών τους την δραστηριοποίηση τους στην ελληνική πολιτική ζωή; @ Το επόμενο βιβλίο του Γιάλομ θα είναι: «Όταν Έκλαψε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΟΥΝΙΟΣ 1963
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Μυτιλήνη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έρχεται στη Μυτιλήνη προκειμένου να παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ωραία μου Κυρία». Στις παραστάσεις παρατηρείται το αδιαχώρητο και η δημοφιλής ηθοποιός που έμεινε πέντε μέρες στο νησί μας, ήλθε σε επαφή με πολλούς κατοίκους και συζήτησε μαζί τους. Μάλιστα προς τιμήν της, δόθηκε ειδική δεξίωση σε αρχοντικό του Μακρύ Γιαλού. Παραχώρησε και συνέντευξη στην εφημερίδα «Λεσβιακός Κήρυξ» στην οποία ο δημοσιογράφος που υπέγραφε με τα αρχικά Σ.Σ.Γ.-S, επισημαίνει: «Μέσα στην κάψα του Ιουνίου ήταν μια όαση που όλοι μας πασχίσαμε να δροσιστούμε κοντά της.

Είμαι βέβαιος ότι εάν έλθη χειμώνα, θα μας ζεστάνη. Οι λάτρεις της ξακουστής πρωταγωνίστριας, την είδαν και την χόρτασαν από κοντά επί μέρες. Φεύγοντας τα ταραγμένα νερά θα ηρεμήσουν…». Ενώ σε ερώτηση του συντάκτη για το ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη απαντάει: «Να παντρευτώ αλλά δεν βρίσκω γαμπρό»!

 

ΕΙΠΕ


«Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης, σχετικά με τα επεισόδια στη Μόρια (Παραπολιτικά FM)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6
- Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
- Εθελοντική Αιμοδοσία στην Στύψη στο Ιατρείο το απόγευμα.
- «Ένας λαχανόκηπος για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης στη 1 μ.μ..
- Προετοιμασία γονέων για τον τοκετό και τη λοχεία στο «Book & Art» στις 12 μ.μ..
- «Να ‘ρθεις αυτή την όμορφη βραδιά...» στο θεατράκι των «Αστέγων» στις 8:30 μ.μ..
- Η ταινία «Χελωνονιντζάκια 2: Έξω από τις σκιές» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6
- Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
- Εθελοντικός Καθαρισμός παραλίας Βατερών το πρωί.
- Καθαρισμός βυθού στο λιμένα Πλωμαρίου στις 11 π.μ..
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/6
- Αποχή δικηγόρων.
- Πλειστηριασμοί για καντίνες στις παραλίες της Γέρας και της Μυτιλήνης.
- Εκλογές στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στον εκθεσιακό της χώρο στις 7 μ.μ..
- «Παιχνίδια Στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου» από το Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 6:30 μ.μ..
- Συνάντηση της ομάδας θηλασμού στο «Πάρκο» Αγ. Ειρήνης στις 7 μ.μ..
ΤΡΙΤΗ 7/6
- Αποχή δικηγόρων.
- Πλειστηριασμοί για καντίνες στις παραλίες της Ερεσού και της Άντισσας.
- Συλλαλητήριο από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 6 μ.μ..
- Παλαίμαχοι Παλλεσβιακού - Ελλάς 2004, φιλανθρωπικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο στις 8 μ.μ..
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6
- Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5:30 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 9/6
- Παρουσίαση του βιβλίου «Η Σιωπή της Σίβας» στο «Book & Art» στις 8:30 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΗ


 
Η ιδεολογία της αναβολής

Του Κώστα Τσαούση («Πρώτο Θέμα»)

Η ιδεολογία της αναβολής έχει καταντήσει το σαράκι της εποχής μας, μια ενδημική αρρώστια που πάει χέρι - χέρι με τη λειτουργία του εγχώριου πολιτικού προσωπικού και κανείς παρά τις κατά καιρούς πανηγυρικές εξαγγελίες, δεν θέλει να καταπολεμήσει. Η ιδεολογία της αναβολής, δίχως αμφισβήτηση, έχει περάσει πλέον στο DNA!

Κορυφαίο πεδίο έκφρασης αυτής της ιδεολογίας, εκείνο της αέναης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με τους «έξω»... Σε κάθε κύκλο της αέναης αυτής διαπραγμάτευσης δεν απαιτείται παρά μια διαφωνία, ακόμη και ...λεπτομέρεια διαφωνίας προκειμένου το «αγκάθι» να μετατεθεί χρονικά στο «μετά» και από εκεί ακόμη μακρύτερα στο χρόνο, στο «απώτατο μέλλον». Άλλωστε, τι στοιχίζει για το πολιτικό προσωπικό μια τόση δα διαφωνία μπροστά στο κόστος που θα έχει το κόμμα στο στρατόπεδο των πιστών followers της ευρύτερης πελατειακής βάσης.

Για παράδειγμα, τι ψυχή έχει μια διαφωνία -για την ακρίβεια του πράγματος, μια ακόμη διαφωνία από το εσωτερικό της Κυβέρνησης- για τα έργα και τις ημέρες του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για το Υπερταμείο, το οποίο ως άλλος «Κατηραμένος όφις» (άνευ Καραγκιόζη και Μέγα Αλέξανδρου) απειλεί την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνεταιριστικού τύπου. Κατά τα άλλα, δεν μας έφθαναν οι συνήθεις ύποπτοι (Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης) πλάκωσε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το μοντέλο είναι πια γνωστό. Μια διαφωνία αρκεί από μόνη της να κινήσει τους «ιδεολογικούς μηχανισμούς του Κράτους», δηλαδή να βάλει μπρος τη μηχανή που στηρίζει και τροφοδοτεί την αλυσίδα της ιδεολογίας της αναβολής. Σε αυτήν στην οποία προσέρχεται και ο κατεξοχήν υπουργός της αέναης διαπραγμάτευσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το ...επιχείρημα της ταλαιπωρίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας λόγω των προαπαιτούμενων.

Το επιχείρημα Τσακαλώτου γιατί δεν θα προχωρήσει η αντιμετώπιση και η επίλυση των εκκρεμοτήτων της συμφωνίας για τη δόση, είναι πάνω κάτω γνωστή. Οι εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες, είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

«Άστο για αύριο, άστο για μετά», αλλά τα λεφτά πατριώτες λιγοστεύουν και η υπομονή των «έξω» για τις συνεχείς αναβολές εξαντλείται... φέρνοντας ακόμη πιο κοντά νέες επιβαρύνσεις στην τσέπη των πολιτών και στην καθημερινή ζωή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey