Δεύτερη Ανάγνωση

20/04/2016 - 14:41

Στην κυβέρνηση ψάχνονται να βρουν τρόπο πώς θα πλασάρουν τα νέα μέτρα, στην Κεντροαριστερά έχουν βυθιστεί σε βυζαντινολογικές αναζητήσεις και στην Κεντροδεξιά οι νεαροί της -λέγε με ΟΝΝΕΔ- «πλακώθηκαν» για τις κομματικές καρέκλες! Γιατί έκαναν την έκπληξη οι αστοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές Μητσοτάκη; Έστειλαν δυο μηνύματα.

Στην κυβέρνηση ψάχνονται να βρουν τρόπο πώς θα πλασάρουν τα νέα μέτρα, στην Κεντροαριστερά έχουν βυθιστεί σε βυζαντινολογικές αναζητήσεις και στην Κεντροδεξιά οι νεαροί της -λέγε με ΟΝΝΕΔ- «πλακώθηκαν» για τις κομματικές καρέκλες! Γιατί έκαναν την έκπληξη οι αστοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές Μητσοτάκη; Έστειλαν δυο μηνύματα.

«Φτάνει πια» το πρώτο, με παραλήπτη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το δεύτερο: «Άλλαξε το κόμμα». Και με βάση αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να κινηθεί ο νέος αρχηγός της. Και το πρόβλημα του, είναι ότι, όπως έχει δείξει, υλοποιεί αυτά που έχει πει.

Γιατί έχει καταλάβει ότι στους σημερινούς καιρούς και μετά από έξι χρόνια κρίσης, μόνο μια ειλικρινή, τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική μπορεί να καθορίσει την πορεία όχι μόνο του κόμματος αλλά και της χώρας @ Όπου χώρα, κόμματα και λαός αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα: Τη διάσταση της επιθυμίας με την υλοποίηση. Διότι ναι μεν όλοι επιθυμούμε αλλαγές, αλλά όταν έλθει η ώρα των αλλαγών, φωνάζουμε γιατί ξεβολευόμαστε.

Διότι προφανώς όλοι μας επιθυμούμε ν’ αλλάξουν οι άλλοι! Πλην όμως οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές δεν είναι αλά κάρτ. Ή τις κάνεις σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας ή δεν τις κάνεις καθόλου και …αναπαύεσαι σε λέξεις παρωδίες σαν αυτές που εκφράζουν (με πολύ πόνο), τα κυβερνητικά στελέχη. Γιατί με όλα αυτά φτάσαμε στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, προσδοκώντας να την …κοπανήσουμε δουλεύοντας αλλήλους…

@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έρχεται ν’ αλλάξει κι αυτή την συνήθεια. Ένας άνθρωπος με βαρύ όνομα, έχοντας …σταμπαριστεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και με πείσμα για μεταρρυθμίσεις τέτοιες που θα επανεργοποιήσουν μια τελματωμένη κοινωνία. Αλλά πρέπει ν’ αλλάξει πρώτα απ’ όλα τη Νέα Δημοκρατία. Και μπράβο του, που …καθάρισε εν ψυχρώ την ΟΝΝΕΔ, η οποία είχε μετατραπεί σε μια ομάδα μηχανισμών.

Αλλά εκεί που χρειάζεται …τσαμπουκάς, είναι στο κόμμα. Ο Κυριάκος θα πρέπει να διαλύσει κομματικούς μηχανισμούς, να πετάξει τα βαρίδια της ομάδας Σαμαρά, ν’ ανοίξει ουσιαστικά το κόμμα στην κοινωνία, να διώξει χωρίς πολλά πολλά, όσους εμφανίζονται σε λίστες φοροφυγάδων. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Να μπει πράγματι οξυγόνο στο κόμμα, μετατρέποντας τις τοπικές κομματικές οργανώσεις από κομματικούς λαντζέρηδες ή παρατρεχάμενους βουλευτών, σε λέσχες πολιτικών διαλόγων @ Και όποιος δεν γουστάρει, πάει στον εθνοσωτήριο συνεταιρισμό Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου! @ Για την κυβέρνηση τα είπε όλα ο Βασίλης Λεβέντης: «Τα παιδία παίζει». Στην πλάτη μας όμως…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1966
Πολιτική συγκέντρωση της ΕΔΑ

Κυβέρνηση αποστατών στην Ελλάδα με μια πολιτική σκηνή σε συνεχή ένταση με κεντρική αντιπαράθεση Γεωργίου Παπανδρέου και αποστατών. Ρευστό πολιτικό σκηνικό με φήμες να διατρέχουν όλη την κοινωνία περί πολιτικής εκτροπής. Η Αριστερά εκφραζόμενη με την ΕΔΑ, πραγματοποιεί σειρά συγκεντρώσεων στην Αθήνα, αλλά και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση της ΕΔΑ στον κινηματογράφο «Αρίωνα».

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΑ, μιλάει ο Κώστας Βασάλος, ο μετέπειτα βουλευτής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, πολιτικό λόγο εκφωνούν οι βουλευτές του κόμματος, Σταύρος Ηλιόπουλος, που εκλεγόταν από τη Β΄ Αθηνών (1958, 1961, 1963 και 1964) και Θεόφραστος Παππάς, βουλευτής Νομού Λέσβου (1961, 1963 και 1964). Και οι δύο αφού ανέλυσαν την πολιτική κατάσταση, αναφέρθηκαν στους αποστάτες και το φόβο εκτροπής του πολιτεύματος.

 

ΕΙΠΕ


«Όποιος με αποκαλεί διευθυντή, τού εξηγώ ότι εδώ είναι το χωριό μας
και εγώ εδώ είμαι οικοδεσπότης».
Σταύρος Μυρογιάννης, διευθυντής Κέντρου Φιλοξενίας Καρά Τεπέ

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4
- Σύσκεψη Οικοδόμων Λέσβου στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ..
- «Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας» στο «Ηλιοτρόπιο» στις 6:30 μ.μ..
- «Κοινωνικά δίκτυα και γονείς» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 6 μ.μ.
- Η ταινία «Μεσιέ Σοκολά» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ταινία «Criminal» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ταινία «Τζόνι ο Οδοντογλυφίδας» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 7 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 21/4
- Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ..
- Απεργία δημοσιογράφων.
- Η ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 2» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Somnia» στο «Cine Αρίων».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4
- Εκλογές του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Μολύβου στα γραφεία του Συλλόγου από τις 5:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ..
- Απεργία δημοσιογράφων.
- Η ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 2» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Somnia» στο «Cine Αρίων».
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4
- 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μολύβου για παιδιά από 5-14 ετών.
- Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάδου το πρωί.
- Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μανταμάδο, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου στις 8 μ.μ..
- Η θεατρική παράσταση «Bent» από τους Άστεγους στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ..
- Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ρομπέν των Κάστρων» στο «Public» Μυτιλήνης στις 12 μ.μ..
- Η ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 2» στο «Cine Αρίων».
- Η ταινία «Somnia» στο «Cine Αρίων».
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/4
- Πασχαλινό ωράριο, ανοικτά τα καταστήματα από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..
- 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μολύβου στις 11 π.μ..
- Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου το πρωί.
- Η θεατρική παράσταση «Bent» από τους Άστεγους στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Η «παραίτηση» του Α. Τσίπρα

Του Σάκη Μουμτζή (liberal.gr)

Τι κίνητρα κρύβονται πίσω από πρωτοσέλιδο περί παραίτησης Τσίπρα; Πού στοχεύει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό; Είναι ολοφάνερο πως η στόχευση αφορά το εσωτερικό του κόμματος. Δεν είναι τυχαίο που η διαρροή συνέπεσε με τη δυναμική επανεμφάνιση των «53» και τη φημολογούμενη ψυχρότητα που έχει επέλθει στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την κυρία Δούρου.

Και τι γίνεται αν όντως ο Τσίπρας παραιτηθεί; Υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο, με μικρές πιθανότητες πραγμάτωσης, θέλει το κόμμα να επιλέγει άλλον πρωθυπουργό, που θα προχωρήσει και σε αναδιάταξη της κυβερνητικής συμμαχίας. Δηλαδή θα εφαρμοσθεί ο σχεδιασμός των Ευρωπαίων σοσιαλιστών με την είσοδο στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Βέβαια, τα δύο αυτά κόμματα γνωρίζουν πως η πρόσκαιρη κυβερνητική τους θητεία θα σημάνει και τον οριστικό πολιτικό τους θάνατο και ήδη αρνούνται κάθε σκέψη για παρόμοια συνεργασία.

Όμως επειδή σε αυτό το σενάριο υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες (προσωπικότητα νέου πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι στην κυβέρνηση, η Βουλή δεν διαλύεται, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους βουλευτές όλων των κομμάτων), ας το βάλουμε στην άκρη χωρίς να το απορρίψουμε.

Το δεύτερο σενάριο που είναι και το επικρατέστερο, προβλέπει την διενέργεια εκλογών, με τον Α. Τσίπρα να φορά το φωτοστέφανο του μάρτυρα. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εμφανές πρόβλημα εκλογικής στρατηγικής. Δηλαδή, με τι κεντρικό σύνθημα θα κατέλθει στις εκλογές; Όμως ούτως ή άλλως η ήττα του είναι προδιαγεγραμμένη. Απλώς με την ηρωική έξοδο θα διατηρήσει υψηλά ποσοστά που θα την καταστήσουν διαχειρίσιμη πολιτικά.

Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θα ήθελαν οι ελληνικές εκλογές να συμπέσουν χρονικά με το βρετανικό δημοψήφισμα και με ενδεχόμενες εκλογές στην Ισπανία; Φυσικά και δεν θα το ήθελαν, αλλά πλέον έχουν εξαντληθεί και τα περιθώρια ανοχής τους προς την ελληνική κυβέρνηση. Συγχρόνως η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και η διαφαινόμενη νίκη της στις εκλογές, είναι μια πρόκληση γι’ αυτούς, που δύσκολα θα την αγνοήσουν.

Συνεπώς, το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο είχε πολλούς αποδέκτες, πολλαπλές αναγνώσεις και αμφίσημη ερμηνεία. Η αναμενόμενη διάψευση του από την κυβερνητική εκπρόσωπο, επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey