Δεύτερη ανάγνωση

12/02/2016 - 14:42

Έχει γούστο στα καλά καθούμενα να μετατραπούμε σε φομενταλιστικό κράτος! Τα σημάδια δεν είναι καλά. Διότι αντί να ανταλλάσουμε καρδούλες, λέγοντας γλυκιά λογάκια ή σόκιν ανέκδοτα, κάποιοι εξαπολύουν «πολεμικές» ιαχές με αφορμή την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Μα καλά, τόση ανασφάλεια για τη θρησκεία μας;

Έχει γούστο στα καλά καθούμενα να μετατραπούμε σε φομενταλιστικό κράτος! Τα σημάδια δεν είναι καλά. Διότι αντί να ανταλλάσουμε καρδούλες, λέγοντας γλυκιά λογάκια ή σόκιν ανέκδοτα, κάποιοι εξαπολύουν «πολεμικές» ιαχές με αφορμή την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Μα καλά, τόση ανασφάλεια για τη θρησκεία μας;

Μήπως πρέπει να απαγορεύσουμε και τα παιδιά μας να σπουδάζουν ή να εργάζονται στη… γιάφκα του καθολικισμού στην Ευρώπη μη τυχόν και αλλαξοπιστήσουν;

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια άτυχη στιγμή και ότι δεν έχει κάποια σχέση με την συνομωσιολογία που αρέσκεται μερίδα θρησκευόμενων, που θεωρούν ότι βρίσκονται στο κέντρο επιθέσεων αντίπαλων (!;) θρησκειών.

Γιατί μας αρκούν οι ψεκασμένοι της πολιτικής. Μην έχουμε τώρα και τους ψεκασμένους της θρησκείας @ Πριν λίγες μέρες, αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου επειδή υπήρχε ένα κείμενο του τρομοκράτη Ξηρού.

Θα είχε αξία το κείμενο εάν δεν υπήρχε το όνομα Ξηρός; Έχουμε πλέον ψυλλιαστεί τα κριτήρια ορισμένων καλλιτεχνών που με χρήματα του δημοσίου και εν τη απουσία θεατών, εκτονώνουν τις όποιες τους πολιτικές εμμονές. Τι να κάνουμε, τα έχουν αυτά οι ανοικτές φιλελεύθερες κοινωνίες.

Η παράσταση όμως θα έπρεπε να δοθεί κανονικά και το θεατρικό κοινό θα ήταν ο τελικός κριτής του προϊόντος.

Δυστυχώς όμως, κατόπιν αντιδράσεων και προφανώς άσχετων με το χώρο του θεάτρου παρεμβάσεων, η παράσταση ούτε καν ξεκίνησε! @ Εδώ και καιρό ο Χάινς Ρίχτερ, ένας Γερμανός συγγραφέας που έχει μάλιστα τιμηθεί από ελληνικούς φορείς, σύρονταν σε δίκη επειδή κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη με τις απόψεις του βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης το 1941! Ευτυχώς, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία αθωώθηκε…

@ Για μια όμως φιλελεύθερη ανοικτή κοινωνία, τέτοιου είδους καταστάσεις θεωρούνται όχι μόνο παράλογες αλλά και αδιανόητες.

Ο φιλελευθερισμός (κι ας σηκώνεται η τρίχα απογοητευμένων οπαδών, υπαρκτών και ανύπαρκτων παραδείσων), είναι η καλύτερη ιδεολογία του κόσμου. Στον κάθε άνθρωπο δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσει τον εαυτό του, όπως εκείνος επιθυμεί και να θέσει τα όρια της εξέλιξης του! Να έχει τα όποια πολιτικά και θρησκευτικά του πιστεύω, τις πολιτιστικές και σεξουαλικές του προτιμήσεις και βέβαια τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης @ Ταυτόχρονα όμως είναι κι η πιο δύσκολη ιδεολογία, μιας και προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης από τον πολίτη.

Ευτυχώς, οι ανοικτές φιλελεύθερες κοινωνίες έχουν γίνει βίωμα προσελκύοντας τις νέες γενιές να ζήσουν, να δουλέψουν, όπως ελεύθερα ο καθένας θέλει… Και φομενταλιστικές απόψεις απ’ όπου κι αν προέρχονται, κατεδαφίζονται στη γελοιότητα της πραγματικότητας @ Τι τέσσερα, τι πέντε, τι έξι κανάλια… Αλλάζει η πραγματικότητα;

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1994
Ο Δημήτρης Βουνάτσος στον πόλεμο…

Η Γιουγκοσλαβία διαλύεται, οδηγώντας στη δημιουργία έξι νέων κρατών. Παράλληλα όμως ο εθνικιστής ηγέτης της Σερβίας Μιλόσεβιτς την οδηγεί σε σύγκρουση με τους μουσουλμάνους Βόσνιους, όπου εκδηλώνονται μια σειρά από ακρότητες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βουνάτσος με ανακοίνωσή του, την οποία και διανέμει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκφράζει την απόφασή του να μεταβεί και να καταταχθεί ως εθελοντής με τους Σέρβους. Επισημαίνει: «Κατατάσσομαι εθελοντής υπέρ των ομοθρήσκων και φιλελλήνων Σέρβων και αναχωρώ σύντομα για την επίμαχη περιοχή». Προηγουμένως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει ξανά αίσθηση, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να παντρευτεί στην Ίμβρο.

 

ΕΙΠΕ


«Μου έχουν δώσει το χαρακτηρισμό του “αντιδραστικού”, του “αιρετικού” και του “φασίστα”, γιατί έλεγα το καλοκαίρι που πέρασε αυτά που γίνονται σήμερα».
Σωτήρης Ζαμτράκης, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου («Νέα της Λέσβου»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2
- Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για δύο θέσεις έκτακτου ημερομίσθιου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) στα γραφεία του ΑΣΠ Λέσβου, Ναυμ. Έλλης, Θέση Κουρτζή, Μυτιλήνη, λήξη στις 17/2.
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» κόβει την πίτα του στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου στις 7 μ.μ..
- Η ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ταινία «The Boy» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2
- Συνέδριο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις 10 π.μ..
- Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στη Μυτιλήνη.
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φράκτη του Έβρου στη Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής στις 9:30 π.μ..
- Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, στην Κεντρική Αγορά στις 12 μ.μ..

- Συναυλία αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ..
- Ομιλία με θέμα: «Κάπνισμα και καρδιοαγγειακά νοσήματα» στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 6:30 μ.μ..
- Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης κόβει την πίτα του στις «Καλαμιές» στις 8:30 μ.μ..
- Ο πεζοπορικός σύλλογος «Ορειάς» κόβει την πίτα του στο «Ηλιοτρόπιο».
- «All Star Game Lesvos» στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στις 4:30 μ.μ..
- Η ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..
- Η ταινία «The Boy» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



«Τώρα κλαις, γιατί κλαις; Εσύ δεν είσαι που ΨΗΦΙΖΕΣ χθες»;

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου («Πρώτο Θέμα»)

Όχι τέσσερα χρόνια. Τέσσερις μόλις μήνες πέρασαν από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά σάρωνε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Που κέρδιζε με 7,5% διαφορά τη δεύτερη και καταϊδρωμένη ΝΔ παρά τα capital controls και τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, που αλλοιώνοντας τη λαϊκή βούληση μέσα σε 48 ώρες, έκανε το ΟΧΙ - ΝΑΙ.

Κι επειδή μνήμη χρυσόψαρου δεν έχω, να ρωτήσω (και να θυμίσω):
Γιατί αγαπητέ αγρότη της Θεσσαλίας μού κλείνεις το δρόμο; Εσύ δεν ψήφιζες στη Λάρισα με 34,93% τον Τσίπρα, αφήνοντας τη δεύτερη ΝΔ πίσω με περίπου 7 μονάδες; Γιατί Βολιώτη φίλε μου, δεν με αφήνεις να πάω στη δουλειά και τις υποχρεώσεις μου; 36,06% έδωσες στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 26,18% στο δεύτερο κόμμα. Κι ας στο έλεγαν οι «κακοί» δημοσιογράφοι, τα «παπαγαλάκια», όπως εύκολα τους αποκαλείς, πως σου έρχεται Αρμαγεδδών στο αγροτικό.

Να πάω όμως και στους κατοίκους της Κω; Γιατί γκρινιάζετε αγαπημένοι μου φίλοι για τη δημιουργία hot spots στο τουριστικό σας νησί; Εσείς τον Σεπτέμβρη δεν ψηφίσατε με 36,05% έναντι 25,57% ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δεν γνωρίζατε τα τερτίπια της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που άνοιξε τα σύνορα; Μήπως δεν ξέρατε πως η φιλοπροσφυγική πολιτική της Αριστεράς θα σας καθιστούσε έρμαιο της αρνητικής συγκυρίας;

Τώρα γιατί προπηλακίζετε τον κύριο Καμμένο; Εσείς μάλιστα στο νησί σας, τον ψηφίσατε καθώς οι ΑΝ.ΕΛ. στην Κω ήταν υψηλότερα και από το Ποτάμι και από την Ένωση Κεντρώων και από τη Λαϊκή Ενότητα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey