Δεύτερη ανάγνωση

06/11/2015 - 22:23

Δεν μας είπαν ότι οι ΔΟΥ θα κλείσουν (!;) και όλες οι υποχρεώσεις μας πλέον θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά; Αμ δε!! Με το που ανέβηκαν στο Taxis τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, γέμισε η εφορία από πολίτες που ήθελαν να κάνουν συμψηφισμούς. Λέγανε, λογικά οι άνθρωποι, μου χρωστάς τόσα, σου χρωστώ τόσα, ας τα συμψηφίσουμε. Λογικό. Όπου όμως σταματάει η λογική, αρχίζει η …Ελλάδα!

Δεν μας είπαν ότι οι ΔΟΥ θα κλείσουν (!;) και όλες οι υποχρεώσεις μας πλέον θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά; Αμ δε!! Με το που ανέβηκαν στο Taxis τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, γέμισε η εφορία από πολίτες που ήθελαν να κάνουν συμψηφισμούς. Λέγανε, λογικά οι άνθρωποι, μου χρωστάς τόσα, σου χρωστώ τόσα, ας τα συμψηφίσουμε. Λογικό. Όπου όμως σταματάει η λογική, αρχίζει η …Ελλάδα!

Σε λίγες μέρες που θα εκδοθούν τα τέλη κυκλοφορίας, θ’ αρχίσουν να σχηματίζονται ουρές με ιδιοκτήτες Ι.Χ. που θα τρέχουν για δήλωση ακινησίας. Και να ήταν μόνον αυτά: γάμοι, θάνατοι, αλλαγές ταυτότητας και δεκάδες άλλες συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά με επίσκεψη στις εφορίες! @ Ακόμα θυμάμαι κάποιες φιλόδοξες δηλώσεις υπουργών, διαφόρων κομμάτων. Ένας είχε υποσχεθεί άνοιγμα επιχείρησης σε μια μέρα! Άλλος άνοιγμα με ένα μόλις ευρώ! Γενικά από ιδέες πάμε καλά, εκεί που «κολλάμε» είναι στην υλοποίηση τους. Τότε αντιλαμβανόμαστε και εφευρίσκουμε δικαιολογίες.

Για τις οποίες εννοείται ότι πάντα φταίνε οι άλλοι… Και μιλάμε για υπουργούς διαφόρων αποχρώσεων, που για μερικές εξαγγελίες δεν ξέρεις εάν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Όπως π.χ. την αξέχαστη ιδέα των …καλωδιωμένων τουριστών για την πάταξη της φοροδιαφυγής!

@ Πώς μπορεί αυτή η χώρα, με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό (που το ψηφίζουμε εμείς παρακαλώ), να …εκτραπεί σε ευρωπαϊκό δρόμο; Όπου εκεί τρέχουν σε άλλες ταχύτητες. Εάν παλαιότερα λέγαμε ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, σήμερα τα πράματα άλλαξαν όπου το γρήγορο τρώει το αργό! Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της τεράστιας τεχνολογικής ανάπτυξης, τα κράτη κρίνονται ή εάν θέλετε επιβιώνουν, από την αντίδραση προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Χωρίς κλάψες και ιδεοληψίες. Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι επένδυσε στην ελπίδα του εξαθλιωμένου τμήματος του κόσμου αλλά στο μένος για την υποβάθμιση τους. Είναι η περίφημη εξίσωση προς τα κάτω.

Το οποίο βέβαια αρχίζει τώρα να το πληρώνει @ Διάβαζα προ ημερών ότι ένας επενδυτής για να μπορέσει να κερδίσει ένα ευρώ στις ΗΠΑ, πρέπει να επενδύσει δύο. Στην Ευρώπη πάλι πρέπει να επενδύσει τρία. Και στη χώρα μας, ο επιχειρηματίας πρέπει να επενδύσει πέντε ευρώ! Και τον βρίζουμε από πάνω και ως διαπλεκόμενο! Ναι, αλλά έτσι δεν μπορεί να έλθει η ριμάδα η ανάπτυξη που θα δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας. Και μια χώρα χωρίς επενδύσεις, είναι μια χώρα χωρίς μέλλον @ Αλέξη, μην υποκύπτεις στους εκβιασμούς των δανειστών. Πες τους ότι πάμε για εκλογές…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1975
«Αρίων», το νέο απόκτημα της ΝΕΛ
Καταφθάνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το νέο απόκτημα της ΝΕΛ, το πλοίο «Αρίων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημοκράτη: «Ο Καπετάνιος θαλασσόλυκος Γιάννης Καλδής άρχισε τις μανούβρες για να πλευρήσει στην εσωτερική προβλήτα εκεί κοντά στο Ηρώων των Ριμινιτών». Στο πλοίο εκτός από τους 200 επιβάτες, επέβαιναν ο διευθυντής της ΝΕΛ, Μιχάλης Πίτσιος, μαζί με τους βουλευτές Παναγιώτη Αμπατζή και Νίκο Βιγέλλη. Μόλις το «Αρίων» έδεσε, ανέβηκαν ο λιμενάρχης Σκαρμέας, ο υπολιμενάρχης Αρκούδης, ο αντιπρόεδρος της ΝΕΛ, Βακάλης, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και οι πράκτορες Πίκουλος και Χαραλάμπους. Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός του πλοίου από το μητροπολίτη Μυτιλήνης και κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λάζαρος Γεωργιάδης.

 

ΕΙΠΕ


«Αισθανόμαστε περήφανοι για τον πρωθυπουργό, τη Χριστοδουλοπούλου, το Μουζάλα, πρωτοπόρους των ανθρωπιστικών αξιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που δίνουν ειλικρινή μάχη μαζί με όλους τους αλληλέγγυους πολίτες».
Στρατής Πάλλης

 

ΑΤΖΕΝΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11
- Ημερίδα με τίτλο: «Από την καλλιέργεια της Ελιάς ως την παραγωγή ποιοτικού Ελαιολάδου», Επιμελητήριο Λέσβου στις 9 π.μ..
- Κατάθεση στεφανιών στο Άγαλμα της Ελευθερίας στις 11 π.μ. από εφεδροπολεμικές οργανώσεις, σχολεία και πολιτιστικά σωματεία.
- ΑΕΛ Καλλονής - Ξάνθη στις 5.15 μ.μ. στο Γήπεδο Μυτιλήνης.
- «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς από τον ΦΟΜ στις 9 μ.μ..
- Προβολή δύο ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και της ΕΤ3, στο «Μπουρίνι», Θ. Χατζημιχαήλ 11, Καλλιθέα, στις 7.30 μ.μ..

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11
- Η επέτειος της Απελευθέρωσης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» πραγματοποιεί εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λέσβου στις 11.30 π.μ..

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/11
- Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 6 μ.μ..
- «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς από τον ΦΟΜ στις 9 μ.μ..

ΤΡΙΤΗ 10/11
- Τελευταία μέρα των εκπτώσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11
- Λήγει η προθεσμία όπου οι βιοκαλλιεργητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης διαφυγόντων κερδών για τα έτη 2012, 2013 και 2014 και ενίσχυσης για τα ελαιόδεντρα ύψους 90 ευρώ το στρέμμα ετησίως.

ΠΕΜΠΤΗ 12/11
- 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11
- Ολοκληρώνεται η συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από το ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Πληροφορίες στο 6988-804912.
- Λήγει η προθεσμία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Του Τάσου Παππά («Εφημερίδα των Συντακτών»)
Τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα, έχει συνθηκολογήσει άνευ όρων με την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα και το νεοφιλελευθερισμό, όπως λένε το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα, οι ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα δηλώνει έκπληκτος με τη μετάλλαξη του Τσίπρα;
Ή μήπως η ηγετική ομάδα του, αρνείται να συμφιλιωθεί με την ήττα και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, υποκρίνεται ότι έχει παραδοθεί για να κερδίσει χρόνο και επί της ουσίας δεν έχει εγκαταλείψει το βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να προκαλέσει ρήγματα στο οικοδόμημα της ευρωζώνης;

Τα γεγονότα φαίνεται να δικαιώνουν την πρώτη ομάδα των επικριτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει αποσυρθεί από τις προθήκες, το τρίτο Μνημόνιο είναι εδώ, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος έχει αποχωρήσει, βαριά προαπαιτούμενα έχουν ψηφιστεί, η ρητορική της ηγεσίας του απέναντι στους πιστωτές είναι εμφανώς νερωμένη και ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει περισσότερο με κόμμα διαχείρισης της εξουσίας και λιγότερο με το σχήμα μαχητικού ακτιβισμού που ήταν μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναδιπλωθεί σε ρεαλιστικές θέσεις και επιμένουν ότι η στροφή του δεν είναι ειλικρινής. Συμπερασματικά: Οι εξ αριστερών αντίπαλοί του έχουν καταλήξει στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα οπορτουνιστικό κόμμα που σοσιαλδημοκρατικοποιείται με μεγάλη ταχύτητα. Οι εκ δεξιών φοβούνται ότι μπορεί να ξυπνήσει ο αντισυμβατικός και εξτρεμιστής εαυτός του. Και για τους οπαδούς και τα μέλη του όμως, παραμένει ανοικτό το ερώτημα αν είναι μια χαμένη υπόθεση για την αντισυστημική Αριστερά ή αν διατηρεί, έστω εν υπνώσει, τις ριζοσπαστικές προδιαγραφές του, οι οποίες κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey