Δεύτερη ανάγνωση

27/10/2015 - 22:47

Να παρουσιάσει την πρόταση της στο Ασφαλιστικό, να καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, να προχωρήσει στη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, να ψηφίσει το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα (νέοι φόροι, φορολογία αγροτών, συντάξεις), να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, να κλείσει βέβαια το θέμα των κόκκινων δανείων και τέλος να συντάξει τον (υφεσιακό) προϋπολογισμό του νέου έτους. Ειλικρινά πείτε μου, πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν;

Να παρουσιάσει την πρόταση της στο Ασφαλιστικό, να καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, να προχωρήσει στη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, να ψηφίσει το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα (νέοι φόροι, φορολογία αγροτών, συντάξεις), να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, να κλείσει βέβαια το θέμα των κόκκινων δανείων και τέλος να συντάξει τον (υφεσιακό) προϋπολογισμό του νέου έτους. Ειλικρινά πείτε μου, πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν;

Εδώ ένα θέμα, θεωρητικά δευτερεύων, όπως είναι το ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία, και κοντεύουν να διαλυθούν! Πόσο μάλλον να διαχειριστούν τις παραπάνω υποχρεώσεις εντός χρόνου το πολύ ενός μηνός! Κι όλα αυτά με φόντο απεργιακές κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, αγροτών, δημοτικών υπαλλήλων κλπ.

@ Ειλικρινά, θέλω να πετύχουν, γιατί έτσι που έχουμε καταντήσει, δεν υπάρχει όχι μόνο εναλλακτική πρόταση αλλά ούτε και εναλλακτική κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει με τις εσωκομματικές εκλογές το οποίο -βοήθα Παναγιά- μην τυχόν διαλυθούν χωρίς να το πάρουν χαμπάρι και οι ίδιοι…

Τόσο μεγάλη εσωκομματική προεκλογική περίοδο και δεν έχουμε ακούσει κάτι πρωτότυπο, μια φρέσκια ιδέα, κάποια πρόταση για το μέλλον της συντηρητικής παράταξης. Όπου ισχύς του Τσίπρα η ανυπαρξία των αντιπάλων του @ Κι εκείνος έχει αντιληφθεί πού πάει το πράμα και προσπαθεί με κατάλληλους χειρισμούς κι ελιγμούς να εφαρμόσει την απαιτούμενη οικονομική συνταγή, να ανασυντάξει τη χώρα του.

Οι σύντροφοι του όμως; Να με συγχωρείτε αλλά πολύ φοβούμαι ότι τα DNA των αριστερών συντρόφων του αρχίζουν να …κοχλάζουν! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Να μην συνεχίσω μέρα που γιορτάζουμε το ΟΧΙ του ΄40 (που ευτυχώς δεν έγινε ΝΑΙ…)!

@ Στην Πολωνία κέρδισε την πλειοψηφία η Δεξιά. Στην Πορτογαλία, πρώτο κόμμα η Δεξιά, στην Ισπανία όλες οι δημοσκοπήσεις βγάζουν πρώτους τους δεξιούς του Ραχόι ενώ στη Γαλλία ο όψιμος φίλος μας Ολάντ είναι τελειωμένος από το δεξιό Σαρκοζί. Κι εδώ τίθεται ένα θέμα το πώς είναι δυνατόν οι λαοί να ψηφίζουν κάτι για το οποίο δεν συμφωνούν!

Διότι σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, στο οποίο συμμετείχαν 12.000 πολίτες, επτά στους δέκα θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή πολιτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση!

Ποσοστό 72% το οποίο παρακαλώ, ανεβαίνει σε 77% μεταξύ των ερωτηθέντων πολιτών από χώρες της ευρωζώνης! Και την ίδια στιγμή πάνε και ψηφίζουν κυβερνήσεις που κινούνται σε τέτοιες πολιτικές! Απαντήσεις μπορούν να δώσουν πολιτικοί αναλυτές ή να απευθυνθούμε σε ψυχίατρους;

@ Αλλάζουν τα δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αλέφαντος στηρίζει Άδωνη…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1980
Ιδρύεται η Λέσχη Φίλων Παλαιού Κινηματογράφου

Με διακήρυξη που δημοσιεύεται στις τοπικές εφημερίδες, γίνεται γνωστή η ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης με την επωνυμία «Λέσχη Φίλων Παλαιού Κινηματογράφου Μυτιλήνης».

Η διακήρυξη τόνιζε ανάμεσα στα άλλα, πως «σκοπός δεν είναι αποκλειστικά η αφύπνιση προβληματικής και η πρόκληση φιλοσοφικών και κοινωνικών ανησυχιών, αλλά κυρίως η αναδρομή στην κινηματογραφική ψυχαγωγία του παρελθόντος και μέσω αυτής, η άντλησις αγνότερων και απλούστερων μέσων και τρόπων ζωής». Τη διακήρυξη υπέγραφαν ο Παναγιώτης Αλεξέλλης ως πρόεδρος και ο Γιώργος Κουρτέλλης ως γενικός γραμματέας. Η Κινηματογραφική Λέσχη εκπροσωπούσε το ίδρυμα «Ταινιοθήκη της Ελλάδος». Οι προβολές των ταινιών γίνονταν στον «Αρίωνα» κάθε Τρίτη και πρώτες ταινίες ήταν «Ο άνθρωπος από το Κίεβο», «Η κόρη του Ράιαν» κλπ.

Την ίδια περίοδο ήδη δραστηριοποιούνταν η Κινηματογραφική Λέσχη Λέσβου με πρόεδρο τον Γιάννη Παυλή, η οποία προέβαλλε ταινίες κάθε Πέμπτη, κινούμενη σε άλλη πολιτιστική και ιδεολογική κινηματογραφική φόρμα. Ταινίες που παρουσίαζε την περίοδο αυτή ήταν «Κουρδιστό Πορτοκάλι», «Η Αναπαράσταση» κλπ.

 

ΕΙΠΕ


«Είμαι γεμάτη από εικόνες όλης της Λέσβου. Υπάρχουν φορές καθώς γράφω, που έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου και αρχίζω να τις περιγράφω κι ας μην αποκαλύπτω στον αναγνώστη ποιο είναι το μέρος».

Ελένη Γαληνού, συγγραφέας

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


- Με το Epsilon «φλερτάρει» ο Νίκος Ευαγγελάτος μετά το «διαζύγιό» του με το Mega, ενώ υπάρχει και ένα «διακριτικό» ενδιαφέρον από τον ΣΚΑΪ.
- Ακόμη υψηλότερες είναι οι φετινές τηλεοπτικές πτήσεις του Γιώργου Αυτιά. Οι μετρήσεις του Σαββάτου έδειξαν ποσοστό τηλεθέασης 26,3% για το Γιώργο Αυτιά, 19,9% για την εκπομπή του Mega, 9,4% για το Epsilon και 5,7% για την ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.
- Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η «Εφημερίδα των Συντακτών», με μέση κυκλοφορία 11.617 φύλλα (2.587) τον Σεπτέμβριο και 11.466 στο εννιάμηνο (2.416).

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

312: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου, Μαξέντιου στη μάχη της Μουλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό, ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτω νίκα». Ο Κωνσταντίνος πιστεύει στη νέα θρησκεία και γίνεται ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας που επιβάλει στην αυτοκρατορία τον Χριστιανισμό.

1704: Τζον Λοκ, Άγγλος φιλόσοφος, από τους πρωτεργάτες του εμπειρικισμού και φιλελευθερισμού. (Γεν. 29/8/1632)

1940: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Στις 3 το πρωί επιδίδεται στον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο Μουσολίνι από τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι. Ακολουθεί το ΟΧΙ των Ελλήνων και στις 5:30 το πρωί αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Και τους ανάπηρους;

Του Δημήτρη Καμπουράκη (ΕΘΝΟΣ)

Ο κατρουγκάλειος «επανακαθορισμός» των συντάξεων είναι κάτι επίφοβο στο άκουσμα μεν, αλλά ακόμα ασαφές. Μόνο η συνολική μείωση της κρατικής δαπάνης για το Ασφαλιστικό που περιέχεται στο τρίτο μνημόνιο, μας δείχνει ότι η ανελαστική κατεύθυνση αυτού του επανακαθορισμού θα είναι υποχρεωτικά «προς τα κάτω». Υπάρχει όμως και άλλο επίφοβο σημείο:

Μιλούν για επανακαθορισμό «όλων» των συντάξεων.
Ξέρετε, μέσα στον ορυμαγδό των συνταξιοδοτικών περικοπών των δύο πρώτων μνημονίων, υπήρξε μια κοινωνική κατηγορία που τη γλίτωσε. Ήταν οι ανάπηροι ή μάλλον οι ανάπηροι με άνω του 67% αναπηρία. Αυτοί δεν υπέστησαν μειώσεις συντάξεων. Ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά τα προηγούμενα χρόνια, διότι όλοι επανεξετάστηκαν και τα κριτήρια χαρακτηρισμού νέων αναπήρων αυστηροποιήθηκαν, αλλά τουλάχιστον όσοι απέμειναν γλίτωσαν τη σύνταξή τους.

Αυτό το «όλων» σημαίνει ότι θα επανακαθοριστούν προς τα κάτω και οι αναπηρικές συντάξεις; Και μάλιστα των βαρύτατων περιπτώσεων;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey