23-10-18

23/10/2018 - 13:34 Ενημερώθηκε 23/10/2018 - 13:40

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι έχουν χάσει την αίγλη τους!

Από τη μία μεριά είναι πολύ σημαντικό μια διοργάνωση με τόση ιστορία, όπως οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου, να εξακολουθεί να πραγματοποιείται στις μέρες μας. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ως θεσμός έχει χάσει την αίγλη του στο πέρασμα των χρόνων. Και για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται αφ’ ενός ο ΣΕΓΑΣ, αφ’ ετέρου η Πολιτεία. Ο μεν πρώτος γιατί τα τελευταία χρόνια βάζει τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες τελευταίους στο ετήσιο καλεντάρι, με αποτέλεσμα για τους περισσότερους αθλητές η περίοδος να είναι off-season, κάτι που αντανακλά στο ενδιαφέρον και στις επιδόσεις τους. Η δε δεύτερη, γιατί ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε διοργάνωση εγκαινιαζόταν ένα νέο Στάδιο στο Αιγαίο ή εκσυγχρονιζόταν ένα υφιστάμενο, λόγω της… κρίσης τα κονδύλια κόπηκαν απότομα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις των νησιών αφέθηκαν στο έλεός τους. Επομένως, απαιτείται να γίνουν δύο πράγματα για να βρει η διοργάνωση της χαμένη της λάμψη. Να επιστρέψει η δράση «Κάθε χρόνο, νέο Στάδιο» και να μπουν ξανά οι Αιγαιοπελαγίτικοι στην «καρδιά» των αγωνιστικών ημερών.

Β.Παπ.

 

Εκλογική «πασαρέλα» στον Ταρλά!

Είναι η εποχή που το γήπεδο αποτελεί πόλο έλξης αρκετών πολιτευτών, που διεκδικούν την ψήφο (και) του φίλαθλου κόσμου εν όψει εκλογών. Συν τοις άλλοις ο Αιολικός έχει την τιμητική του στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, φιγουράροντας στην κορυφή του 7ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη. Έτσι λοιπόν, στην κυριακάτικη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άγιο Ιερόθεο, έκανε από νωρίς την εμφάνισή του στα επίσημα του Σταδίου Μυτιλήνης ο βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου Στρατή Καραγεωργίου. Τον τελευταίο μάλιστα φαίνεται πως… συνεπήρε ο ενθουσιασμός λόγω της νίκης, με αποτέλεσμα φεύγοντας να ξεχάσει στο διπλανό κάθισμα το τσαντάκι του. Μπορεί… χρίσμα να μην είχε μέσα, αλλά σε κάθε περίπτωση, όλο και κάτι χρήσιμο θα περιείχε για να τον κάνει να γυρίσει με γοργό βήμα να τον παραλάβει από τους ανθρώπους του Αιολικού, που είχαν κάνει ήδη τη σχετική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Στον «Ταρλά» βρέθηκε και ο Παναγιώτης Χριστόφας, που εμπλέκεται ήδη σε σενάρια υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου με το Κίνημα Αλλαγής. Ωστόσο εκείνος είναι σταθερός θαμώνας των γηπέδων, είτε στον Αιολικό είτε στον Αετό Λουτρών και η παρουσία του (έστω και με καθυστέρηση στο β’ ημίχρονο) δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Β.Παπ.

 

Ο Οκτώβρης  για τον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή του ότι ο μήνας Οκτώβρης κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, μετά την δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας που έδωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας πριν λίγο διάστημα για τις γυναίκες ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου, σε συνέχεια των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης που αφορούν την υγεία των πολιτών, σε συνεργασία με τον πάντα δραστήριο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου, ο Οργανισμός διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Διατροφή. Πρόληψη και Αντιμετώπιση από το παιδί στον ενήλικα».

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Επιμελητήριο Λέσβου στην Ημερίδα οι διακεκριμένες Διατροφολόγοι: Χαρά Κουτρουλού, Μαρία Μαντζώρου και Σταυρούλα Τσατραφίλη, αναλαμβάνουν να εξηγήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της διατροφής μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Με δεδομένο ότι η γνώση οδηγεί σε συμπεριφορές πρόληψης για μια καλή υγεία, ευχαριστούμε τις κυρίες Κουτρουλού, Μαντζώρου και Τσατραφίλη για την ευγενική συμμετοχή τους και τη διάθεση να προσφέρουν τις γνώσεις τους στην διατροφολογική εκπαίδευση των κατοίκων μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.

 Α.Ω.

Πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου, την Κω, με συμμετοχή αρκετών αθλητών και αθλητριών τόσο από τη Λέσβο, όσο και από τη Λήμνο. Η διοργάνωση είχε εορταστικό χαρακτήρα, καθώς φέτος γιόρτασε 30 χρόνια από τη σύγχρονη αναβίωση των αγώνων. Οι διοργανωτές βράβευσαν μάλιστα πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που έχουν διακριθεί στο παρελθόν με την Εθνική Ελλάδας και ξεκίνησαν την πορεία τους από τα νησιά του Αιγαίου. Μεταξύ εκείνων και η χρυσή (2005) και δύο φορές χάλκινη Μεσογειονίκης (2001 και 1997) στον ακοντισμό, Αγγελική Τσιολακούδη από τη Λέσβο, που παρέλαβε την τιμητική της πλακέτα από τον Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Τι θα γίνει με τη Digea και τα περιφερειακά κανάλια;

Έντονη φημολογία αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιθυμία της Diega να απεμπλακεί από τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος των περιφερειακών καναλιών, καθώς θεωρεί ότι της προκαλεί οικονομική ζημιά, θέλοντας έτσι να απαλλαγεί από αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι περιφερειακοί καναλάρχες υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τις δηλώσεις υψηλόβαθμού στελέχους της Digea, ενώπιον μάλιστα του προέδρου του ΕΣΡ, καθώς θεωρούν ότι είναι υπερβολικά τα χρήματα που καλούνται να πληρώνουν για την εκπομπή του σήματός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά κυμαίνονται από €1.200 έως €4.000 το μήνα. Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες περιφερειακών σταθμών έθεσαν ξανά το αίτημα να μεταφέρει το σήμα τους, «δωρεάν» ή έναντι μικρής αμοιβής, η ΕΡΤ! Εκλογές έρχονται και σίγουρα αναμένονται εξελίξεις.

Β.Παπ.

 

Ο αντίλογος των Βρισαγωτών και ο συντονιστής!

 Οι αιτιάσεις Τεντόμα για το λόγο που ο Κουβέλης καθυστερούσε την ανανέωση του διορισμού του στη θέση του συντονιστή, αμφισβητούνται από την παρέμβαση του συλλόγου Βρισαγωτών στα λεγόμενα του.Ο σύλλογος των Βρισαγωτών με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι:« Χωρίς να αμφισβητούμε την προσφορά του κου Τεντόμα στη Βρίσα, όντως μας προβλημάτισαν ορισμένες ενέργειες και συμπεριφορές του και είχαμε την πρόθεση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., να στείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Η επιστολή αυτή όμως δεν στάλθηκε ποτέ, καθώς θεωρήσαμε σωστό να επανεκτιμήσουμε το θέμα μετά τη συνάντηση του Συλλόγου μας στις 10/10/2018, όπου εκφράστηκαν αντιρρήσεις, και ενόψει της συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.» Ο σύλλογος στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει την απορία του  πώς από ένα τηλεφώνημα και μόνο καθυστερεί ο Υπουργός την ανανέωση της σύμβασης του συντονιστή για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι οι συνέπειες του σεισμού, χωρίς να ζητηθούν από το Υπουργείο συγκεκριμένα στοιχεία  και αποδείξεις. Ενώ θεωρώντας το ρόλο του συντονιστή απαραίτητο προαναγγέλει ότι θα ζητήσει από τον κ. υπουργό να ορίσει το συντομότερο και πάλι συντονιστή, μη συνδέοντας όμως την προοπτική αυτή με το πρόσωπο του κ. Τεντόμα. Φαίνεται ότι όλος αυτός ο προβληματισμός, που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την ...τιμητική του κατέληξε τελικά στην επανατοποθέτηση του Β. Τεντόμα στη θέση του συντονιστή για τα του σεισμού, βάζοντας τέρμα σε μια εκκρεμότητα που αποτέλεσε την αφορμή για να δουν το φως της δημοσιότητας όσα τις τελευταίες μέρες δημοσιοποιήθηκαν, αλλά και όσα λέχθηκαν στο παρασκήνιο, και από τις δυο πλευρές. Η όλη υπόθεση εξέθεσε πρόσωπα και καταστάσεις που ενδεχομένως θα αφήσουν «κρυώματα» για τη συνέχεια. Υπόλογη είναι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου που άφησε το θέμα να σέρνεται, δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να νομίζει και να προσδοκά  ό,τι θέλει!  Μετά από αυτά τα διαδραματιζόμενα θέλουμε να ελπίζουμε ότι το θέμα κλείνει χωρίς άλλα... επεισόδια!

Μα.Μ.

 

Και η χαρά που δεν κρύβεται!

Πάντως ο Βασίλης Τεντόμας μετά την αποχώρηση του, που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή μη κρύβοντας την πικρία του και λέγοντας ότι «ο καθένας ας αναλάβει τώρα τις ευθύνες του», με χθεσινή του άλλη ανάρτηση έσπευσε να μας ενημερώσει με χαρά, για τη νέα εξέλιξη που δεν ήταν άλλη από την ανανέωση του διορισμού του στη θέση του συντονιστή. 

 « Όσοι ανησυχούσαν για την δήθεν εκκρεμότητα νομότυπου διορισμού του συντονιστή στον σεισμό της Λέσβου ας ηρεμήσουν, τονίζει στη σχετική ενημέρωσηξ του.

Ο Βασίλης Τεντόμας, μετά την σημερινή υπογραφή απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη, ξαναδιορίζεται στην ίδια θέση με τις ίδιες απολαβές:

Την αμέριστη αγάπη των σεισμοπαθών, που αυτό το ταραγμένο τριήμερο την έδειξαν και την έδωσαν απλόχερα και με διάφορους τρόπους.

Τους ευχαριστώ.» Και με αυτή του την ανάρτηση του ο Β. Τεντόμας ρίχνει τις βολές του και κάνει την πολιτική του , λέγοντας ότι συνεχίζει με τις ίδιες «απολαβές» που δεν είναι άλλες από την «αμέριστη αγάπη των σεισμοπαθών». Με αυτόν τον τρόπο όμως δίνει συνέχεια σε μια ιστορία που αυτός πρώτα απ΄όλους πρέπει να φροντίσει να κλείσει, λειτουργώντας αποκλειστικά ως συντονιστής και όχι τίποτε άλλο!

Μα.Μ.

«Θα ήθελα να δεχθείτε τα πιο θερμά και εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας σας κα Λίσμπετ Πάλμε, την οποία είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Στοκχόλμη.», σημειώνει στην συλλυπητήρια επιστολή του προς τον γιό της Joakim, ο δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός. Και προσθέτει:

«Έχοντας γευτεί την φιλοξενία της, που είναι εφάμιλλη της Ελληνικής, γνωρίζοντας το τεράστιο έργο και την προσφορά της αλλά και την αγάπη της για την Ελλάδα μπορώ να πω ότι η Σουηδία έχασε μια από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες και η Ελλάδα μια πολύ καλή φίλη και πραγματική πρέσβειρα του Ελληνικού πολιτισμού.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey