FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Το «ευχαριστώ» του Δημήτρη Ζερβουδάκη στη Λέσβο, ενόψει της συναυλίας του, το Σάββατο στον «Οινοφόρο»
«Υποκλινόμαστε στον πολιτισμό σας»

Δεν ανήκει στον χώρο της στρατευμένης τέχνης, όπως μας λέει, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι για το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης που έρχεται για ακόμα μία ξεχωριστή εμφάνιση κι αυτό το φθινόπωρο στον «Οινοφόρο» αύριο, Σάββατο, ευχαριστεί τους κατοίκους της Λέσβου για «τον πολιτισμό που επιδείξατε και επιδεικνύεται εδώ και χρόνια με το προσφυγικό. Σας ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε».

Αύριο, εκτός από τα πολυαγαπημένα του τραγούδια, όπως το «Γράμμα σ’ ένα ποιητή», που έκλεισε 30 χρόνια και ακόμα ζητά το κοινό (Μακριά πολύ μακριά να ταξιδεύουμε, κι ο ήλιος πάντα, μόνους να μας βρίσκει…), θα ακούσουμε και καινούρια που περιλαμβάνονται στο νέο του δίσκο. Όμως, όπως ομολογεί ο ίδιος, «ακόμα δεν έχουμε βρει τίτλο για τη νέα μας δουλειά». Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ζει αποκλειστικά από τα τραγούδια, τους δίσκους και τις συναυλίες του. Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, χτες ήταν στη Θεσσαλονίκη. Κάνει κάτι πολύ όμορφο εδώ και χρόνια, το οποίο έχουν ασπαστεί και άλλοι -αλλά λίγοι- καλλιτέχνες, όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιάννης Αγγελάκας: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης δίνει συναυλίες αρκετές φορές στο αίθριο, σε μια γειτονιά μεγαλούπολης, απλώς για να ακούσουν οι περαστικοί ή σε έναν χώρο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για έναν σκοπό.

Έχοντας επισκεφτεί την επομένη της περσινής του συναυλίας το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, δηλώνει ότι είναι ένας ανθρώπινος χώρος, «ένας χώρος για τους πρόσφυγες, όπως θα έπρεπε να είναι, σε αντίθεση με τη Μόρια».

Ένας βιωματικός Έλληνας τραγουδοποιός, λοιπόν, το Σάββατο στον «Οινοφόρο». Κατεξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων με την μουσική και τα τραγούδια του, μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά μέσα από αυτά. Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία, με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό!

«Γράμμα σε έναν ποιητή», «Πλατεία Ναβαρίνου», «Νεράιδες», «Αμερικάνος», «Θεωρία και πράξη», «Σεντόνια δίχτυα», «Βαριά ποτά», «Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά», «Όχι και να κλαίμε», «Άνοιξη», «Τα ανείπωτα», «Πώς να αναπνεύσω», «Λήθη» είναι μερικές από τις επιτυχίες που θα ακουστούν. Γνήσιος και άμεσος όπως πάντα, με την επικοινωνιακή του δεινότητα και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, κατατάσσεσαι ως ένας από τους καλύτερους τραγουδοποιούς στο μουσικό στερέωμα. Από την Ανατολή… στη Δύση με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Κρατήσεις: 22510-44738.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα βιβλία παίζει Στο θωρηκτό «Αβέρωφ»! »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top