FOLLOW US

Πολιτισμός

Τα βιβλία Παίζει

Μελίτα Αντωνιάδου

Το τέλος είναι μονάχα η αρχή

(Πρόλογος: Σταύρος Γιαγκάζογλου)

Εκδόσεις Εν πλω

Αθήνα 2019, σελ. 174

 

Όλοι μας αναζητούμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Γιατί ήρθαμε στον κόσμο; Πώς νικιέται ο θάνατος; Πού υπάρχει η αλήθεια; Αυτό το υπαρξιακό οδοιπορικό της αναζήτησης της ουσίας στη ζωή ως σύγχρονη οδύσσεια περιγράφεται στο πρόσωπο του Κλάους Κένεθ. Η περιπέτειά του δείχνει τα όρια του ανθρώπου και το μέγεθος της θείας αγάπης

Η συναρπαστική και ανατρεπτική πορεία ζωής ενός σύγχρονου αναζητητή της αλήθειας, του Κλάους Κένεθ. Το υπαρξιακό ταξίδι ενός ανθρώπου από τη διάλυση της προσωπικότητάς του στην ανέλπιστη επάνοδό του στην πραγματική ζωή και στο φως της Ορθοδοξίας, με καταληκτικό σταθμό αυτής της περιπλάνησης τη συνάντηση με τον γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ.

Το παρόν βιβλίο, γκράφικ νόβελ-διασκευή της μαρτυρίας του Κλάους Κένεθ, «δεν είναι η εικονογραφική αφήγηση μιας φανταστικής περιπέτειας, αλλά η σκληρή ιστορία ενός ευρωπαίου ανθρώπου που μεγαλώνοντας στα δύσκολα χρόνια της μεταπολεμικής Γερμανίας, αναζήτησε το νόημα της ζωής και της ύπαρξης σε πολυποίκιλες θρησκευτικές πρακτικές, σε μακρινές περιπέτειες και σε συνεχή ταξίδια. Γεννημένος σε μια Ευρώπη και μια οικογένεια, κατεστραμμένες και διαλυμένες και οι δύο από τον πόλεμο, ο Κλάους ξεκινά την προσωπική του Οδύσσεια, περνώντας μέσα από δαιδαλώδεις υπαρξιακές αναζητήσεις, βυθιζόμενος ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά αδιέξοδα της ψυχής… Η μοναδικότητα και η ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου ως κατάφαση στην αγαπητική κλήση του Θεού, η αλήθεια ως προσωπική-υποστατική αρχή, το νόημα της ύπαρξης ως αγάπη και ελευθερία, δείχνουν έναν άλλον υπαρξιακό ορίζοντα, όπου ακόμη και η απελπισία βιώνεται ως προνόμιο που δεν οδηγεί ποτέ στην πικρή αίσθηση της απόγνωσης και του θανάτου, αλλά στην αναμονή και στην προσδοκία για την εκ νέου δεξίωση της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Έτσι, το τέλος είναι μονάχα η αρχή...» γράφει στο εισαγωγικό του σημείωμα με τον τίτλο «Έξοδος στην πραγματική ζωή» ο θεολόγος-εκπαιδευτικός Σταύρος Γιαγκάζογλου.

 

 

Μαρία Χολέβα

Στη χώρα των λαχανικών. Εκεί όπου η υγιεινή διατροφή των παιδιών γίνεται παιχνίδι!

Εκδόσεις Διόπτρα

Αθήνα 2018, σελ. 77

 

Το παρόν βιβλίο δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές που θα κάνει το παιδί να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή μέσα από 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!

Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, η Μαρία Χολέβα βοηθά τους γονείς να «ξανασυστηθούν» με το μαγείρεμα των λαχανικών και να μάθουν στα παιδιά τους να επιλέγουν συνειδητά τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους.

Μέσα από πρωτότυπα πιάτα, δείχνει πώς η προετοιμασία ενός φαγητού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ακολουθώντας τη σύγχρονη προσέγγιση ως προς την υγιεινή διατροφή, τα λαχανικά παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, προάγοντας συναισθήματα όπως η έκπληξη και η χαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 16:57
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top