Κλακέτα τον Ιούνιο και στην Λέσβο

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

22/04/2021 - 14:33 Ενημερώθηκε 23/04/2021 - 14:42

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τους συντελεστές της Παραγωγής «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η οποία θα γυριστεί τον Ιούνιο στη Λέσβο.

Η συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης είχε δρομολογηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο, όμως οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας καθυστέρησαν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας.

Κατά τη συνάντηση επισφραγίστηκε η συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης με την Παραγωγή και η ουσιαστική συνεισφορά του στην ολοκλήρωση της ταινίας, η οποία φιλοδοξεί να αναπαραστήσει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της «με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια. Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται».

Τα γυρίσματα

Την 1η Ιουνίου 2021, λοιπόν, θα αρχίσουν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Μάρτιν Σέρμαν. Πρόκειται για την κινηματογραφική απόδοση της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» (παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού), δημιούργημα της Μιμής Ντενίση, που έχει σπάσει τα ταμεία στον ελληνικό χώρο του θεάματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της γράφτηκε έπειτα από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορική περίοδο, από το 1917 έως τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

Η παραγωγή ήδη έχει συγκεντρώσει 4.500.000 ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει χρήματα και το κράτος. Στόχος της σπουδαίας πρωταγωνίστριας είναι όλη η παραλία του Φαλήρου να μεταβληθεί σε προκυμαία της Σμύρνης, ενώ τα σκηνικά θα μείνουν εκεί ως μονοθεματικό πάρκο, ώστε να τα επισκέπτεται ο κόσμος έως το 2022, δεδομένου ότι το 1922 έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή.

Γυρίσματα θα γίνουν και στο θωρηκτό «Αβέρωφ» και, φυσικά, στη Λέσβο, με τα παλιά αρχοντικά και τα σαπωνοποιεία, τα εργοστάσια καπνού και μαστίχας, που στεγάζονται σε παλιά κτίρια του 1920. Επισημαίνεται ότι η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι μια 100% ελληνική παραγωγή και τη διανομή θα κάνει η Tanweer στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022.

Πρωταγωνιστές

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων διεθνείς σταρ, όπως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ και ο Ρούπερτ Γκρέιβς, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδου, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey