Εργασίες ανάδειξης δύο σημαντικών μνημείων της πόλης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Δρομολογούνται Αρχαίο Θέατρο & Ελληνιστική Στοά

05/04/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 06/04/2022 - 09:49

Αρχές Απριλίου αρχίζουν οι ανασκαφές στη νότια πάροδο του αρχαίου θεάτρου έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Εκεί σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Μπάρι της Ιταλίας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου θα συνεχίσει τις εργασίες ανασκαφής και διερεύνησης πώς κάνεις από τη σκηνή και από την πάροδο πήγαινε στο κοίλο του θεάτρου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων και οι Ιταλοί καθηγητές ετοιμάζουν την αποκατάσταση της σκηνής, ενώ το μεγάλο τους project θα είναι η Ελληνιστική Στοά που υπάρχει στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

«Είναι ο χώρος ο περιφραγμένος δίπλα από το ΙΚΑ όπου Ιταλοί συνάδελφοι μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε και να αναστηλώσουμε τη στοά αυτή. Φανταστείτε ότι μελέτη έχει σαν στόχο όλα αυτά τα κομμάτια που είναι μέσα στο νερό να μπορέσουν να αποκατασταθούν σε κίονες και σε επιστύλια που θα δείξουν πως ήταν αυτή η στοά τον 3ο  και το 2ο αιώνα προ Χριστού. Νομίζουμε ότι θα γίνει σύμβολο της πόλης γιατί είναι και στην είσοδο της προς το Καλαμάρι, οπότε θεωρούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της αστικής ζωής της πόλης» είπε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος  Τριανταφυλλίδης, στο «Ε» και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε δηλαδή και να αποκαταστήσουμε και να σηκώσουμε τις πέτρες αυτές να δείξουμε πως ήταν μία στοά στην αρχαιότητα που ήταν βέβαια κοντά στο Αρχαίο λιμάνι και στο Αρχαίο Τείχος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey