Για το «Κυνήγι του Θησαυρού»

250 καρναβαλιστές στα «Γιούνια»

21/02/2017 - 15:37

Με τη φιλοδοξία να συνεισφέρουν στη χαρά και τη διασκέδαση των δημοτών, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της Λεσβιακής Αποκριάς: «Τα Γιούνια 2017».

 

Με τη φιλοδοξία να συνεισφέρουν στη χαρά και τη διασκέδαση των δημοτών, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της Λεσβιακής Αποκριάς: «Τα Γιούνια 2017».

Παρουσία του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, του προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης, Πάνου Πίτσιου, και του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Κώστα Αστυρακάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του καρναβαλιού, με τη  συμμετοχή 250 καρναβαλιστών, οι οποίοι συγκροτώντας 16 πληρώματα, λαμβάνουν μέρος στο παιχνίδι «3ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου», που διαρκεί 10 ημέρες (17 - 26 Φεβρουαρίου) και αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» πάνω στην οποία βασίζονται όλες σχεδόν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης. 

Ο Έκτωρ Καπηλάρης και ο Βύρων Χατζηελευθερίου, μέλη της συντονιστικής ομάδας του παιχνιδιού, παρουσίασαν τους κανόνες και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες, γύρω από τους γρίφους, τις ασκήσεις περιήγησης, τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια πλατείας και την καρναβαλική παρέλαση, στα οποία καλούνται να διαγωνιστούν.

 

Jeezman

Στη συνέχεια ο κ. Πίτσιος ανήγγειλε την άφιξη για μία εμφάνιση στις 26 Φεβρουαρίου, του Jeezman, γνωστής μορφής του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος!

Στη συνέχεια,  μέσω των αρχηγών τους, τα πληρώματα παρέλαβαν από το μέλος της συντονιστικής ομάδας Σοφία Φραγκάτου, τον ειδικό σάκο με την πρώτη δέσμη των 8 θεμάτων - γρίφων και ξεκίνησαν αμέσως τη… δράση.

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με αποκριάτικους ρυθμούς και χορούς, από τον χοροαθλητικό σύλλογο Μυτιλήνης «Danza Pasion».  

 

Γιούνια με τους ποδηλάτες!

«Μουτσούνα Challenge»

 

Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Τσαμάκια, η προγραμματισμένη ποδηλατική σκυταλοδρομία μασκαρεμένων, με τίτλο «Μουτσούνα Challenge», που διοργανώθηκε από το «LesvosRide», με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Η σκυταλοδρομία περιλάμβανε αγώνα ποδηλατικών δεξιοτήτων χωρίς χρονόμετρο. Μασκαρεμένοι ποδηλάτες μαζεύτηκαν στο γνωστό αλσύλλιο μέσα στην πόλη, για να γιορτάσουν τις αποκριές με μια διοργάνωση που δεν είχε προηγούμενο.

Από νωρίς οι διαγωνιζόμενοι έφτασαν στη γραμματεία για να πάρουν τους αριθμούς συμμετοχής τους. Ο μοναδικός όρος για να συμμετάσχουν οι ποδηλάτες στον αγώνα, ήταν να είναι μασκαρεμένοι.

Νικητής της διοργάνωσης, ήταν αυτός που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς, ο αθλητής Π. Μπιτάδος, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν ακόμα με σειρά κατάταξης, οι Τ. Ανεζίνος, Γ. Βεγιάννης, Χ. Κυλίτσης, Ε. Χατζέλης και Ν. Τελωνιάτης.

 

Αποκριάτικες βραδιές

 

Την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τρεις επαναλαμβανόμενες αποκριάτικες βραδιές - θεατρικές επιθεωρήσεις, σε επιμέλεια - συντονισμό Βαγγέλη Χατζημανώλη.

Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα, με  αριστοφανική σάτιρα, αποκριάτικα σκετς και παρλάτες, μουσική και χορό. Συμμετέχουν: α) Βαγγέλης Χατζημανώλης, Βασίλης Χατζηελευθερίου, Άρτεμις - Μαρία Τίτου, Μαρίνα Σπανέλλη, Γιώργος Παττές, Αιμιλία Αναστασίου, Ταξούλα Σίμου, Ηλίας Μεφίρης, β) Χορευτικό τμήμα Δήμου Λέσβου - «Αρίων», γ) «Κουδουνάτοι» και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου, δ) Λαογραφικός Σύλλογος  Αγίας Παρασκευής (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου), ε) Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλαιοκήπου «Οι ρίζες» - «Παγγεραγωτικός» (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου), στ) Πολιτιστικός Σύλλογος Άντισσας «Τέρπανδρος» (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου), και ζ) Σύλλογος Γυναικών Θερμής «Θέρμια Άρτεμις» και Εθελοντές (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου).   

Θα προηγηθούν τοπικά αποκριάτικα δρώμενα, κατά μήκος της αγοράς και άλλων οδών του κέντρου και στη συνέχεια έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή των «Circo Piccolo», των «Κουδουνάτων», κ.ά.  (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey