Συνταγή της εβδομάδας με πλιγούρι

03/06/2016 - 15:02

Την συνταγή παρουσίασε την περασμένη βδομάδα στην εφημερίδα «Χουριέτ», ο σεφ της ζαχαροπλαστικής Taha Dinç. Βράζουμε 75 γρ. χοντρό πλιγούρι με άφθονο νερό μέχρι να γίνει «al dente», το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Την συνταγή παρουσίασε την περασμένη βδομάδα στην εφημερίδα «Χουριέτ», ο σεφ της ζαχαροπλαστικής Taha Dinç. Βράζουμε 75 γρ. χοντρό πλιγούρι με άφθονο νερό μέχρι να γίνει «al dente», το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Θα πρέπει το βρασμένο πλιγούρι να έχει βάρος περίπου 200 γρ.. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 350 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), 140 γρ. ζάχαρη καφέ και 115 γρ. άχνη, προσθέτουμε 100 ml ταχίνι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και το βρασμένο πλιγούρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα σε 280 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 100 γρ. σουσάμι για να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το παγώνουμε. Όταν το χρειαστούμε, τρίβουμε την κατεψυγμένη ζύμη και απλώνουμε τα ψίχουλα σε ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε αυτά τα ψίχουλα αυτά ως γαρνιτούρα σε γλυκά ή παγωτά. Το πλιγούρι (μπουλγκούρ στα τουρκικά) είναι «δυνατή» τροφή, ιδιαίτερα δημοφιλής στους γείτονες και χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey