Εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου και κόψιμο της βασιλόπιτας

Εκδήλωση της Λεσβιακής Παροικίας

20/02/2015 - 20:40

Την ίδια μέρα, στις 15 Φεβρουαρίου, η Λεσβιακή Παροικία έκοψε τη βασιλόπιτά της και τίμησε τον πολιούχο της Μυτιλήνης Άγιο Θεόδωρο το Βυζάντιο.

Την ίδια μέρα, στις 15 Φεβρουαρίου, η Λεσβιακή Παροικία έκοψε τη βασιλόπιτά της και τίμησε τον πολιούχο της Μυτιλήνης Άγιο Θεόδωρο το Βυζάντιο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Στη λειτουργία και αρτοκλασία, στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ομόνοια, μέλη της Λεσβιακής Παροικίας εκκλησιάστηκαν και έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου. Ύστερα, αφού μοιράστηκε ο άρτος, που -όπως κάθε χρόνο- έφτιαξε και πρόσφερε η κ. Γιούλια Αυτζηπαναγιώτου- Ζαμπετάκη, οι Μυτιληνιοί και οι φίλοι τους κατηφόρισαν προς την αίθουσα της Παροικίας, όπου είχαν την ευκαιρία «να τα πουν» μέχρι να καταφτάσουν και οι άλλοι και να αρχίσει το φαγοπότι.

Παρουσίες
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη όταν η πρόεδρος της Παροικίας Καίτη Μεσσηνέζη-Πλατσή ευχήθηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη γιορτή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μηνύματα και τις ευχές που έστειλαν από τη Μυτιλήνη ο Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος, η περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Τ. Χατζηαναγνώστου, ο μαέστρος Γιώργος Παζαΐτης και ο μαέστρος της χορωδίας «Αρμονία» Γ. Σακογιάννης με τη σύζυγό του.

Κόπηκε και μοιράστηκε η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα και γλυκό στους παρευρισκόμενους.
Τυχερός του φλουριού, μετά από κλήρωση, αναδείχτηκε ο «Μηθυμναίος» λογοτέχνης κ. Στράτος Δουκάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey