Έργα στη Λήμνο από το Υπουργείο Πολιτισμού

Η επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στο νησί

30/10/2013 - 16:43

Την ενεργό συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στην ανάδειξη και τη συμμετοχή της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις από τα 100χρονα της Μάχης της Καλλίπολης,

Την ενεργό συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στην ανάδειξη και τη συμμετοχή της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις από τα 100χρονα της Μάχης της Καλλίπολης, που θα γίνουν την άνοιξη του 2015 στην Τουρκία, την Αυστραλία και τη Λήμνο, ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, από τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η επίσκεψη της κ. Μενδώνη στα συμμαχικά νεκροταφεία στο Μούδρο και το Πορτιανού, αλλά και στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών στην Πούντα, έδειξε το ενδιαφέρον της για τη συμμετοχή της Λήμνου, αλλά και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεματικών εκθέσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη της Καλλίπολης.

Στην τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε η κ. Μενδώνη στη Λήμνο, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, όπου και η δημοτική αρχή ζήτησε να υπάρξει από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας, να αναδειχθεί ο ρόλος του αρχαιολογικού χώρου ως του πρώτου βουλευτηρίου της Ευρώπης. Η κ. Μενδώνη υποσχέθηκε στο δήμαρχο Λήμνο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, με τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει, θα ενισχύσει κάθε προσπάθεια ώστε το νησί να έχει μια ξεχωριστή θέση και στα δύο αυτά σημαντικά γεγονότα.

Επισκέψεις
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί, η κ. Μενδώνη, η οποία συνοδευόταν και από τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα με την ιδιότητα της συμβούλου σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για τα έργα της αποκατάστασης στο μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου Ρεπανιδίου, τη σήμανση αρχαιολογικού περιπάτου με πινακίδες για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, το Αρχοντικό του Βόντελα, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης και έχει δημιουργηθεί ένας χώρος πληροφόρησης, αλλά και το έργο βελτίωσης προσβάσεων στο Κάστρο Μύρινας και την Ντάπια, όπως και την προϊστορική Μύρινα, το Μουσείο και το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey