Ένας αστυνόμος-ζωγράφος

Έκθεση ζωγραφικής στο Πλωμάρι

14/04/2012 - 03:26

Με 12 έργα του αστυνομικού στο Τμήμα Πλωμαρίου Κώστα Ανδριώτη ξεκίνησε η πρώτη έκθεση του 2012 στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Με 12 έργα του αστυνομικού στο Τμήμα Πλωμαρίου Κώστα Ανδριώτη ξεκίνησε η πρώτη έκθεση του 2012 στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

«Από μικρό παιδί ήθελα να ζωγραφίσω, λέει στο σημείωμα ο Κώστας Ανδριώτης, «αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να διδαχθώ. Με τα χρόνια η επιθυμία μου μεγάλωνε και κάποια στιγμή άρχισα να ασχολούμαι. Αγόρασα χρώματα, πινέλα, καμβά. Το πρώτο βήμα άργησε να γίνει. Δυο χρόνια έβλεπα τον καμβά και δεν τολμούσα να αρχίσω. Κάποια στιγμή τόλμησα. Το αποτέλεσμα μου φάνηκε ικανοποιητικό και μου έδωσε το κουράγιο να συνεχίσω. Δεν έγινα ζωγράφος, θα νιώσω όμως ευτυχής όταν έστω και ένας από σας κοιτάξει τους πίνακές μου και ευχαριστηθεί στη θέα τους.»

 

Και γευσιγνωσία

Τα εγκαίνια της έκθεσης συνέπεσαν με τη μουσικογευστική βραδιά που οργάνωσε ο υπό σύσταση Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Πλωμαρίου και έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο της Λέσχης, Ξενοφώντα Μαυραγάνη, να πει πως το αρχαιότερο πολιτιστικό σωματείου του νησιού επιδιώκει να ενισχύει τις δημιουργικές δράσεις των Πλωμαριτών σ’ όλα τα επίπεδα· της τέχνης, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού. Ευχαρίστησε μάλιστα την αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Βούλα Γέραλη, γιατί χάρη στις προσπάθειές της εξασφαλίστηκε η χρήση των καβαλέτων, που αποτελούν δημοτική περιουσία.

Οι επόμενες εικαστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για το καλοκαίρι, είναι η έκθεση του Μποριανού φωτογράφου Καβαρνού και η έκθεση ναυπηγικής τέχνης και εργαλείων, που θα συμπέσει με τα «Βενιαμίνεια» τον ερχόμενο Αύγουστο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey